„Mirties nėra“, – mano kardiologas Van Lommelis

Olandų kardiologas Pim Van Lommel įrodinėja, kad siela nemirtinga, o sąmonė nepriklauso nuo smegenų.

 

– Visi, be abejo, girdėjo apie tai, kad, sustojus širdžiai, žmogus nešamas tamsiu tuneliu, kurio gale – akinanti sidabrinė šviesa, nepakartojamo grožio kraštovaizdžiai, skamba maloni muzika, įėjusį į kitą pasaulį sutinka mirę giminaičiai.

 

Mūsų grupė betarpiškai apklausė iš komos grįžusius pacientus nespėjus išblėsti jų įspūdžiams. Iš 344 apklaustųjų tik 62 pacientai, t. y. 18% papasakojo apie regėjimus ir išgyvenimus. Likusieji 82 % nieko neprisiminė.

 

Jei priešmirtinių vizijų priežastis, kaip mano skeptikai, buvo smegenų aprūpinimo deguonimi trūkumas, apie šias vizijas būtų papasakoję 100% apklaustųjų, na tegul išskyrus tuos, kurie turi problemų su atmintim. Iš mūsų 82%, ant būties slenksčio nemačiusių ryškių vaizdų, problemų su atmintimi neturėjo nė vienas. Reiškia – ir tai svarbiausia mūsų išvada, – tunelio ir spindinčios šviesos vaizdinius sukelia visai ne deguonies trūkumas.

 

– Tada kas?

 

– Na įsivaizduokite, saviraštis brėžia elektroencefalografo juostoje tiesią liniją – reiškia, ligonio smegenys nefunkcionuoja. Jaunam žmogui tai gali tęstis iki 10 minučių, o senyvam – iki 5.

 

Tada jis miršta, o „sugrįžęs“ pasakoja mums apie tai, ką matė, be to daugybė jo pasakojimo detalių sutampa su kitų pacientų, kurių jis nepažįsta ir, žinoma, negali su jais pasitarti, pasakojimais. Reiškia, žmogaus sąmonė veikė nepriklausomai nuo smegenų, kurios – encefalograma rodo – buvo „išsijungusios“.

 

– O ar negali būti, kad vizijos, apie kurias pasakoja grįžusieji iš komos, paaiškinamos specifiniais merdėjančių vizualinių funkcijų bruožais? Na, pavyzdžiui, kaip šviesos taškas gestančiame televizoriaus ekrane?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

– Protinga prielaida. Bet ją paneigia tie, kurie tarp tų 18%, regėjusių vaizdinius, buvo akli.

 

– Kas lemia šį santykį: 18 ir 82?

 

– Šito kol kas niekas nežino. Galiu tik pasakyti savo paties nuomonę. Komos būsenoje sąmonė palieka kūną. Galbūt staigus sąmonės nuo kūno atsiskyrimas skirtingiems žmonėms vyksta skirtingai – individualus bruožas, apie kurį mes dar nesužinojom.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

18% pacientų sąmonė gali atsiskirti visiškai, o 82% pacientų ji galbūt nespėjo atsiskirti ir užblokavo priešmirtinias vizijas. Ar aš teisus, parodys tik būsimi tyrimai.

 

– Ar teisinga šį fenomeną aprašyti išsireiškimu „gyvenimas po mirties“?

 

– Griežtai kalbant – ne. Kartą žmogus „sugrįžo“, reiškia, mirtis, nors ji ir buvo čia pat, vis dėlto neįvyko. Aš siūlyčiau kitą žymėjimą: sąmonės buvimą kitoje dimensijoje.

 

Žinoma, kad ji toliau tęsia savo funkcijas tiek sustojus širdžiai, tiek ir smegenų veiklai. Todėl mes turime teisę manyti, kad žmogaus sąmonė funkcionuoja ir tada, kai jį galima pripažinti mirusiu.

 

– Ar yra šios neįtikėtinos išvados patvirtinimų?

 

– Štai pats ryškiausias pavyzdys mūsų praktikoje, patvirtinantis šią mintį. Prieš pradedant dirbtinį plaučių ventiliavimą vienam iš mūsų pacientų, kurio širdis jau neplakė, o encefalograma rodė tiesią liniją, seselė išėmė iš jo burnos dantų protezus ir įdėjo į kilnojamo staliuko stalčių.

 

Kai pacientas grįžo į savo kūną, be dantų protezų jam buvo nepatogu. Ir kai tik į palatą įėjo toji seselė, kuri išėmė protezus, jis priminė jai: jūs įdėjote juos į kilnojamą staliuką. Pasirodo, kad klinikinės mirties metu iš viršaus jis matė savo gulintį kūną ir visus, kurie buvo palatoje, aiškiai viską prisiminė, ką jie darė ir kalbėjo. Matė ir prisiminė, kur saugomi jo dantų protezai.

 

– Jūs pats tikite nemirtinga siela?

 

– Aš tuo įsitikinau. Kaip ir didelė dalis žmonijos. Juk negali visi jie būti visiški silpnapročiai!

 

Pagr. šaltinis: gazeta.aif.ru, vertė: Šešėlis – gyvas.sapnas.net

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Tik as

Tai galima atrasti ir be moksliniu zyniu. Visi atranda savo keliu. Svarbiausia tai suprasti ir priimti savyje is esmes. Ne ziniu lygije, bet asmenines patirties lygije. Ir ,kad tai suprast ir pamatyti, mirti tikrai nereikia….
Puiku ,kad apie tai kalba daktarai. Reikia tiketis juos isgirs.

Irutebar

Daugiau tokiu straipsniu ,norisi zinoti daugiau apie pomirtini gyvenima ,bet niekas tikriausiai tiksliai nezino….

Lina

Jeigu nemirtingas Dievas sukūrė žmogų tai reiškiasi jo siela taip pat nemirtinga. Logiška.

lijana

patinka tokie straipsniai idomu

Sirijus

idomus straipsnis

linda

ir man teko pabuvoti sioje busenoje,skridau tamsiu tuneliu i sviesa,labai greitai,net uzesi girdejau,bet jokiu kitu vaizdu nemaciau……ir nezinau kiek laiko tai truko

opc

mazai mokslo zmoniu, isdristanciu viesai tiketi tokiais dalykais. Bet ju daugeja, ir tai yra gerai

asd

labai geras, patinka man tokie.

Taip pat skaitykite