Ką praneša akių spalva

Senovėje kinų medikai pagal akių spalvą, žvilgesį, rainelės ir baltymo būklę tiksliai diagnozuodavo fizinės ar dvasinės ligos eigą, pobūdį ir net galimą gyvenimo trukmę bei likimą.

 

Senovės Kinijos Mino dinastijos imperatoriaus gydytojo medicinos traktatas “In-ki-czin” skelbia: “Toli šiaurės vakaruose prie Ledinės jūros gyvena šviesiaodžių, šviesiaakių žmonių gentis. Kadangi jų akys pilkšvos, žalsvos arba žydros, jiems trūksta ištvermės, jie jautrūs Saulei ir Vėjui, sunkiau serga, trumpiau gyvena ir yra jautresni. Tačiau šviesios akys turi magišką įtaigos galią ir gali pajungti kitą savo valiai.”

 

Lengva suprasti, kad kalbama apie mus – Europos kraštų gyventojus. Ar tikrai šviesiaakiai žmonės įtaigesni – neaišku, tačiau, kad jie jautresni aplinkos poveikiui, parodė net šiuolaikiniai Liono eksperimentinės medicinos centro (Prancūzija) tyrimai.

 

Švelnieji mėlynakiai

 

Pasak prancūzų mokslininkų, žydraakiai labiau linkę sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, jie greičiau peršąla. Mėlynakius mažylius tėvai nuo mažens turi išmokyti grūdintis (apsiliejimai šaltu vandeniu, bėgiojimas po rasą basomis), mankštintis, pamilti gamtą. Jie alergiški, itin jautrūs maistui ir ultravioletiniams spinduliams. Mėlynakiai greičiau pripranta prie svaigalų, jiems didesnė tikimybė sirgti priklausomybė ligomis. Pastebėkite – storuliai ir alaus mėgėjai dažniausiai mėlynakiai. Tačiau patekęs į sveikas, ugdančias asmenybę sąlygas mėlynakis greičiau taps genijumi nei kiti. Mėlynakiai pasižymi skvarbiu mąsymu, ryžtu ir stipriu intelektu.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jautrieji pilkaakiai

 

Pilkšva akių rainelė dažniausiai išduoda jautrų lyriką, kurio žmogiškojo orumo verčiau nepažeisti, nes pilkaakiai ilgai atsimena nuoskaudas. Pilkos akys rodo, kad reikia itin saugoti kepenis, skrandį, inkstus ir visą virškinimo sistemą. Šių žmonių imunitetas ir atsparumas oro permainoms pakankamai stiprus, bet liga dažniausiai atsėlina dėl netaisyklingos gyvensenos ir dietos pažeidimų. Jei Jūsų akys pilkos – ypač venkite psichinio pervargimo, dirbdami kas valandą darykite pertraukėles ir jokiu būdu nedirbkite naktimis. Apskritai pilaakiai yra gerai prisitaikę prie Europos geografinės padėties ir klimato, tačiau senatvėje labiau nei kiti linkę sirgti glaukoma ar katarakta.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kerintys žaliaakiai

 

Į žaliaakius senovėje žiūrėta įtariai – esą jie turi įgimtą kerėjimo dovaną, yra gudrūs ir nepatikimi. Rudaplaukių, žaliaakių žmonių gentis išplito Šiaurės Europoje prieš 1500 metų. Žaliaakiai dažniausiai yra draugiški, bet ambicingi, linkę valdyti. Jų kaulų ir raumenų sistema paprastai stipresnė nei kitų, tačiau silpnokas skrandis ir plonesnė oda. Žaliaakiai turi ypač saugotis ilgo buvimo Saulės atokaitoje, nes jų odoje perpus mažiau apsauginio gynybinio pigemento. Taigi jie dažniau nei kiti gali sirgti rimtomis odos ir onkologinėmis ligomis. Gamtos kompensacija – žaliaakiai turi psichologo, mokytojo, aktoriaus talentą.

 

Stiprieji rudaakiai

 

Jeigu Jūsų akys rudos ar juodos – Jums pasisekė, pasižymite stipresniu imunitetu ir atsparumu ligoms. Rudaakiai dažnai būna labai gyvybingi ir atsparesni stresams ar nepritekliams nei lyriški pilkaakiai. Be to, jų regėjimas paprastai aštresnis, rečiau puola akių ligos. Tačiau jie linkę tukri ir sirgti kraujagyslių ligomis. Tėveliai turi atminti, kad jų rudaakiai atžalai pamažu gali atsirasti akmenėlių inkstuose ar kepenyse, yžač jei pernelyg gausiai maitinsis ar gers mažai skysčių. Šiam gyvybingam vaikučiui reikia daug judėti ir žaisti. Jei tamsiaakiai išmoksta valdyti savo aistringą temperamentą ir nuotaikas, jie gali pasiekti socialinių aukštumų, nes yra stiprūs, valdingi ir ryžtingai priima sprendimus.

 

Liono eksperimentinės medicinos centro specialistai pabrėžia, kad šie tyrimų rezultatai rodo tik bendrą fizinės ir dvasinės sveikatos tendenciją. Akių spalva ir forma nenulemia likimo ar profesijos. Sėkmę ar nesėkmę visuomenėje atneša ir žmogaus žvilgsnis, kuris, anot senovės išminčių, gali sužavėti, bet gali ir atstumti – juk akys nemeluoja…

 

“Tau ir Tavo šeimai sveikatos patarimai” Nr. 6, 2008 m.

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Austėja

Pas mane tai sumaišyta mėlyna ir žalia(Tokios akys retenybės)
Šiaip mano klasioko rudos…….Labai daug paslaptčių(Lyg įsimylėjes ,lyg ir ne….)
Tai vat tokie tie žmonės……

hmmm

atvirsciai, tai dazniausiai pasitaikanti spalva

mmm

Mano akys pusiau pilkos arba mėlynos . Is šono atrodo kaip stiklines . Gal tai zydros akys, nezinau.

herkules

pas mane ruda kita zalia,as pusdievis,jeee… :D

Kengura

Kaip nulupta. visiskai 100% atitinka…

Paslaptis

Mano akys visokiu spalvu todel net nezinau kuri aprasyma skaityt :( Gal visus ?

Ernas

Pas mane pilkos ir žalios mišinys, tai esu jautrus ir ambicingas, taigi paklūskit man bet stenkitės neižeisti savo valdovo nes jis ilgai atsimena nuoskaudas ir gali pradėdi kerštauti ir deginti savo oponentus ant laužo kaip eretikus.

Siaubo angelas

Mano irgi zaliai pilkos… bet nesu labai valdinga. Bet kad kerstinga-100% tiesa…

aa

Siemet laikiau biologijos egzamina, tai teko daug mokintis , akiu spalvos skiriasi del pigmento melanino , nuo jo nepriklauso nei zmogaus charakteris , nei gyvenimo trukme nei apskritai kasnors… be melanino visu aikis butu raudonos nes persisviestu kapiliarai akyse , zmogus “albinosai” turi raudonos spalvos akis , tai jie tikriausiai skaitosi pagal jus “setonai” kokie nors?tad eikit geriau papasakokit mociutem situ pasaku

Žmogysta

Yra žmonių kurių viena akis vienokios spalvos, o kita kitokios. :) Tai kas jie? Dievai? ;D

Jori

Jėėėė, tada aš Deivė :DDDD

ponaitis-deskalteris

pas mane rudos ir zalios misinys taigi esu ambicingas ir pakluskite man

;DDD

Atsiknisk, avine. ;DDD

Mer

:DDDDDD

Taip pat skaitykite