DVAR – Grupė iš pragaro

Apie grupę „DVAR“ sklandė gandai, kad jos įrašus kažkas rado Rusijoje, ir išplatino netyčia… Kalbama, kad vokalistas dainuoja niekam nesuprantama kalba. Kad jų pasiklausę žmonės miršta… „DVAR“ – tai elektroninės muzikos grupės, kilusios iš Rusijos, pavadinimas. Faktas, jog grupę sudaro du nariai, kurių tapatybės nėra žinomos, „DVAR“ neprisistato niekur, net internete.

 

Neoficialus grupės aprašymas atsirado internete taip pat netikėtai kaip iš jo ir dingo. Vienas grupės klausytojas atvirai pasakojo apie savo gyvenimo pasikeitimus, išgirdus „DVAR“.

 

Kad ir kaip ten bebūtų, kad ir kokie gandai sklandytų, smalsumas nugali. Grupės vokalistas tikrai nepanašus į gyvą žmogų… O jo balsas labiau primena varno krankimą…

 

Pirmieji „DVAR“ įrašai pasirodė 1997m. pavadinti „Raii“. Pirmosios dainos nebuvo skirtos platinti. Oficialus šios grupės albumas „Piirrah“ buvo išleistas 2002m., o kiti albumai: „Roah“ (2003m.), „Rakhilim (2004m.), „Taai Liira (2004m.), „Hor Hor“ (2005m.) bei „Oramah Maalhur“ (2005m.) – buvo sparčiai leidžiami beveik kas metus. Kodėl buvo skubama – niekas negali paaiškinti.

 

Kaip rašo „Dark City Magazine“, „Dvar“ yra padaras, pasirodęs grupės nario sapne ir atskleidęs jam savo ypatingą misiją. Kokia ji? Kiek prisimena grupės narys padaras minėjo „sužadinimą“ bei „išrinktuosius“, kurie turi perduoti žinią pasauliui. Būtent po sapno atsirado „DVAR“, ir grupės nariai pasinėrė į kūrybą. Šiomis dienomis „DVAR“ yra vienas žymiausių Rusijos tamsiosios muzikos scenos projektų. Ši grupė vieniems labai patinka, kitiem – priešingai, didelė nesąmonė…

 

1997 metais, Gorbuškos muzikiniame turguje Maskvoje, pasirodė žmogus, paprašęs parduoti kelias audio kasetes su skeletu ant viršelio. Pardavėjas sutiko, ir kasetės buvo gana greitai išgraibstytos. Tačiau tas žmogus niekada nesugrįžo atsiimti už jas gautų pinigų. Truputį vėliau, per miestą nuvilnijo keistų gandų banga apie mistišką projektą bei muziką, tariamai skleidžiančią antgamtinį poveikį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

 

Kiek vėliau grupės fanai puolė į paniką, nes jų artimieji bei naminiai gyvūnėliai pradėdavo sirgti, o draugų gyvenimai baigdavosi tragiškai, vos pradėjus klausyti „DVAR“.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Legenda apie „DVAR“ vis plito. Kad ir kaip kvailai gali pasirodyti, plintantys gandai tik masino žmones įsigyti grupės albumus. Ypač „Raii“.

 

Po poros metų, internete pasirodė pirmasis „DVAR“ gerbėjo tinklalapis apie pamėgtą grupę. Asmuo, pasivadinęs Shadow Angel, aprašė gausybę keistų įvykių, kuriuos jam teko patirti nuo tada, kai susidūrė su grupe „DVAR“. Tinklalapis buvo paprastas, sudarytas iš kelių įrašų ir didelės grupės apžvalgos. Panašu į paprastą blogą, atnaujintą iki 2000-tųjų metų.

 

Štai kelios Shadow Angel įrašų ištraukos:

 

„Praleidau daugybę bemiegių naktų, kol galiausiai nusprenžiau prisėsti, ir parašyti apie „DVAR“. Vis iš naujo ir iš naujo permąstau viską, kas nutiko man ir mano šeimai nuo tada, kai į savo rankas pirmą kartą paėmiau „Raii“. Sverdamas visus už ir prieš, aš vis klausiu savęs, ar išvis publikuoti šią informaciją, ar sieti ją su „DVAR“… Galbūt visi tie tragiški įvykiai – tik nemalonūs atsitiktinumai, ir „DVAR“ čia niekuo dėti?“.

 

„Albumo įžanga atveria langą į „DVAR“ pasaulį – neišgydomą pasaulį, kuriame net paprasčiausiai šypsenai nėra vietos. Karaliauja tik liguistas juokas, taip dažnai naudojamas vokalisto, atskleidžiantis aukščiausio laipsnio beviltiškumą.

 

Daugiau tokių albumų kaip „Raii“ greičiausiai nėra – tik jis vienas sugeba per keletą minučių sukurti visišką nusivylimą.“

 

„Keistas dalykas: nors mano artimiausi draugai bei giminės paliko mane, „DVAR“ ir „Raii“ įtraukia mane vis labiau ir labiau.

 

Jų muzika atskleidžia naujus veidus, kurie būna iš pirmo žvilgsnio nepastebimi. Aš padariau juos dievais, aš garbinu juos… Nors mano sveikata prastėja, imuninė sistema silpsta, ir pritraukiu kiekvieną įmanomą ligą, pastebėjau, kad vienintelė priežastis, kodėl vis dar tebesu čia, fiziniame pasaulyje, yra ženklas.“

 

 

Deja, Shadow Angel labai ilgai nebeatnaujina tinklapio: jis paslaptingai dingo kaip ir tikrieji „Raii“ atlikėjai. Kad ir kaip ten būtų, „DVAR“ nuomonė šiuo klausimu yra žinoma: jie teigia, jog platinti „Raii“ buvo klaida, nes, visų pirma, tie įrašai nebuvo skirti jokiai auditorijai.

 

Nepaisant gandų, kuriuos sukėlė kasetės išleidimas, tikrai sėkmingais „DVAR“ darbais laikomi singlas „Taai Liira“ bei LP „Piirah“. Tikras pragariškų energijų gerbėjas galėtų sulyginti jų muziką su sprogimu. Vokalisto balsas šnabžda velniškus užkeikimus ir klykauja kažką nesuvokiamo žmogaus ausiai: dar niekad negirdetus fonetinius garsus, primenančius vokiečių, arabų, japonų bei hebrajų kalbas tuo pačiu metu.

 

Kai kurie teigia, kad taip kalbėta vienoje iš senovinių kalbų… Taigi, kokia kalba iš tikrųjų kalba „DVAR“?
Tarp gyvuojančių ir nebeegzistuojančių kalbų dar yra tarpinės – „nežmogiškosios“ – kalbos, kilusios iš „kitų sferų“. Jų pagalba 1584m. Krokuvoje (Lenkija) alhemikas ir magas Johnas Dee, asistuojamas mediumo Edwardui Kelly, gavo „angelų pranešimus“.

 

Jiems buvo pristatyta keista, nepažįstama kalba su paaiškinimais, kaip ją suprasti… Yra žinoma „Book of Enoch“ („Enucho Knyga“), skirta senovės patriarchų kalboms su angelais suprasti. Naujoji kalba susuko galvas daugeliui Europos mistikų. Nemažai jų bandė išspręsti enuchinių laiškų galvosūkį, bet angelų kalba vistiek liko mįslė.

 

Bet nėra abejonių, kad „DVAR“ kalba – tikrai ne paprasčiausias abėcėlės mišinys. Ir štai kodėl…
Pavyzdžiu, kurį būtų galima iššifruoti, imkim vieną iš „DVAR“ pagrindinių žinučių – „Taai Liira“. Jeigu „taai“ skaitytum iš kitos pusės, gautum „iaat“. IAAT yra magiškas simbolis, sudarytas iš keturių elementų inicialų. Tai: Ignis (Ugnis), Aer (Oras), Aqua (Vanduo) bei Terra (Žemė). Senovės alcheminiai raižiniai dažnai siejo šį žodį su saulės simboliu bei fraze „I am the Gift of God“ („Aš esu Dievo dovana“).

 

Žmonės, klausantys „Taai Liira“ bei „Piirrah“, ima jausti baimę be jokios matomos priežasties. Jie jaučia tarsi kambaryje staiga atsirastu kažkokia priešiška energija. Ar tai irgi laužta iš piršto? Senovės laikais žyniai tikėjo, jog kiekvienas žodis yra persismelkęs tam tikra energija. Ir, jei mes skaitysime žodį iš kitos pusės, tai yra šansų, jog energija taip pat pasidarys atvirkščia… „DVAR“ – tai tikrovė iš kito matavimo

 

„DVAR“ buvo astralinis sutvėrimas, atkeliavęs iš sapnų. Šiandien miegas peržengė ne tik religijos, bet ir mokslo ribas. Knygynai siūlo dešimtis, šimtus knygų su praktiniais patarimais, kaip kontroliuoti sapnus. Manipuliuojant sapnais, galima keisti realybę, daryti įtaką savo jausenai. Sapnais manipuliuojama įvairiai: per hipnozės seansus, per muziką…

 

Ar gali kūrybinis muzikos grupės „DVAR“ darbas būti susijęs su šiuo nelaimingu atsitikimu? Niekad šito nesužinosim. Tik yra tikima, jog žmonės, esantys už šio projekto, girdėjo Dvar balsą, ir juo pasekė. Patys muzikantai informavo, jog jie nieko neprideda nuo savęs, taigi Dvar skelbiama žinia išlieka autentiška: „Kiekvienas naujas „DVAR“ albumas yra nauja progreso stadija, vedanti į pagrindinį tikslą.“

 

Straipsnį parengė: RoxiO

Rekomenduojami video:


2500
15 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
TavoDraugas

Justino Bieberio prisiklausius irgi galima keistai pasijusti. O tas balsas panašus į varno krankimą, tai nelavinant balso ir kiaulės balsu padainuoti įmanoma. Nieko baisaus čia nėr (nors ir neklausiau), nereikia visko už gryną pinigą priimti.

metalistas

Sita muzikyte gali tureti irgi neigiamu poveikiu.
https://www.youtube.com/watch?v=9moR-1Ux2ME

TavoDraugas

Kas čia? Nenoriu kaip kokia bailė klausinėti, bet kokią dar per muzikytę čia siūlai.

Varnas

Klausykit kas tik norit visa mistika tokia kad nera prisistate dvar grupes atlikejai ir gavo plius gera reklama nes smalsuoliai tikrai susidomejo. Klausiau visas dainas kurias, tik buvo galima rast Youtube (kai kurias ,net po kelias desimtis kartu) ir nieko neivyko neiprasto. Manau visa mistika kilo kad vienam pesimistui sugriuvo gyvenimas ir apkaltino delto aplinka ,o ne save. Esu girdejes gandus ir apie Enigma turi kazkokia psichologine pasekme ,bet manes irgi nepaveike. zodziu nebukit reklamos aukos ir klausyk ka norit o ne kapersa kiekvienas

lukas

o tai kas nors nutinka ?

FFGG

kas klausetes sios muzikos?kokie antgamtiniai reiskiniai ivyko?;o

Martynas

Visai patiko dainos.

LMT

Ir man patiko, nieko antgamtisko neivyko, bet po kurio laiko cenzura uzblokavo irasus

Dwarfas

Gera daina tarp kitko, tokia unikali ir melodija gera. O mirti galima klausant ir Justin Bieber, mes gyvename tikimybiu pasaulyje, todel sieti nelaimingus atsistikimus su kazkokiu objektu, o tuo labiau grupe yra kvaila

AlienLab

Manau sita grupe labiau is pragaro nei DVAR :D

http://www.youtube.com/watch?v=MLhsYEOZMyc&feature=related

him

Tokie žmonės miršta jauni arba išauga :D

Lijundra

Kad ir čia nieko pragariško. Eilinis Brutal Death metal. Tiesa, galbūt Tamstai ir neeilinis, asmeniškai aš už melodingesnes metalo apraiškas. Skonio reikalas, kaip ir tai, kad kiekvienas kitaip savo pragarą įsivaizduoja… (:

Paulius

Kaskaip isijungiau Teremiah Kruu’n, truputi paklausiau, ir kai klausiau to “krankimo” , tai toks keistas jausmas paieme, taigi isjungiau ir daugiau nebeklausysiu :D Dar kai tiek pripasakojo..

stezano

tos grupes lyderis ira baiges balio dvarionio muzikos mokykla,ir is pagarbos alma mater ir pasivadino dvar,nuo dvarionis.

Taip pat skaitykite