„Baltijos NSO“ nuotykiai tęsiasi: narams prie objekto dingo elektra

Iš pirmosios savo ekspedicijos tyrinėjant Baltijos jūros dugne aptiktą mįslingą objektą grįžę švedų „Ocean X team“ nariai naujienų agentūros „NTD News“ korespondentei Stokholme Sesilijai Svenson (Cecilia Svensson) pažėrė naujų gluminančių nuotykių, kuriuos narai patyrė nusileidę prie „Baltijos NSO“ vadinamo objekto.

 

Ekspedicijos dalyviai pasakojo, jog, prisiartinus prie objekto, kompiuteris rodė, kad vandens temperatūra -1ºC, o vėliau dingo visos jų tyrimų įrangos elektra (atsitraukus nuo objekto, ji atsirado).

 

„Patyrėme dalykų, kokių niekad nebūčiau galėjęs įsivaizduoti, nors aš iki šiol buvau didžiausias mūsų tyrimų grupės skeptikas, – pasakojo Baltijos jūroje nuskendusių objektų ieškančios ir tyrinėjančios grupės „Ocean X team“ naras Piteris Lindbergas (Peter Lindberg). – Aš tikėjausi, jog ten aptikome kokį nors akmenį ar uolą, ar uolienų atodangą, ar purvo sąnašą, tačiau nieko panašaus. Turiu pasakyti, to dar niekad nesu patyręs.“

 

 

Mįslingąjį 18 metrų skersmens objektą maždaug 90 metrų gylyje švedų povandeninės archeologijos kolektyvas sonaru aptiko 2011 m. birželį. Jau rašėme, jog pirmosiomis šių metų birželio dienomis „Ocean X team“ vyrukai ėmėsi nuodugnesnių objekto tyrinėjimų. Gauti pirmųjų stebėjimų rezultatai užminė ne vieną naują mįslę. Pavyzdžiui, kodėl objektas virš jūros dugno pakilęs 3–4 metrus, o jo pakraščiai nulinkę žemyn, nelyginant grybo kepurė?

 

Narai atskleidžia, jog ant disko formos objekto viršaus stūkso dariniai, su objekto paviršiumi sudarantys 90 laipsnių kampą, primenantys koridorius ar sienas, taip pat kažką panašaus į laiptus. Tyrėjai objekte atrado ir maždaug 25 cm skylę – išsiaiškinti, kur ji veda, kol kas nepavyko. Be to, narai ant objekto užfiksavo ir apskritimo formos darinius iš nedidelių akmenėlių. Nors žiniasklaidoje jau pasirodė pirmieji skeptiški ekspertų komentarai, komandos tyrimus sekantys geologai užfiksuotiems dalykams kol kas pateikti jokio paaiškinimo nesugebėjo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Prie objekto pabuvoję „Ocean X team“ tyrėjai žurnalistams ką tik papasakojo naujų gluminančių detalių. Viena iš tokių – vandens temperatūros matavimų parodymai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Kai pažvelgėme į mūsų nėrimo kompiuterį – tokie naudojami neriant į didelę gelmę, pamatėme, jog vandens temperatūra aplink mus nukritusi iki -1ºC, – pasakojo profesionalus naras Štefanas Hogebornas (Stefan Hogeborn). – Tai ne tik labai šalta. To praktiškai negali būti, nes tokioje temperatūroje vanduo turėtų stingti į ledą – juk tokio virsmo procesai prasideda jau prie nulinės temperatūros. Tačiau galbūt šią mįslę galima paaiškinti vandens judėjimu: vanduo neužšąla todėl, kad juda.“

 

Keistenybių būta ir daugiau.

 

Pagrindinė nėrimo ekspedicijos užduotis buvo nufilmuoti objektą. Tačiau kai vaizdo kamera prisiartino prie pat objekto, ji išsijungė.

 

„Kodėl niekas nebeveikė? – klausė Š. Hogebornas. – Nė vienas elektrinis įrenginys greta objekto? Kai buvome virš to objekto, nustojo veikti net ir palydovinio ryšio telefonas. Paskui, kai nuo jo pasitraukėme per maždaug 200 metrų, elektra atsirado ir įrenginiai vėl pradėjo veikti. Kai vėl atsidūrėme virš objekto, viskas pasikartojo – elektra dingo. Tai labai keista.“

 

 

Dar vienas „Ocean X team“ komandos narys Denisas Osbergas (Dennis Åsberg) šimtu procentų įsitikinęs, jog jie pirmosios ekspedicijos metu aptiko kažką labai neįprasto.

 

„Esu šimtu procentu įsitikinęs, jog radome kažką labai, labai unikalaus. Tai gali būti bet kas – meteoritas, asteroidas, ugnikalnio išsiveržimo vieta, slapta povandeninių laivų bazė, kuria buvo naudojamasi Šaltojo karo metais ar net NSO. Kažkas juk turi ten būti.“

 

Laboratorinių tyrimų rezultatus „Ocean X team“ ketina paskelbti artimiausiu metu, o jau po poros savaičių jie planuoja atlikti antrą nėrimo ekspediciją. Narų komanda tikisi, jog jų gretas po vandeniu papildys ir geologijos specialistas.

 

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Lol

Visiem dislaikus uzdejau LoL

Rufus

gal mazdaug tas obijektas sitaip atrodo http://www.ateiviai.lt/wp-content/uploads/2012/02/millenium-falcon.jpg
….

..
.
Sry uz reklama :(

armis

pryma, kadangi jie nedurni vietas savo buvimo neatskleide o amerikonam juos sugaudyti dbr per vėlu, kad vėl apsišike skiestu apie savo metereologinius balionus. antra mobilu naudojo virš vandens skaityk normaliai, trečia tai iššeina laivas jai neturi elektros stovi pakibes virš vandens ir nejuda žmogau pasiimk pripučiama čiužini ir varyk pamiegot i jūra papasakosi jai rasi kaip parplaukti i krana kur nudreifavai.

hyperpacas

galbut plauke patyt, ne su laivu:)

Paulius

Na jeigu jau ten toks myslingas objektas, kodel daugiau pajegu nesiima darbo. Kodel neprisijungia tarkim JAV mokslininkai, su naujausiom technologijom? Ir tikrai keistai skamba, issijunge visa elektronika, tai kaip jie atsitrauke?

Fanas

Tas kas rase straipsni nemoka beveik anglu kalbos ten per pirma vid buvo sakyta 16 m skersmens ir 80 m gylije.

Anonimas

tas objektas juroje, o kiek zinau, tai juros tikrai negali uzsalti prie -1°C laipsnio del druskingumo. ar as klystu?

Puma

Argi plaukti po vandeniu ląstams elektros reikia?

opc

ar po vandeniu yra naudojamas palydovinio rysio telefonas?

sa

kur tu matei lastus su elektra..

opc

hm, idomu kaip jie nuplauke atsitraukimui tuos 200 metru, kai elektros nebebuvo… dabartinius variklius valdo elektronikos blokai, elektra jiem yra butina

Taip pat skaitykite