Akistata su NSO Lietuvoje

Paslaptingi sunkiai paaiškinami įvykiai, keliantys nuostabą, baimę, smalsumą, jau seniai tapo Luko Devitos gyvenimo dalimi. NSO ir kitais anomaliniais reiškiniais besidomintis jaunas vyriškis pats buvo su tuo susidūręs – jis matė.

 

Mįslingas objektas danguje

 

“Savotiškai domiuosi NSO nuo pat vaikystės – kai žaisdavome kieme ufonautus ar savo ypatingąjį žaidimą “Muzikos festivalis Marse”. Tuomet ateivių ir kitų civilizacijų egzistavimas atrodė natūralus. Gal ir dėl to, kad kartą danguje visi matėme nors ir labai tolimą, bet nepaaiškinamai skriejantį objektą”, – sako 33-ejų metų Lukas.

 

Kalbėdamas apie kadaise danguje matytą keistą objektą, Lukas teigia, kad buvo ne vienas, tą patį išvydo ir jo draugas. Nors tai, ką pamatė, L. Devitą gerokai nustebino, jis sako, kad šį atvejį galima pavadinti tradiciniu.

 

“Matėme nesuvokiama trajektorija ir greičiu judantį mažą šviesos objektą tamsiame danguje, vėliau mįslingai dingstantį. Tai tikrai nebuvo nei palydovas, nei žvaigždės.”

 

“Žalsvai rudi ir labai ilgais pirštais…”

 

Lukas Devita – vilnietis, jis dirba Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje. Anot pašnekovo, tai yra labai gera vieta kaupti jį dominančią informaciją. Lukas sako, kad jį domina viskas, kas yra susiję su NSO ir kitais anomaliniais reiškiniais.

 

Viena iš jo veiklos sričių – interneto svetainės www.nso.lt kūrimas. Šis puslapis yra skirtas būtent informacijai apie NSO rinkti. Kiekvieną dieną svetainės atsiliepimų skiltyje pasirodo nauji įspūdžiai, svarstymai, klausimai. Lankytojai pasakoja netikėčiausius savo išgyvenimus, ieško bendraminčių. Istorijos įvairios, žinoma, tarp jų greičiausiai pasitaiko ir išgalvotų.

 

“Buvau Klaipėdoje, tai įvyko rugpjūčio 28-osios naktį. Gulėjau lovoje ir žiūrėjau į sieną. Staiga pradėjau girdėti keistus garsus, primenančius sirenos kauksmą. Pabandžiau patrankyti ausį, bet nepadėjo. Nusisukau į sieną, stengdamasis užmigti. Tačiau ir toliau girdėjau šiuos garsus. Staiga pajutau, kad kažkas kišama man į ausį. Išgirdau, kad kažkas kalba, bet dėl nesiliaujančio triukšmo nieko nesupratau. Bandžiau pajudėti, bet buvau lyg suparalyžiuotas: negalėjau nei rankų, nei kojų pajudinti. Maždaug po minutės (aš taip manau) garsai nuščiuvo ir kambaryje nieko nebebuvo. Po to įvykio kažkodėl man nuolatos spengia ausyse. Vos ištveriu. Naktį negaliu užmigti”, – internetiniame puslapyje rašo Kęstas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Vieną vakarą pamačiau už lango kažką labai šviesaus. Iš lovos nelipau, pamaniau, kad man pasirodė arba galvoj negerai. Tik paskui pamačiau juos. Jie buvo žalsvai rudos spalvos, juodom akim ir labai ilgais pirštais. Maniau, sapnuoju, bet tai nebuvo panašu į sapną. Jų buvo trys. Kažką su manimi padarė; negalėjau pajudėti”, – pasakoja Mantas.

 

“Sykį sėdėjome su draugais kieme, tai atsitiko prieš dvejus metus. Aš kažko laukdama žiūrėjau į dangų. Mačiau milijardus žvaigždžių. Kadangi gyvename šalia oro uosto, matėsi keli lėktuvai. Staiga pastebėjau danguje skraidantį objektą. Iš pradžių maniau, kad tai paprasčiausias lėktuvas. Visi sužiurome į tas švieseles, kurios sukosi aplinkui, negalėdami atplėšti akių. Taip bežiūrint jos dingo… Dingo taip staigiai, kaip ir atsirado. Taip ir nesupratau, kaip tai atsitiko”, – rašo Svajokle prisistačiusi mergina.

 

Lyg būtum skraidančioj lėkštėj

 

Kaune gyvenantis Algimantas Orentas interneto svetainėje pasakoja apie keistus reiškinius Neringoje, matytus ne vieną kartą.

 

Pasak vyro, tai įvyko 1995 m. liepos 11 dieną. Tuo metu jis dirbo Katalikų televizijos studijoje: į Juodkrantę važiavo parvežti dviejų vienuolių škočių, kurios atliko rekolekcijas. Vakare Algimanto kvietimu maždaug 14 žmonių grupė patraukė prie jūros palydėti saulės.

 

“Pajūryje žaidėme su kamuoliu, fotografavomės, kai kurie nusprendė išsimaudyti. Tuomet viena moteris, katechetė, sušuko: “Žiūrėkite, kas ten skrenda!”. Mes pamatėme tris šviečiančius objektus, kurie sekė vienas paskui kitą. Šalia skrido dar keli. Objektai sudarė rodyklės formą. Kai įsižiūrėjome atidžiau, pamatėme daugiau objektų: vienoje kolonoje buvo dvylika. Po to buvo antra kolona. Jie tarsi išniro iš tamsos, nors dangus buvo giedras. Įspūdis buvo toks, kad tuomet, kai objektai skrido tiesiai į mus, jų nesimatė, o kai pasisukdavo, išryškėdavo delno dydžio “langelis”. Objektai įsižiebdavo kaip lemputės ant eglutės: vienas, antras, trečias… Reginys buvo nepaprastas. Mes buvome sužavėti, nustebę ir sutrikę”, – teigia A. Orentas.

 

Vyrui pavyko nufotografuoti objektus virš horizonto. Paaiškėjo, kad šiuos keistus objektus matė ne tik jie. Kiti net nufilmavo su vaizdo kamera, apie šį reiškinį rašė Kaliningrado žurnalas.

 

Po šio įsimintino įvykio praėjus 2 metams, Algimantas, atostogaudamas Preiloje, dar kartą išvydo panašius objektus. Sako, jie nebuvo tokie ryškūs, bet Algimantui pavyko juos nufotografuoti.

 

“Preilos gyventojai pasakoja, kad šie reginiai kartojasi: paslaptingi objektai matomi ir toliau, – tvirtina jis. – Iš arti neapžiūrėjęs neištirsi, negali vienareikšmiškai tvirtini, kas ten buvo. Įvardyti sunku. Tačiau faktas, kad ne dūmas, tai buvo nekasdieniški objektai.”

 

Beje, po šių atsitikimų A. Orentas įstojo ir baigė Parapsichologijos akademiją. Taip pat jis aktyviai renka informaciją apie NSO, domisi ufologija.

 

“Tūkstančiai žmonių matė NSO – tai nėra iš piršto laužta”, – įsitikinęs kaunietis.

 

Algimantas prisimena jaunystėje keletą kartų matęs keistas vizijas. Vyrą buvo apėmęs toks jausmas, lyg būtų pabuvojęs skraidančioj lėkštėj.

 

“Girdėjau pasakojant, kad viename mūsų kaime žmonės matė ateivius; buvo nusileidęs kažkoks objektas. Nuo jo skleidžiamos šviesos žmonės vos neapako, – kalbėjo A. Orentas. – Tačiau aš netikiu, kad ateiviai grobia žmones. Jie mus stebi, kaip vystomės, nenori trukdyti, tačiau kartais tenka pasirodyti. Galbūt pratina mus po truputį, nori, kad praregėtume, suprastume, jog ne mes vieni planetoje esam – yra ir daugiau gyvybių.”

 

Susidūrimai su NSO – dažni

 

Lukas Devita pasakojo turįs keletą bendraminčių, kurie taip pat domisi panašiais dalykais, tačiau sako, kad netikėtai daug susidomėjusiųjų atsirado atvėrus minėtą interneto puslapį. Tai jam pačiam buvo didelis netikėtumas.

 

Ar Lietuvoje dažni atvejai, kai žmonės pasiskelbia matę NSO? “Sakyčiau, visai dažni! Ir vėlgi remiuosi interneto svetaine, kurios atsiradimo tikslas, be kita ko, buvo ištirti, kiek bus originalių pranešimų iš Lietuvos. Beje, juk jokia kita institucija neregistruoja tokių pranešimų, tai daro tik interneto entuziastai, – tvirtina Lukas. – Atsiranda pasakojimų ir apie mūsų šalyje pastebėtas neatpažintas gyvas būtybes, apie tai, kaip žmogus buvo pagrobtas ateivių.”

 

Paklaustas, ką jis mano apie nuomones, kad kalbos apie ateivius tėra kvaili prasimanymai, Lukas atsakė: “Bet kuris tikintis žmogus – o tokių yra tikrai nemažai – tiesiog priverstas pripažinti, kad egzistuoja aukštesnės jėgos, pavyzdžiui, angelai. O būtent angelų pasaulio pripažinimas sieja tarpusavyje tris didžiules religijas – krikščionybę, judaizmą bei islamą. Tad būtybių aukštesniuose pasauliuose turėtų būti tiesiog per daug, kad nesusidūrus kartą akis į akį. Skeptikai dažnai prieštarauja patys sau. Žinoma, toli gražu ne kiekvienas “NSO stebėjimo” ar “susidūrimo su ateiviu” pasakojimas yra tikslus ar tikras. Išgalvoti, suklastoti pasakojimai dažnai ir tampa nepasitikėjimo prielaida skeptikams ir daugeliui dvejojančiųjų.”

 

Neįprasti sapnai

 

Lukas užsiminė, kad kartais jį aplanko labai keisti sapnai. Pasitaiko, kad pasijaučia globojamas aukštesnių jėgų.

 

“Dešimtys tūkstančių žmonių visame pasaulyje sakosi kartais patiriantys neįprastus sapnus, kurių metu keliauja, realiai išvysta apsilankymus nepažįstamose vietose arba susiduria su nežemiškomis būtybėmis. Manau, kad pats iš dalies priklausau tokių žmonių grupei. Bet asmeninių sapnų nenorėčiau sureikšminti. Tiesiog kartais juose apsireiškia kokia kūrybiška idėja, geras patarimas, įspėjimas, o kartais pajunti, kad tave kažkas pagloboja “iš aukščiau”: nieko naujo, tikiu, kad kiekvienas gali atrasti tokių epizodų savo sapnuose, reikia tik įsigilinti”, – įsitikinęs Lukas.

 

Šaltinis: Vakarų ekspresas, ve.lt

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Juozas Jakstys . Kaunas

Juozas….Isejas i lauka vakare prias miga parukyti pamaciau danguje , letai skrendanti zybureli, is rytu puses ivakarus, Stebint pamaciu antra objiekta , kuris sparciai arteji prie pimo objekto. Priartejas nedideliu atstumu prie pirmojjo objiekto , staioga pasuko i sonaq, kai atsidure greta pirmo objekto pasuy \ ko desinen kai atsidure priekyje toldamas nuo pimojo istirpo, nesimate daugiau; Tai reiskia jo greitis yoks didelis, kad mano akys nefiksaqvo

paranormal

yvairios formos paranormaliu reiksiniu ir man yra teke matyt,patirt,isgyvent tajpogi nuo besisukanciu svieseliu danguje iki aplamaj nepaaikinamu dalyku : )

Anonimas

yvairios formos paranormaliu reiksiniu ir man yra teke matyt,patirt,isgyvent tajpogi nuo besisukanciu svieseliu danguje iki aplamaj nepaaikinamu dalyku : )

raima

“Žalsvai rudi ir labai ilgais pirštais…” skaitant si pastraipa labai persigandau. Kažkur 2011m rudenio viduri ar pabaigoje miegodamas pradejau justi kad kazkas sale manes itikinama sneka tiesiai i ausi gasrejant tonui besustojimo labai aiskiai zn skamba kvailai aiskiai kalbejo bet nesupratauka, pasijautau nelabai gerai bandziau nubustu tik atsimerkus viskas liovesi kazkur nuo 2 iki 4 sekundziau negalejau pajudeti. I si iviki nekreipiau demesio ir niekam nepasakojau galvojau prisisapnavo ir tiek, net ji buvau pamirses, bet perskaicius ta pastraipa damn per kuna siurpuliai prabego. Nezinau gal ir sutapimas prisisapnavo man, net nezinau ka galvoti. Aisku nemaciau sviesu, zmogeliuku ar laivu tik… Skaityti daugiau »

D.Sab

“reptile” Sunku iš tavo įrašo susidaryti nuomonę, tad ar tavo garsai buvo panašūs į šiuos?
http://www6.zippyshare.com/v/31851990/file.html

reptile

Neseniai girdejau savo kaime manomai nezemiskos butybes garsus.
http://www.youtube.com/watch?v=Vnnnyfw_WCs&feature=related
Garsu tyrimo ekspertas patvirtino kad ten nebuvo misko zveris.

Taip pat skaitykite