Telekinezės tyrimas

Spontaninės telekinezės atvejis nutiko prancūzei merginai Andželikai Koten, kai jai buvo 14. 1846 metų sausio 15 vakare jinai ir trys kaimo merginos siuvinėjo. Netikėtai rankdarbis iškrito jai iš rankų, o lempa nulėkė į kampą. Draugės apkaltino viskuo Andželiką, kuriai būnant, visada vyko keisti dalykai: po grindis važinėjo baldai, kėdės imdavo skraidyti po kambarį.

 

Jos tėvai, tikėdamiesi šiek tiek užsidirbti, organizavo šou Mortane. Mergina atkreipė į save Paryžiaus mokslininko Fransua Arago dėmesį. Kai ji buvo „įelektrintoje“ būsenoje, beveik viskas, kas lietėsi prie jos darbužių, atšokdavo į šalį. Kai Arago pabandė paliesti merginą jos paroksizmo momentu, patyrė šoką, tarsi prisilietęs prie elektros laido. Jeigu šalia jos padėdavo magnetą, net kai ji tai žinodavo, Andželika imdavo stipriai purtytis. Tačiau kompaso rodyklė į ją nereaguodavo. Dauguma daiktų, kurie jai esant imdavo judėti, buvo mediniai.

 

Andželika ne vienintelė turėjo tokį sugebėjimą. 1888 metais daktaras Erkolė Čijaja iš Neapolio taip aprašė mediumę Eusapiją Paladino: „Ši moteris traukia prie savęs daiktus, kurie ją supa, pakelia juos į orą. Ji groja muzikos instrumentais – vargonais, varpeliais, tamburinais – neliesdama jų rankomis“.

 

Ją parodė žinomam psichiatrui, profesoriui Čezarei Lombrozo, kuris buvo sukrėstas, kai pamatė, ką ji daro. Ypač stulbino sugebėjimas per atstumą palikti pirštų atspaudus ant puodelio su mastika. Moteris vertė judėti baldus žiūrovų pusėn.

 

Telekinezė – tai sugebėjimas daryti poveikį materialiems objektams valios pastangomis – sukti kompaso strėliukę, pakabinti daiktus ore, lankstyti metalinius gaminius, gesinti žvakės ugnelę per atstumą ir t.t. Tarp psichofizinių fenomenų – aiškiaregystės, proskopijos ir kt. – telekinezės reiškinys yra vienas labiausiai intriguojančių. Šis paranormalus sugebėjimas seniai jaudina žmonių protus. Jį žinojo dar senovės jogai, kurie galėjo pasikelti į orą (levitacija). XX amžiuje toks reiškinys pastebėtas ir jaunesnėse civilizacijose, kurios nieko neigirdėjo apie jogą ar kitokias psichodvasines praktikas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kai kurie tyrinėtojai tvirtina, kad telekinezės poveikis vyksta formuojantis galingiems fiziniams laukams. Pavyzdžiui, pastebėta, kad vykstant telekinesei generuojasi galingi impulsiniai elektromagnetinės kilmės laukai ir akustiniai signalai, kurių trukmė – 0,1 – 0 01 sek. Kiti tyrinėtojai mano, kad poveikis gali vykti dėka mentalinių pastangų (psichokinezė). Mintis čia laikoma nematerialia substancija, daranti poveikį nematerialioms esybėms.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Fenomeno tyrimo sunkumus lemia pirmiausiai tai, kad reiškinys labai retai sutinkamas. Telekinezės eksperimentų rezultatus labai sunku atkartoti. Tai apsunkina jos tyrimą visuotinai priimtais šiuolaikiniais gamtos pažinimo metodais. Dažnai bandomieji patys nesugeba paaiškinti, kaip jiems tai išeina, negali suvaldyti savo būsenos ir sunkiai atkartoja ją sekančiuose eksperimentuose.

 

Telekinezės bandymų negalima karoti daug kartų, kadangi tai susiję su labai didele fizinių ir psichinių jėgų įtampa, o tai gali smarkiai pakenkti sveikatai. Telekinezės demonstracijos momentu prasideda didžiulė psichinių procesų aktyvacija, arterinio spaudimo paaukštėjimas, padažnėja širdies plakimas. Net pasibaigus eksperimentui bandomasis ilgą laiką negali sugrįžti į normalią būseną.

 

Patebėta, kad telekinezė, kaip ir kito parapsichologiniai sugebėjimai, kartais atsiranda po traumų, susirgimų, stresų, elektros šokų… Tai patvirtina mintį apie žmogaus organizmo, ypač smegenų, neatskleistus rezervus. Istorijoje žinomi atvejai, kai žmonės per atstumą lankstė, perkėlinėjo į kitą vietą, pakabindavo ore šakutes, šaukštus ir kitokius daiktus, o taip pat sukinėjo kompaso rodyklę, sustabdydavo ar pagreitindavo laikrodžius, išvaikydavo debesis, gesino ugnį.

 

Pvz., vienas Vakarų tyrinėtojas išmoko mintimis daryti poveikį pro mikroskopą stebimoms infuzorijoms. Minties pastangomis taip galima paveikti augalo augimo greitį, piktybinių grybelių vystymąsį, gyvo organizmo medžiagų apykaitos procesą, žaizdų gijimą…

 

Visa tai skamba neįtikėtinai, paprasčiausia būtų laikyti kalbas apie telekinezę pasakomis, tačiau nėra kur dingti – egzistuoja gyvi žmonės, demonstruojantys unikalius sugebėjimus.

 

Mokslininkus seniai domina klausimas, kokia tokių reiškinių prigimtis: dvasinio pasaulio veiklos rezultatas ar žmogaus proto pastangos? 1854 metais grafas de Rasparenas padarė pranešimą apie sėkmingus eksperimentus perkeliant stalą valios pastangomis, atliktus Šveicarijoje. Keli žmonės, sėdėję aplink stalą, judino jį valios pastangomis. Jis padarė prielaidą, kad šis reiškinys yra sąlygojamas kažkokios nematomos jėgos, kurią generuoja patys eksperimento dalyviai.

 

Psichokinezė gali prasidėti tiek sąmoningos pastangos dėka, tiek ir be jos. 1912 – 1914 metais Everardas Fildingas, Psichinių tyrinėjimų draugijos narys, tyrė lenkų mediumės Stanislavos Tomčiuk sugebėjimus. Hipnozės būsenoje ji kontroliavo savo sugebėjimus, versdama judėti šaukštus ir degtukų dėžutes, nesiliesdama prie jų.

 

Austrai Vilis ir Rudis Šneideriai, tapo žinomi visame pasaulyje, galėjo proversti nosinę pasikelti nuo grindų, pakeisti formą taip, tarsi po ja būtų ranka – buvo puikiai matomi pirštai. Daiktai seansų metu judėjo patalpoje, nors prie jų niekas nesilietė. Rašytojas Tomas Manas stebėjo, kaip ant grindų padėtas varpelis pats savaime energingai skambėjo. Mokslininkai ėmė lankytis Braunau, kad asmeniškai įsitikintų brolių sugebėjimais. Tarp jų buvo ir Albertas Freicheris, gydytojas ir parapsichologas, kuris nuo 1921 metų pabaigos keletą metų atlikinėjo su broliais eksperimentus.

 

Dar vienas žmogus, demonstravęs telekinezę – B. Jermolajevas, kino industrijos atstovas. Jis imdavo į rankas įvairius daiktus (žiebtuvėlius, cigaretes, cigarečių dėžutes, akinius…), laikė tuos daiktus rankose, o paskui paleisdavo. Daiktai pakibdavo ore maždaug per 5 cm nuo rankų. Yra nuotraukų, kur matomos pakibusios cigaretės, degtukų dėžutės.

 

Paskutiniu laiku aktyviausiai telekinezę tiria Prinstono universiteto mokslininkai, vadovaujami daktaro Roberto Džano, kuris vadovauja anomalių tyrimų laboratorijai. Jie sugebėjo įrodyti: žmogus savo psichika gali daryti poveikį materialiems objektams. Pagal griežtą metodiką ten atlikti tūkstančiai bandymų, kuriuose dalyvavo šimtai žmonių – pačių įvairiausių profesijų ir amžiaus vyrų ir moterų. Vienai iš grupių buvo iškeltas uždavinys mintimis paveikti švytuoklę, patalpintą po plastikiniu permatomu gaubtu. Penkiems bandomiesiems pavyko padaryti tai bet kada ir per žymų atstumą, kitiems pasisekė tik atskirais atvejais.

 

Mokslininkai nustatė, kas proto pastangomis galima daryti poveikį įvairiausiems prietaisams – supertiksliems chronometrams, lazeriams, elektrinėms schemoms, elektromagnetinio spinduliavimo generatoriams, taip pat skystoms medžiagoms – emulsijoms, koloidiniams tirpalams, vandeniui… Taip kad mintis gali daryti poveikį fiziniams kūnams, tai jau niekam ne paslaptis. Jei mokslas pagaliau susitaikys su šiuo faktu, tai gali pakeisti visą pasaulio paveikslą.

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
karolis

man kai medituoju lauke visada veja pakyla kai vel susikaupiu dingsta o su ranka veja kartais valdau. bet as mokausi tai suvaldyti

Bardokas

… jeigu tu manai kad cia tu telkineze padarei tai stirpiai, klysti , turi namuose ,nekviestu sveciu, kuo greiciau eik daryk apsivalymo ritualus, na tiksliau sakant galim sakyt kad tai poltergeistas, kai dvasios turi perzenge susiekimo riba, ir jau gali liesti, valdyti telekineze pvz, ar net pasirodyti…

...

Na man buvo pora kartu tik patciai to nesuvokiant. atejau i virtuve pasideti puodeli ir staiga uzmeciau aki i gartrauki gal kokia 1sek. Paziurejau ir numeciau zvilgsni prie puoduko ka pradejau girdet kaip gartraukis veikt pradejo net nieko nelieciau namuose viena buvau ir niekas tikrai ijungti negalejo kaip ir as ijungti negalejau nes laikiau puodeli su viena ranka o ir siaip buvau toliau kad su ranka pasiekt buvo neimanoma ir kitas atsidariau saldytuva pirmas zvilgsnis buvo i majonezo indeli ir ka jis atsoko ir skrido ant grindu nors jis tikrai toliau buvo ir negalejo pats krist nes jei butu krites… Skaityti daugiau »

stezano

telekineze buna tik per televizoriu:)

Ta pati

Man niekados nepavyko telekineze, bet as mokausi ;DDDD

the real Yoda

the force allways with you… but you must learn how to use it….
………………………………..DISAPPEARING……………………………..

Yoda

Shut up you must.

Star Wars

May the Force Be With You!

Taip pat skaitykite