NPO – Neatpažintas povandeninis objektas

1960 m. vasario mėn. Karibų jūroje amerikiečių KJP hidrolokatoriais buvo aptiktas povandeninis objektas, lėkęs neįtikėtinu greičiu, sukėlęs sąmyšį laivuose, o 1961 m. panašus objektas trukdė australų ir Naujosios Zelandijos karo laivų manevrams, vykusiems netoli Sidnėjaus.

 

1963 m. Atlanto įdubos rajone ties Puerto Riku amerikiečių lėktuvnešio “Uosop” grupė aptiko keistą povandeninį objektą, plaukusį 150 mazgų (280 km/val) greičiu. Šis objektą nuolat lydėjo laivus 4 paras, per keletą minučių padarydamas vertikalius vingiuotus manevrus nuo vandens paviršiaus į 600 metrų gelmę.

 

1964 m., vykstant kariniams jūrų manevrams į pietus nuo Floridos, kelių eskadrinių minininkų prietaisai taip pat aptiko keistą povandeninį objektą, plaukusį 90 m. gylyje 200 mazgų (370 km/val) greičiu.

 

Visiškai aišku, kad tai negalėjo būti povandeniniai laivai, kadangi maksimalus laivų po vandeniu greitis yra 45 mazgai (70 km/val), o maksimalus nugrimzdimo gylis – 500 m. Šiuolaikinio batiskafo nugrimzdimo į 600 m gylį laikas – maždaug trys valandos.

 

Negalėjo tai būti ir banginiai, kurių maksimalus plaukimo greitis (per trumpą laiko tarpą) sudaro 55 km/val. (didžiųjų orkų), o maksimalus panirimas 1200 m (kašalotų).

 

Taip pat įdomu, kad, plaukiant povandeniniams neatpažintiems objektams, paskui juos buvo pastebima kunkuliuojančio arba putojančio vandens, tai rodo specifinį jų plaukimo pobūdį (taip pat, kaip ir NSO atmosferoje).

 

Palyginant neatpažintų skraidančių objektų ir neatpažintų povandeninių objektų judėjimo duomenis, dėmesį patraukia tai, kad NSO greitis 20-30 kartų viršija šiuolaikinių lėktuvų greitį, o neatpažintų povandeninių objektų greitis tik 4 kartus viršija šiuolaikinių povandeninių laivų greitį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tai dar kartą patvirtina, kad ir tie, ir kiti objektai yra materialūs kūnai; jų greitis priklauso nuo aplinkos tankio, kurioje jie juda.

 

Keleto šalių karinės jūrų pajėgos ieškojo ir persekiojo neatpažintuosius objektus, plaukusius po vandeniu, ir net naudojo prieš juos ginklą. Bet šie NPO sėkmingai išvengdavo paieškų akcijų, ir, matyt, išlikdavo nepažeisti. Štai keletas pavyzdžių.

 

1960 m. gegužės mėnesį amerikiečių laivyno kariai nesėkmingai mėgino priversti išplaukti neatpažintą objektą ties Floridos pusiasaliu. Tuomet karinių jūrų pajėgų atstovas pareiškė, kad “jis tikrai negalėjo būti povandeninis laivas”.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tų pačių metų pabaigoje nežinomas objektas, plaukiantis po vandeniu, buvo aptiktas hidrolokatorių 50 mylių nuotolyje nuo San Francisko. Jo paieškai buvo nusiųsti 11 eskadrinių minininkų ir keli lėktuvai, bet nepavyko nieko aptikti.

 

1960 m. pradžioje du nežinomi povandeniniai objektai buvo aptikti Nuzoro užutekyje prie Argentinos pakrantės. Laivai tada užtvėrė visus išėjimus iš užutekio ir bombardavo šį rajoną giluminėmis bombomis. Po to objektai pranyko, tartum ištirpo. Netrukus ten buvo rasti jau 6 povandeniniai objektai ir imta juos persekioti. Tačiau jie greitai pranyko.

 

Šie argentiniečių veiksmai truko dvi savaites. Iš pradžių Vakarų spaudoje pasirodė pranešimų, kad tai, galimas dalykas, rusų povandeniniai laivai. Bet paskui amerikiečiai oficialiai pareiškė, kad Sovietų Sąjunga niekaip nesusijusi su šių objektų pasirodymu.

 

1972 m. lapkričio mėnesį norvegų laivai ne kartą bombardavo giluminėmis bombomis neatpažintus povandeninius objektus, pasirodžiusiuose norvegų fiorduose. Tuomet visi elektroniniai laivų įrenginiai, jų radarai ir echolotai bombarduojant sugesdavo. Objektams pranykus, Norvegijos valdžia pareiškė, kad tai, veikiausiai buvo ne povandeniniai laivai.

 

Gana keistų pranešimų apie kažkokius nežinomus objektus tebegaunama iš Švedijos. Vienu metu švedai manė, kad tai rusų povandeniniai laivai, tačiau tam nebuvo įrodymų.

 

Šaltinis: Žvilgsnis

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Efrain

Na taip, Bantamas savo laiku sukūrė puikų automobilį, kuris išgarsėjo kaip Willys. O kad būtų dar lisknmiau ir painiau juk Fordas pagamino beveik 43% nuo visų džipų, tik va šlovės nesulaukė

Inga Andriuleviciute

idomiai..

Taip pat skaitykite