Aptikti „tūnančios“ planetos Nibiru pėdsakai?

Astronomai vėl prakalbo apie dar neatrastą devintąją Saulės sistemos planetą, tariamai skriejančią labai ištęsta orbita. Tikintys sąmokslo teorija apie senovės šumerų minėtą milžinišką planetą Nibiru, kas 3600 metų periodiškai priartėjančią prie Žemės, jau pastatė ausis. Nepaisant to, kad vieni astronomai ne kartą yra paneigę prielaidas, kad Saulės sistemos pakraštyje gali egzistuoti dar neatrasta planeta, skriejanti labai eliptine orbita, kiti kelia naujas jos egzistavimą remiančias prielaidas. Naujausia iš jų JAV astrofizikų bendruomenei buvo pristatyta prieš kelias dienas Oregone vykusiame Amerikos astronomijos draugijos susirinkime, skelbia „Digital Journal“.

 

Brazilijos nacionalinės observatorijos Rio de Žaneire astronomas Rodney Gomesas kolegoms pareiškė, kad jo atlikti skaičiavimai rodo, jog Saulės sistemos pakraštyje, už Neptūno, galimai egzistuoja nežinoma planeta, kurios masė 4 kartus didesnė už Žemės masę. Žinoma, mokslininkas neminėjo žodžio „Nibiru“, o tik pristatė savo skaičiavimų rezultatus, liudijančius, kad šeši Koiperio juostos (esančios už Neptūno orbitos maždaug 30 – 50 astronominių vienetų atstumu nuo Saulės) objektai, nedideli dangaus kūnai, skrieja keistomis orbitomis. Tokį jų keistumą, nesuderinamą su dabartiniu Saulės sistemos modeliu, esą lemia dar neatrasto dangaus kūno, kurio masė maždaug 4 kartus didesnė už Žemės, trauka.

 

Pasak R. Gomeso, egzistuoja vos kelios prielaidos tokioms keistoms Koiperio juostos objektų orbitoms paaiškinti. Mokslininko teigimu, pati paprasčiausia yra hipotezė apie planetinės masės dangaus kūną, skriejantį aplink Saulę. Tai reikštų, kad nežinoma planeta skrieja labai toli nuo Saulės, tačiau yra pakankamai masyvi, kad galėtų daryti poveikį nedideliems Koiperio juostos objektams.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Šie objektai yra nedideli lediniai dangaus kūnai, tarp jų ir kelios mažosios planetos, skriejančios toliau už Neptūno orbitos. Jie yra per maži, kad būtų įmanoma įžiūrėti teleskopais. Plutonas, anksčiau laikytas devintąja Saulės sistemos planeta, dabar vadinamas vienu didžiausių Koiperio juostos objektų. Astronomai Koiperio juostoje yra atradę dešimtis kitų objektų, kurių skersmuo siekia šimtus kilometrų.

 

Pranešama, kad R. Gomesas priėjo išvadą apie Saulės pakraštyje, už Neptūno orbitos galimai tūnančią dar neatrastą planetą išanalizavęs 92 Koiperio juostos objektų orbitas ir palyginęs rezultatus su kompiuterinio modeliavimo, kokios būtų šių dangaus kūnų orbitos, jeigu jų neveiktų nežinomas planetos masės dangaus kūnas, išvadomis. Astronomas pareiškė, kad tokiu atveju 6 Koiperio juostos objektų orbitos nebūtų ištęstos. Tačiau tai prieštarauja nustatytiems faktams.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tada R. Gomesas pabandė apskaičiuoti šiuos objektus veikiančio dangaus kūno masę. Jis priėjo išvadą, kad tūnanti planeta turėtų būti Neptūno dydžio, o jos masė turėtų 4 kartus viršyti Žemės masę. Ši neatrasta planeta turėtų skrieti už 225 milijardų kilometrų nuo Saulės esančia orbita. Šis atstumas 1500 kartų didesnis už nuotolį nuo Žemės iki Saulės.

 

Tačiau mokslininkas pripažįsta egzistuojant ir dar vieną prielaidą: jo skaičiavimai rodo, kad Marso dydžio objektas, labai ištęsta orbita skriejantis 8 milijardais kilometrų arčiau Saulės, nei hipotetinė Neptūno dydžio planeta, Koiperio juostos objektams darytų tokį patį gravitacinį poveikį.

 

R. Gomesas mano, kad neatrastoji planeta galėjo būti išsviesta iš savosios žvaigždės sistemos, o vėliau ją pagavo Saulės trauka. Taip pat ši planeta anksčiau galėjo priklausyti mūsų Saulės sistemai, tačiau dėl kitų planetų traukos galėjo būti išstumta į Saulės sistemos pakraštį. Mokslininko manymu, aptikti ją bus keblu, nes tai turėtų būti labai blausus astronominis objektas, be to, skaičiavimais negalima pakankamai tiksliai nustatyti galimos jos buvimo vietos, kad į ją būtų galima nukreipti kosminius teleskopus.

 

Taigi, kol intriguojančius brazilų astronomo tyrimų duomenis išnagrinės jo kolegos, tarptautinė Nibiru katastrofos sąmokslo teorijos šalininkų bendruomenė vėl turi ką veikti, savaip interpretuodama šią naujieną…

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Samkanoraboradoramanoras

galiu pasakyti tik viena turiu informacijos ir labai daug esu sekamas ir man nusispjaut , pasaulio pabaiga arteja o jie slepia ir neigia nes bijo kad bus nezmoniskas chaosas .. tik tiek aciu.

xxx

jeigu NASA atvertu duris,suzinotume dar ne tiek…ka slepia jie,kodel galaktika vaizduoja pilka ir juoda,kodel po pirmu skrydziu i menuli prasidejo didelis perversmas technologijose…ir po to visi uzsimane ten patekti,oj kiek paslapciu..vienas atsakymas is manes,jie jau dabar slepia tai,kas sukeltu chaosa.

sas

aLIEN LANGUAGE: 55ASDASDJAS11 WTF PARASIAU DISLIKINKIT ACIU :)

:)

Kur čia su teleskopais plika akimi matytusi . :)

panta

jai del nibiru butu pasaulio pabaiga gruodzio 24d tai jau tokia didele planeta pamatytu su aparatais.

Samhain

Tai ka,nebebus pasaulio pabaigos?! Kaip liudna..:'( juokauju…:) nei ta nibiru (kurios nera) nei ta saule mums ka padarys.ZEMES IR MUSU PACIU LIKIMAS MUSU RANKOSE.

Šešėlis

Tai dėl to ir bus pasaulio pabaiga :D

Sharikovas

Mes gi nezinom ,kad jos nera, teoriskai tai imanoma, kam iskart atmesti. Bent jau palaukim tos druodzio 24(jei neklystu) ir pamatysim arba nepamatysim :) Nibiru. Tiesa nereikia maisyti galimai egzistuojancios Nibiru planetos su mistine “pasaulio pabaiga” kuri labiau eskaluojama religiniu grupuociu ir su mokslu nelabai ka bendro turinti.

to reptile

nu protingas ir didelis berniukas paaiskink tada mum ka gi ji gali padaryt mazesnem planetom , jeigu zemei nieko nepadarytu? … bl jau logikos tai visiskai 0 … jei zeme ir marsas yra maziausios planetos saules sistemoje tai kuriom tada zalos padarys? bl mato kad jau nesamone gaunasi su jusu sitom teaorijom tai pradeda atmaskes galvot visokes…

Šešėlis

Šiaip Merkurijus ir Marsas mažiausi, po to eina Venera ir tada Žemė. Bet aišku, ką jis pasakė tai be logikos :D

reptile

Nibiru yra per toli kad padarytų Žemei bėdos, bet žalos gali padaryti mažesnėms planetoms.

Taip pat skaitykite