Kai likimas šaiposi

Dar neseniai filosofai tvirtino: pasaulį valdo atsitiktinumas. Vienok fizikai, atradę nematomus ryšius tarp reiškinių, padarė kitą išvadą: pasaulyje niekas nevyksta atsitiktinai, arba bet koks atsitiktinumas – tai neatpažintas dėsnis. Kas gi teisus?

 

Yra žmonių, kurie sakosi esą gimė po nelaiminga žvaigžde. Nemalonumai liejasi ant jų kaip iš gausybes rago. Kitam visam gyvenimui užtektu nelaimiu, kurias nevykėlis pergyvena per metus. Bet yra žmonių, su kuriais ivyksta lyg rinktinės, tikslingos nelaimės. Visada vienos ir tos pačios. Ir kalbėti čia apie aklus atsitiktinumus tikrai neverta.

 

Tokiu, pavyzdžiai, buvo didžiojo poeto Džordžo Bairono senelis, Anglijos laivyno viceadmirolas Džonas Baironas. Kolegos jūreiviai jam davė pravardę “Baironas – bjaurus oras”. Ir buvo už ką. Nepažymėta nei vieno atvejo, kada jis plaukiojo esant geram orui.

 

Netgi jei švietė saulė, tik išplaukus Džono Bairono laivui, ji greitai pasislėpdavo už audros debesies. Ir prasidėdavo audra, kuri nenurimdavo, kol tęsdavosi plaukiojimas. Daugelis laivų, turėjusių nelaimę plaukioti kartu su viceadmirolu, paprasčiausiai žūdavo gelmėje. Toks įspūdis, kad Džonas Baironas traukdavo prie savęs audros debesis.

 

Dar unikalesnis nelaimiu “lobis”, kaip liudija peterburgietis tyrinėtojas A.Savenkovas, buvo vienas iš aštuoniolikos škunos “Mermeid” komandos narių. Ji 1829 m. spalio mėnesį išplaukė iš Sidnėjaus uosto. Kas tai buvo nežinoma, turbūt jis ir pats neįtarė, kad užtrauks jūreiviams tokių nelaimių.

 

Laivas plaukė Toreso sąsiauriu, laikydamas kursą į Raflo įlanką. Tarp Australijos ir Naujosios Gvinėjos, laivininkystei pavojingame rajone, škuna pateko į tirštą rūką ir užplaukė ant rifų. Laivas nuskendo per kelias minutes, bet žmonės išsigelbėjo – ant plikų akmenų, be maisto ir vandens prasikamavo tris paras. Ketvirtą parą juos paėmė pro šalį plaukes laivas “Svitša”, kurio komandą sudarė keturiolika žmonių. Išgelbėjo savo nelaimei – po dviejų parų, esant tokiomis pat sąlygomis, jis užplaukė ant povandeninių akmenų ir nuskendo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dabar mažytėje saloje, vėl be vandens ir maisto, pagalbos laukė jau dvi komandos su abiem kapitonais. Ir vėl jiems pasisekė: greitai juos paėmė škuna “Governoras Redis”, plaukiantis į Papua. Žmonės džiaugėsi, ypač “Mermeido” komanda, patyrusi dvi katastrofas. Dabar jau nieko baisaus nebeatsitiks.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kaip jau ne! Tik škunai nuplaukus nuo salos, joje įsiplieskė gaisras. Keletą valandų visos trys komandos kovojo su ugnimi, tačiau nesėkmingai. Teko palikti degantį laivą ir trimis valtelėmis į nežinomybę leidosi jau 64 žmonės su trimis kapitonais.

 

Ir vėl jiems pasisekė. Greitai visus nelaimėlius paėmė karinis laivas “Kometas”. Jo jūreiviai su visai suprantamu nepasitikėjimu išklausė pasakojimą: tokių neįtikėtinų sutapimų tiesiog negali būti!

 

Pasirodo, gali. Netikėtai kilo baisus uraganas ir laivas, atrodęs patikimas, nuskendo. Tarp siautėjančių bangų keturiose perkrautose valtelėse 18 valandų pagalbos laukėjau 85 jūreiviai ir keturi kapitonai.

 

Ir vėl juos išgelbėjo. Nedidelis burlaivis “Jupiteris” vos sutalpino visus nukentėjusius. Tarp jų tikrai buvo vienas, pritraukiantis nelaimes. Ir “Jupiteris” pakartojo “Mermeido” ir “Svilšu” likimą: pralaužė dugną ant rifų, ir dabar ant slidžių uolų atsidūrė 123 jūreiviai ir penki kapitonai.

 

Tik šeštą kartą likimas pasigailėjo nelaimingųjų. Pro šalį plaukusi škuna “Siti of Lidz” paėmė visus šio unikalaus įvykio dalyvius ir nugabeno juos į Australiją.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Filomenta

labai idomuu bei netiketas likimo posukis

:)

Šiaip tai Bjaurus oras yra Bed wether.

Benamis

Bad weather… O ne “bed wether”… Zodis “bed” tai is viso lova…

patrikuse

nu jo

aha

Nu jo dabar zinosiu ! gimiau ne po nelaiminga zvaigzde bet zvaigzdute :DDD

lolita

Gyvenimas-pagal svytuokle.Juoda keicia balta. O gal tai nulemta tik man?

aa

kartais kai pagalvoju kaip “sekasi” tai net juoktis norisi… ir pagalvoji nu bl kas toliau!?

Taip pat skaitykite