Bites žudo GMO?

Medų nešančios bitės apdulkina kone trečdalį Šiaurės Amerikos žemės ūkio kultūrų, pradedant vaisiais ir uogomis, tokiais kaip persikai, obuoliai, vyšnios, braškės, baigiant Kalifornijos migdolais. Nuo bičių apdulkinimo priklauso apie 90% šių augalų. Vadinasi, be šių vabzdžių su derliumi galime atsisveikinti. Nekalbant jau apie medų ir gėles.
 
Šiame straipsnyje papasakosime, kuo gresia masinė bičių kolonijų Amerikoje žūtis ar žymus jų sumažėjimas. Pamėginsime nušviesti ekonomines ir politines jų žūties pasekmes ir tai, kaip bičių nykimas susijęs su pasaulinio bado problema.
 
Galima išvardinti daug priežasčių, dėl kurių mažėja bičių populiacija. Tačiau svarbiausia iš jų – tai GMO ir sėklų, išaugintų pagal technologiją Terminator (sėklos, iš kurių išauga sterilūs, sėklų nemezgantys augalai) aktyvus naudojimas mūsų žemės ūkyje, pritariant vyriausybei. Mes pamėginsime paaiškinti, kaip genetiškai pakeistos sėklos sukelia bičių kolonijų irimą ir žūtį.
 
Genetiškai pakeistos sėklas gamina ir platina galingos biotechnologijų korporacijos. Jos turi dideles ambicijas, jos siekia viešpatavimo žemės ūkio industrijoje ir sumaniai manipuliuoja vyriausybės politika, kad pasiektų savo tikslus. Amerikos korporacijos, tokios kaip Monsanto ir Pioneer Hybrid sukūrė sėklas, išdygstančias tik tam tikromis sąlygomis, dažniau susijusiomis su trąšų ir/arba insekticidų, gaminamų tų pačių gamintojų, naudojimu.
 
Genetišką augalo pakeitimą, kaip taisyklė, lydi ir žiedadulkių genetinis pasikeitimas. Žiedadulkės tampa „sterilios“, vadinasi, bitėms jose trūksta maistingų medžiagų. Jos pradeda mirti nuo ligų, bado, arba sutrikus maisto ciklui, kuriam priklauso nektaro ir žiedadulkių rinkimas vasarą ir maitinimasis žiemą aviliuose medumi.
 
Panagrinėsime keturias pagrindines priežastis, kurios, kaip kai kas mano, žudo bites: tai erkės varroa, parazitai, mobilūs telefonai ir pagal technologiją Terminator išaugintos sėklos.
 
1. Erkės varroa
 
Daug specialistų išties laikė erkes varroa pagrindine bičių masinės žūties 2005 žiemą priežastimi. Tačiau, kai tyrėjai iš Žemės ūkio departamento bičių tyrimų laboratorijos nukeliavo į Okdeilą (Kalifornija), kad išsiaiškintų vietoje, jie nesugebėjo rasti jokio tarpusavio ryšio tarp erkių paplitimo masto ir bičių kolonijų būklės.
 
„Mums nepavyko rasti vieningos priežasties, kuri sukeltų masinę bičių žūtį“. – prisipažino Džefas Petisas, mokslininkas entomologas iš Beltsvilio (Merilendas) mokslinių tyrimų laboratorijos.
 
Be to, gydymas nuo erkių gali baigtis tuo, kad aviliai liks neapsaugoti nuo patogeninių bakterijų, panašiai kaip piktnaudžiavimas antibiotikais šiandien apsunkina infekcinių ligų gydymą ir padidina mirties riziką žmonėms.
 
2. Parazitai
 
Šiandien ne tik patys pasėliai, bet netgi gyvatvorės ir giraitės apipurškiami pesticidais arba herbicidais. Šitie chemikalai – mūsų požiūrio į gamtą kaip į priešą simbolis. Kaip ten bebūtų, apdorojimas nuodais to, kas galiausiai atsiduria ant mūsų stalo – tai labai supaprastintas problemos sprendimas. Nekalbant jau apie tai, kad tokiu būdu mes ignoruojame tikrą problemų priežastį.
 
Naujų genetiškai pakeistų kultūrų, atsparių konkretiems pesticidams ir herbicidams, sukūrimas privedė prie to, kad chemikalai pradėti dar aktyviau naudoti. Bičių žūties ryšys su pesticidų, pagamintų nikotino pagrindu, naudojimu – moksliškai įrodytas faktas. O tai, kad kitos bitės ir vabzdžiai aplenkia ištuštėjusius avilius iš tolo ir nesusigundo jų medumi, tik patvirtina teoriją apie pernelyg didelį toksinių medžiagų kiekį.
 
Toksinų pertekliuje nėra nieko gero. Bet mums dar teks nustatyti jo ryšį su virškinimo proceso pažeidimais, tokiais, kaip žmogaus nesugebėjimas suvirškinti konservantus ir įsisavinti fermentus, reikalingus baltymų, riebalų, angliavandenių ir kitų maistingų elementų skaidymui.
 
3. Mobilieji telefonai
 
Kartais, kartu su mobiliaisiais kaltinami ir kiti navigaciniai trukdžiai: ultravioletinis spinduliavimas, kintami magnetiniai laukai ir kt. Kai kas šiose teorijose yra teisinga. Buvo, pvz., įrodyta, kad elektromagnetinės bangos iš tiesų daro tam tikrą įtaką bičių navigacijai. Tačiau ši įtaka negali būti rimta, bet kokiu atveju, ne tiek rimta, kad vamzdžius susargdintų ir sunaikintų. Tam, kad tuo įsitikintume, prisiminkime kad ir netikėtus saulės aktyvumo pliūpsnius. Jie vyksta pastoviai, tačiau niekaip netrukdo bitėms orientuotis erdvėje.
 
4. Sėklos „Terminator“
 
Iš tų dokumentų, kurie pateko į spaudą, galima padaryti išvadą, kad įtakingos Kanados korporacijos siekia atlikti tyrimus ir organizuoti masinę gamybą žemės ūkio kultūrų, sukurtų pagal technologiją „Terminator“. Šie augalai ypatingi tuo, kad sekančiais metais grūdai nebedygsta. Ir fermeriams tenka vėl kreiptis į GMO gamintojus, kad tie parduotų sėklų.
 
O pas bites, kurios mėgina rinkti žiedadulkes nuo tokių augalų, sutrinka virškinimo traktas. Tyrimai parodė, kad apatinės vabzdžio žarnyno dalies spalva dėl maitinimosi GMO pajuoduoja. Šiuos pokyčius galima sulyginti su tuo, kas vyksta storosios žarnos vėžiu susirgusiame žmoguje.
 
Virškinimo sistemos darbo sutrikimas vyksta dėl to, kad į ją patenka kietos medžiagos, dėl ko imuninei sistemai iškyla grėsmė. Negalima atmesti, kad perspektyva patirti tuos pačius procesus ir susilaukti storosios žarnos vėžio laukia ir žmogaus.
 
Akivaizdu, kad bitėms, kurios prisirijo GMO žiedadulkių, vystėsi rimti virškinimo sistemos susirgimai, kurie galiausiai ir tapo žūties priežastimi.
 
Veržlus tokių žmogaus ligų kaip storosios žarnos vėžys, nutukimas, širdies ligos plitimas, kai kurių tyrinėtojų nuomone, gali būti susijęs su produktų, turinčių savo sudėtyje GMO vartojimu. Bičių nesugebėjimas perleisti šias medžiagas per savo virškinimo sistemą, kaip mano mokslininkai, primena procesus, vykstančius žmogaus virškinimo sistemoje.
 
Akivaizdu, kad GMO naudojimas – viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių mažėja bičių populiacija. Tai rimta problema, ji demonstruoja taip pat ir mūsų pažeidžiamumą. Storosios žarnos vėžio atvejai padažnėjo pastaruoju metu tiek tarp žmonių, tiek tarp bičių. Tai, žinoma, tik teorija, tačiau ji verčia susimąstyti apie tai, ką mes iš tikrųjų valgome.
 
Genetinių pokyčių poveikis aplinkai dar ne iki galo ištirtas. O jeigu ir ištirtas, tai laikomas paslaptyje galingų korporacijų.
 
Kai dėl ekonominės žalos, tai bičių kolonijų žūtis pranašauja infliaciją, žemės ūkio produktų trūkumą ir, visai gali būti, kad viso žemės ūkio krizę.
 
Tikriausiai tik mūsų vaikai sugebės pilnai suvokti, kad jų protėvių godumas pražudė mūsų žydrają planetą.
 
Šaltiniai: globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25950 ir versijos.com

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Neaugalas

>> pokyčius galima sulyginti su tuo, kas vyksta storosios žarnos vėžiu susirgusiame žmoguje.

Jei augalas subrandina “vaisių” be sėklų, tai iš esmės prieštarauja biologijai, toks “augalas” jau nėra augalas.

Nora

Isvalys tuos jankius ugnikalnis

Puma

Viskas,kas bloga,pareina iš Amerikos! Amerika-blogio lopšys!

Taip pat skaitykite