Vietovių ypatybes

Vietovės, kaip ir žmonės, turi savo psichines ypatybes, savo vidinius bruožus, silpnus ir stiprius punktus, savo vyraujančią atmosferą.

 

Pati savaime vietovė nėra būtybė ir tie būdo bruožai jai nebūdingi. Kaimo, miesto, valstybės ar tautos minčių atmosferą sudaro ten gyvenančių ir gyvenusių žmonių minties energija.

 

Svetimi žmonės, atvykę į tą vietą, jaučia aplink save pasikeitusią atmosferą ir jeigu ji bus neharmoninga su keliautojo psichine sankloda, jis jausis nemaloniai, stengsis palikti tą vietą.

 

Jei žmogus pasilieka ilgam vienoje vietoje, jis neabejotinai pateks į vyraujančios atmosferos įtaką ir nepaisant jo valios, pats pasikeis – pakils arba nusileis iki tos vietovės lygio, priklausomai nuo jo paties psichikos lygio.

 

Senų šalių miestai tapo daugiau ar mažiau vienodi, skirtumus gali pajusti tik užsienietis, bet, pavyzdžiui, XIX amžiaus Amerikoje – jaunoje, didelę erdvę užimančioje šalyje, vietovių skirtumai pasireiškė stipriau. Pastabus ir jautrus užsienietis, paeiliui aplankęs besikuriančios Amerikos miestus, pastebėdavo savitą kiekvienos vietos dvasią. Tai – pirmųjų šių vietų gyventojų minčių krypties rezultatas, prie kurio prisidėjo vėlesnių atvykėlių minčių energija, kol galiausiai tie miestai tapo saviti savo vidumi tarsi atskiros nacijos.

 

Šie skirtumai bus ne tokie ryškūs, jei keliautojas bendraus su atskirais gyventojais, bet taps labai pastebimi, kai jis pajus vietos dvasią – miesto minčių bendrą atmosferą. Ji gali stipriai pasikeisti, ten apsigyvenus naujam žmonių sluoksniui. Jei keli stiprūs žmonės siūs savo minčių bangas į aplinką, jos greitai nudažys savo atspalviu sudėtingą tos vietos bendrąją sudėtinę mintį. Vieno stipraus žmogaus mintys nuslopins visą eilę silpnų žmonių, kurie nesugeba duoti nieko teigiamo. Teigiama mintis yra patikimas priešnuodis prieš neigiamas, labai lengvai jas nugali, kadangi neigiamos mintys paprastai yra silpnos energetiškai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tautos dvasia – jos atskirų dalių kokteilis. Persikėlęs į miestą su stipria energetika, žmogus iškart pajus jį supančios dominuojančios minties veikimą. Jei persikels į apsnūdusį, mirštantį visuomeninį vienetą, jo veiklumas silps, jis palaipsniui nusileis iki tos vietos lygio. Kiekvienas žmogus, ugdantis savyje stiprią teigiamą individualybę, nepasiduos blogai pasyvumo įtakai, kaip pasiduoda silpnesni žmonės. Energingi žmonės gali veikti mases skatinamai, bet vidutinis labiau pasiduos vietovės, kur praleidžia didžiąją laiko dalį, bendram fonui.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Namai, pastatai, dalykinių susitikimų vietos persismelkia savo buvusių ir esamų gyventojų dominuojančiu fonu. Kai kurios vietos yra iš anksto blogos. Kai kuriuose namuose viešpatauja šviesi, svetinga atmosfera, kiti namai apsupa šalčiu, atstumia. Ofisai atspindi įmonės vadovų ir kitų ten dirbančių žmonių dominuojančias mintis. Kai kurios parduotuvės kelia pasitikėjimą šeimininkais, kitos verčia tvirčiau spausti piniginę, nepasiduoti pardavėjų įkalbinėjimams.

 

Nusikaltimo vietos dažnai turi labai nemalonų foną, pagimdytą aukų, dalyvių ir nusikaltėlių minčių. Kalėjimo atmosfera jautriam žmogui kelia siaubą. Išsivysčiusios psichikos žmogui trūksta oro lindynės fone, stebint reginius, keliančius žemas, gyvuliškas aistras. Ligoninės atmosfera visada smarkiai veikia lankytojus. Sena bažnyčia kelia sieloje ramybės ir tylos jausmą.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
airis2011

paprastas kalnas, ir kas?

Algis

Rimtai toks proto ubagas esi, kad nesupranti, jog paveiksleliai tik siaip yra uzdeti, kad neatrodytu viskas taip ‘sausa’?

TOM

GRYNU GRYNIAUSIA TIESA……

Taip pat skaitykite