Tolimasis matymas arba Remote Viewing

Tolimasis matymas (angliškai – Remote viewing, toliau RV) – tai palyginus neseniai atrastas fenomenas arba su juo susijusi metodika.
 
RV kaip metodika buvo atrasta Stanford Research Institute SRI ir finansuota milijardine suma kaip “Stargate” programa. Oficialiai CŽV išslaptinta 1995 metais. RV prilygsta garsiausiems mokslo atradimams, tokiems, kaip branduolinė energija, genai ir t.t., o gal ir pralenkia juos. Neoficialiai RV jau laiko didžiausiu mokslo pripažintu XX a., o gal net ir tūkstantmečio atradimu.
 
RV istorija
 
RV iškilo į dienos šviesą visai neseniai, todėl kol kas geriau žinomas specialistų tarpe, nei plačiojoje visuomenėje. Panašiai, kaip internetas arba bet kokios naujausios technologijos, šis mentalinis instrumentas pradžioje buvo finansuojamas, kuriamas ir naudojamas vien karo žvalgybos tikslams, vėliau, supratus jo akivaizdžiai platų panaudojimą taikiame gyvenime, RV buvo atskleistas visuomenei ir tapo prieinamu visiems norintiems.
 
RV metodikų rezultatyvumas bei tikslumas susilaukė daugybės ginčų, skepsio, diskusijų bei prieštaringų vertinimų, tačiau nėra jokių abejonių, kad šis fenomenas egzistuoja ir jį galima įsisavinti bei naudoti. Sąvoka “remote viewing” turi mažiausiai dvi prasmes:
 
1. Moderni žvalgybininkų atrasta, rafinuota, ištobulinta ir protokoluota metodika (mental tool), leidžianti labai koncentruoto dėmesio pagalba rekonstruoti nežinomą informaciją, pamatyti, atpažinti, lokalizuoti daiktus arba objektus nutolusius erdvėje (ir laike !?), nematomus tiesiogiai arba neprieinamus jokiais kitais būdais.
 
2. Natūrali savybė, kurią (latentiškai, pasyviai, neišlavinta forma) turi visi žmonės. Šis fenomenas žinomas labai seniai kitais vardais ir tiesiog yra triukšmingai atrastas, pripažintas bei patvirtintas dar kartą.
 
Veikimo principas
 
Tolimojo matymo atradimas iš esmės sudrebino mokslo paradigmą, požiūrį į pasaulį, erdvės-laiko sampratą. Tolimojo matymo apmąstymai veda greičiau prie archainės teorijos, kad pasaulis – tai viena milžiniška būtybė, viena milžiniško dydžio sąmonė, kuri žaidžia pati su savimi, su savo elementais.
 
Tlimasis matymas – tai akivaizdžiu faktu tapusi stulbinanti paslaptis, kurią mes esam bejėgiai iš esmės komentuoti.
 
Taigi, tolimojo matymo veikimo principą griežtąja prasme težino tik Aukščiausiasis Kūrėjas. Mokslininkai įsitikino tik paties fenomeno egzistavimu ir žino kokiomis sąlygomis jis reiškiasi.
 
Visais atvejais dirbantiems šioj srity yra akivaizdu, kad tai yra didžiulė permaina žmonijos istorijoje, moksle ir t.t. (eksperimentinis mokslas praranda prasmė, nes ieškoma informacija išgaunama RV budu)
 
Egzistuoja visa eilė teorijų, aiškinančių šį fenomeną.
 
Galima manyti, kad tolimojo matymo metodas arba salygos, kuriomis reiškiasi šis fenomenas yra įtemptas, įjautrintas protas, ekstra sensorinė percepcija, “mind boosting” arba high attention ir t.t. ir panašiai. Kaip su procesoriais – padidinus įtampą padidėja greitis ir efektyvumas, reiškiasi naujos,kitos, nežinomos savybės. Remote viewer teoriškai gali tapti bet kas, tačiau realiai tai padaro tik galintys išlaikyti didelę dėmesio įtampą, turintys stiprius nervus ir didelį norą tai pasiekti.
 
Metodikos esmė
 
Tai specialus, rafinuotas protokolas (jei kalbant apie vadinamąją spy arba espionage mokyklą, nuo kurios visa tai prasidejo), kurį naudojant RV sesijos metu yra imamas bet koks taikinys (idomu, kad ji galima kriptuoti nurodant tik numerį, pvz No: 0003509874578) ir dirba grupė zmoniu (jų tarpe – operatorius, keli stebėtojai, protokoluotojas, sulygintojas ir t.t.).
 
Protokole naudojama speciali sintaksė, leidžianti greitai žymėti sensorinius įspūdžius. Viewer ima taikinio numerį arba žino pradinius taikinio duomenis ir naudodamas protokolą laipsniškai koncentruoja dėmesį, pradedamas nuo abstrakčiausių objekto signifikantų arba savybių ir baigdamas iki smulkmenų konkrečiomis savybėmis, pvz. objektas neorganinis, forma tokia, jo koordinates tokios, jo spalva tamsiai žalia, paviršius šiurkštus, fone vandens čiurlenimo triukšmas ir t.t.
 
Taikiniai
 
Nustatyti ir atpažinti galima praktiškai bet kokio kalibro ar mastelio objektą, tačiau yra viena vienintelė problema – konkretaus tai darančio stebėtojo pajėgumas ir gautų rezultatų tikslumas. Šioj srity daugybę metų dirbantys sako, kad galima nustatyti išvis neįtikėtinus dalykus, ir kad yra atskiros objektų kategorijos – vieni sudėtingesni, kiti lengvesni.
 
Kilus neaiškumams daromos pakartotinos sesijos (tai ypač įdomu tais atvejais, kai atstatinėjami praeities įvykiai) arba dirba didesnės grupės nepriklausomų vienas nuo kito stebėtojų.
 
Standartiniai tolimojo matymo taikymo atvėjai yra įvairūs: savęs pažinimas, dingusio asmens, vaiko arba objekto vieto arba būsenos nustatymas, galimos medicininės diagnozės apsvarstymas, žinių valdymo (knowledge management) vystymas ir t.t.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anubis

Tai štai kaip tą pavadinti kai matai dalykus kurie atsitiks ateityje. Kai tai pamatai nežinai kam pasakyti, gali tik stebėti. Ir daug kas pasitvirtino man. Lietuviškai pasakius baisu turėti tokius sugebėjimus.

Taip pat skaitykite