Velnio jūra

Turbūt nerastume žmogaus, kuris nėra girdėjęs šiurpios istorijos apie Bermudų trikampį – paslaptingais lėktuvų ir laivų dingimais pagarsėjusį regioną Atlanto vandenyne.

 

Ši vieta vien po antro pasaulinio karo tapo kapinėmis daugiau nei šimtui lėktuvų ir laivų, tūkstančiui žmonių. Tačiau nedaugelis žino, kad Bermudų trikampis turi „giminaičių”, iš kurių pats žiauriausias egzistuoja kitoje Žemės rutulio pusėje, Ramiajame vandenyne ir yra vadinamas Drakono trikampiu.

 

Drakono trikampis yra išsidėstęs aplink Miyake salą, apie 100 km. į pietus nuo Tokijo. Japonai šia vietą vadina Ma-no Umi – „Velnio jūra“. Jūreiviai pasakoja apie neįprastus reiškinius šiame regione, prisimena girdėję baisius triukšmus ir matę ryškią, gąsdinančią raudoną šviesą. Yra tikima, kad čia gyvena milžiniškas įsiutęs drakonas, išnyrantis iš gelmių ir ryjantis jūrininkus, o jo urvas dekoruotas laivais, kuriuos jis yra užgrobęs.

 

Drakono trikampis kaip ir Bermudų trikampis pasižymi tomis pačiomis magnetinėmis anomalijomis, navigacijos ir susisiekimo priemonių gedimais, pranešimais apie ryškią šviesą, nepastoviomis ir staiga pasikeičiančiomis oro sąlygomis, nepaaiškinamu, staigiai sustiprėjusiu vandenyno bangavimu, vandens verpetais, miglomis ir audromis, sutampančiomis su laivų bei orlaivių dingimais, bei pasakojimais apie dreifuojančius be įgulos vaiduoklių laivus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Apie šį paslaptingą regioną Ramiajame vandenyne pasaulis sužinojo po to, kai lingvistas Charles Berlitz 1989 m. išleido knygą pavadinimu „Drakono trikampis“. Joje autorius mini daugybę čia pasiklydusių laivų, pradedant nuo mažų žvejybinių valčių, baigiant milžiniškais 200 000 tonų sverenčiais tanklaiviais, Jungtinių Amerikos Valstijų bei Japonijos karinius laivus ir lėktuvus, taip pat Sovietų sąjungos povandeninius laivus ir bando tai paaiškinti NSO veikla šiame regione.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Vėliau atsirado mokslinių Drakono trikampio paranormalijų aiškinimų. Pagal vieną iš teorijų, šiame regione, vandenyno dugne egzistuoja nematomas metano hidrato laukas. Tiksliau, metano hidrato ledas, kuris pavirsta dujomis kai temperatūra pakyla iki 18 laipsnių celsijaus. Dujų išsiveržimas pertraukia plaukiamumą ir gali lengvai nugramzdinti laivą, nepaliekant jokių nuolaužų pėdsakų. Kitos populiarios teorijos laivų ir orlaivių dingimą aiškina per magnetinio lauko egzistavimą, povandeninių vulkanų aktyvumą, tektoninių plokščių judėjimą.

 

Taip pat netrūksta antgamtinių Drakono trikampio aiškinimų. Kai kurie šią vietą vadina vartais į kitą dimensiją, į paralelinį pasaulį, juodąja skyle. Taigi vieningo atsakymo į klausimą, kas vyksta Drakonų trikampyje nėra ir turbūt dar ilgai jo nenužinosime, o kol kas ši vieta kaip Bermudų trikampis lieka viena iš labiausiai intriguojančių pasaulio mįslių.

 

Šaltinis: aviasistemos.lt

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Viktorija

reikalas tas,kad bermudu paslaptis jau iminta(apie tai buvo rodoma laida) sis trikampis taip pat neisimtis

Tai kaip

ji iminta? As girdejau tik teorijas. Mokslininkai gali bet ka pasakyti, bet tai ar tai tiesa, dar neirode. Taip kad nemalk s…. su savo iminta paslaptimi.
Daug teoriju, kad nuskandino ir pan. Bet siais laikais yra galingu radaru kurie aptinka nugramzdintus laivus. O ju ten ne vienas ir ne du. Taip kad nieko nerado, nieko neirode. Ir tai toliau lieka paslaptimi

vicka

sutinku tai idomu ,bet… kas idomiausia , pakalba pakalba ir nutyla ? o gal tai tik eilinis pinigu plovimas ? na nuskendo ,na pradingo , ir ka? 10 nuskandino 1000 pardave? argi ne varijantas pralobt kazkam?

eziukas

idomiai :) man patinka tokios vietos

Taip pat skaitykite