Sveika, tačiau neplakanti širdis

Pulsas jau nebėra gyvybes ženklas. Mokslininkai sukūrė metodą kraujotakos sistemai, kuriai nėra reikalingas širdies plakimas.

 

Du chirurgai iš Teksaso Širdies Instituto sėkmingai pašalino sergančia žmogaus širdį ir pakeitę ją specialiu mechanizmu, kurio pagalba po kūną yra varinėjamas kraujas. Šiuo metu Craig’as Lewis’as gyvena normalų gyvenimą, nors prieš operaciją jam buvo duota gyventi iki 24 valandų. Dabar jo kūne visiškai nejuntami širdies dūžiai ir netgi nėra pulso.

 

55 metų Craig’as Lewis’as būtų miręs nuo amiloidozės, kuri sukėlė baltymų perteklių kūne, o šie užkimšo jo širdies vožtuvus. Craig’o gelbėtojais tapo daktarai Billy Cohn’as ir Bud’as Frazier’is, kurie nusprendė imtis to, ką anksčiau buvo išbandę tik su keliasdešimt karvių. Vyrui pasiūlė širdį pakeisti jų sukurtu aparatu kuri pavadino “Ventricular Assist Device”. Prie mirties slenksčio buvusiam vyrui jau nebebuvo iš ko rinktis ir jis sutiko.

 

Chirurgai iš Teksaso ši savo išradimą plėtojo jau nuo 1980 metų. kai veršeliui implantavo “Ventricular Assist Device”. Abigailė (toks telyčios vardas) dabar yra sveika ir laiminga gyvūnų tarpe kurie neturi pulso.

 

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Pccc

Tai dabar jis teoriskai gali buti nemirtingas??? Pasikrauni batareika i vsio :D

Markus

o kaip maudosi?

vova

manau tai gali tikrai padeti zmonems kuriems to reikia ir padeti jiems gyventi.

Taip pat skaitykite