Mokslininkai įrodė: katės gydo

Paskutiniai užsienio mokslininkų tyrimai įrodė, kad kačių ir šunų šeimininkai vidutiniškai gyvena 4— 5 metus ilgiau nei likusioji žmonijos dalis. Katės gelbsti nuo vienatvės, ramina, mažina pakilusį kraujospūdį. Jų bioritmai stabilizuoja širdies veiklą, nuima sąnarių ir galvos skausmus, pagreitina žaizdų gijimą, gydo vidinius uždegiminius susirgimus. Gydomasis poveikis jaučiamas, kai žmogus švelniai glosto savo augintinį — per pirštų galiukus, delnus.

 

Tyrimais nustatyta, kad gydomąją galią turi bet kuri jus mylinti katė, atitinkanti paprastus reikalavimus. Ji turi būti suaugusi, sveika, geranoriška žmonėms, mėgstanti su jais bendrauti, rami, pratusi prie žmonių ir aplinkos kaitos.

 

Yra kačių, turinčių didesnę nei kitos gydymo galią. Dažniausiai tai juodos katės, pasižyminčios didesne energetika. Tačiau iš anksto numatyti šios galios beveik neįmanoma.

 

Keletas mokslininkų pastebėjimų dėl kačių skirstymo

 

Mokslininkų nustatyta, kad ilgaplaukės katės (persų, Angoros, Birmos, Sibiro ir kitos) — puikūs nervų ligų gydytojai. Jiems pavaldūs depresija, blogas miegas, irzlumas. Persų katės idealiai gydo sąnarių skausmus.

 

Trumpaplaukės ir beplaukės katės (Siamo, sfinksai ir kitos) geriausiai gydo kepenų, inkstų ligas, gastritą.

 

Siamo katės išvaduoja šeimininkus nuo peršalimo ligų, jos kažkokiu tik joms vienoms žinomu būdu namuose žudo šias ligas nešančius mikrobus.

 

Katės, turinčios pusiau ilgą kailį, pavyzdžiui, trumpaplaukiai egzotai, “specializuojasi” širdies ligose.

 

Galima susidurti su katėmis-ekstrasensais. Jos per atstumą jaučia nelaimę ir atskiria tik užgimstančias ligas. Gydytojų pastebėjimais, katės geriau nei katinai gydo nervų sistemos ir vidaus organų ligas. O katinai geriau nei katės gelbsti nuo sąnarių skausmų, radikulito ir artrozės. Jie neklysta, nustatydami skaudamą vietą, stengiasi prie jos prisiglausti arba atsigulti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kaip vyksta kačių terapijos seansai?

 

Kačių gydymo galių paslaptis — jų gebėjimas rasti “sielos kontaktą” su ligoniu. Katės dirba kaip profesionalūs psichoterapeutai. Psichikos sutrikimų turinčių žmonių neerzina katės būvimas. Katė savo ruožtu nedaro nieko stebuklingo: ji švelniai trinasi į ligonio kojas, laižo jam rankas, veidą. Jos šiluma, raminantis murkimas leidžia pacientui atsipalaiduoti. Toks katės švelnumas puikiai padeda, esant depresijoms, neurozėms, manijai ir šizofrenijai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Katės murkimas — taip pat ypatingas. Tai tam tikra garso vibracija (dažnis nuo 20 iki 50 hercų), stimuliuojanti gijimo procesą. Murkimas didina apsaugines paciento organizmo galias, toks jo dažnis stiprina kaulus, kas pagreitina lūžių gijimą.

 

Sunkiai sergančius ligonius katės gydo kitaip. Infarktą arba insultą patyrę ligoniai su kate susitinka vienu du. Dažniausiai šių ligonių galūnės — nejautrios. Tokiu atveju katė nežaidžia, ji trinasi į skaudančią vietą, kantriai ir atidžiai laižo nejudrias rankas ir murkia. Neįtikėtina, tačiau kartais jau po pirmojo seanso ligonis pajunta pagerėjimą. Šiurkštus katės liežuvis ir švelnus kailiukas gydymo galia pralenkia šiuolaikiškiausius masažo metodus.

 

Nenustebkite, netolimoje ateityje gydytojai greta vaistų ir dietų savo pacientams gali išrašyti bendravimą su katėmis ar kitais naminiais gyvūnais.

 

Šaltinis: sveikatossodas.lt

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nesvarbu

mielieji negaiskite laiko aiskindami pesimistams.. kas neturi kaciu to nesupras niekada ;)

Jaunelis

Seni zmones sakydavo:”Visos ligos nuo nervu,tik kelios nuo p…o”,tad nieko nuostabaus,kad raminantis augintinio poveikis veikia su nervu sistema susijusius negalavimus,taip pat tiesa,kad katinai sugeba atpazinti ligotas kuno vietas ir prie ju glaudziasi.

Sirijus

JO, JO! man karta gulint lovoj, mano kate susirange an ant pilvo skrandzio srity. dar priest tai zinojau, kad sergu, bet kate mane dar labiau nustebino

jordantr

Laba jau megsti vartoti “so what” gal tas irgi gydo?:d

To nesidalinsiu

So that, kad placebas nenustato ligos. So that, kad placebas jos nenumato. So that, kad gyvūnai ir rūpestis jais apskritai daro žmones kiek geresnius. Placebas yra savitaiga ir noras pasveikti. Iš esmės net nieko nervartodami mes galime pasveikti, jei bus pakankamai energijos tam. Čia tiesiog santykis su gamta, kuris padeda pasijausti geriau. Ir tai visiškai logiška ir be tyrimų.

nesidalinsiu

“Ir tai visiškai logiška ir be tyrimų.”


Ok, cia as jau pasiduodu :D :D :D

nesidalinsiu

Placebas irgi gydo. So what?

Taip pat skaitykite