Žmogus su asilu neša nelaimę?

Lyg ir nieko pasibaisėtino nėra žodžiuose “žmogus su asilu”, tačiau nedidelės Palomos gyvenvietės, esančios netoli Portugalijos ir Ispanijos sienos, gyventojus šie žodžiai veikia siaubingai. Vos išgirdę, kad kažkas matė žmogų su asilu, gyventojai slepiasi namuose, užsidaro langines, užsirakina duris ir meldžiasi, nes šis vietinis vaiduoklis atneša vien nelaimes…

 

Legenda, pasakojanti apie šį vaiduoklį, tragiška ir paslaptinga. Maždaug prieš 150 metų gyveno paslaptingas žmogus El Magikas (burtininkas). Jis buvo nemielas, nesugyvenamo būdo. Vienintelė būtybė, kuriai jis jautė prieraišumą, buvo senas asilas. Apie El Magiką sklandė įvairūs gandai. Vieni tvirtino, kad jis labai turtingas, kiti kalbėjo, kad jis pardavė sielą velniui už galimybę tapti nematomu. Jo vardu gąsdino vaikus. Pats El Magikas nekreipdavo į apkalbas jokio dėmesio. Jis kartą per savaitę pasirodydavo pagrindinėje gatvėje su savo senutėliu asilu, parduotuvėje nusipirkdavo vyno ir vėl sugrįždavo į savo lūšnelę.

 

Kartą Palomos kaimelį užpuolė plėšikų gauja. Kad išvengtų plėšikavimų, žmonės plėšikams papasakojo apie El Magiko turtus ir brangenybes.

 

Gan žiauriai susidorojo plėšikai su nelaiminguoju atsiskyrėliu. Kankino jį ugnimi, trokšdami tik vieno – sužinoti lobio buvimo vietą, tačiau nieko nepešę užmušė nelaimėlį ir jo asilą. Naktį burtininko namas, kuriame plėšikai buvo įsikūrę, netikėtai be jokio žemės drebėjimo sugriuvo, po griuvėsiais palaidodamas visus niekšus.

 

Keletą dešimtmečių Palomoje viešpatavo ramybė, o sugriuvusį namą žmonės aplenkdavo: visi buvo įsitikinę, kad tai prakeikta vieta. Kartą vienas vietos gyventojas išdrįso pasikapstyti griuvėsiuose ir surado puodynę aukso monetų. Apie tolesnį šio žmogaus likimą istorija nutyli, tačiau nuo to laiko kaimelį apniko nelaimės – tarsi kažkas iš tikro būtų jį prakeikęs. Palomos gyventojai žūdavo nelaimingų atsitikimų metu, tapdavo invalidais ar išprotėdavo, bet baisiausia buvo tai, kad kiekvienąkart prieš įvykį, tarsi nelaimės pranašai, pasirodydavo El Magiko ir jo senojo asilo šmėklos.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Galų gale įsikišo bažnyčia. Kunigas atliko nelabojo išvarymo apeigas. Nuo to laiko vaidentis liovėsi, o apie įvykius Palomoje priminė tik padidėjusios kapinaitės.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tačiau po kurio laiko kraupi legenda vėl atgijo. Palomą užklupo mirčių bei nelaimingų atsitikimų audra bei gaisras, kurio metu sudegė pusė kaimelio. Ir kiekvieną kartą prieš nelaimę gyventojai matydavo šią vaiduoklių porelę. Palomos gyventojus apėmė panika. Dauguma jų palieka gimtąsias vietas ir išvyksta kur akys veda. Deja, ir išvykstančiuosius lydi netikrumo jausmas: jiems rodosi, kad šmėklos seka paskui.

 

Šia paslaptinga istorija susidomėjo mokslininkai. “Gal tai kolektyvinė haliucinacija ar masinė savitaiga” – mano paranormalių reiškinių tyrinėtojas profesorius Polas Dimrotas,- “Tokiu atveju nesėkmės ir nelaimės yra ne kas kita, o tik sutapimai. Tačiau gali būti, jog tai anomalus reiškinys, kurio negali paaiškinti šiuolaikinis mokslas. Vaiduoklį matė daug žmonių, net dukart pavyko jį nufotografuoti. Mes manome atlikti tyrimus elektromagnetine aparatūra. ”

 

Mokslininkams savi rūpesčiai, o išsigandusius Palomos gyventojus net ir naktį persekioja siaubingi žodžiai: “Žmogus su asilu”…

 

Šaltinis: ateiviai.phplabs.net

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite