Mistiški prietarai susiję su veidrodžiais

Sakoma, kad priešais veidrodį negalima ilgai užsisėdėti, kadangi jis paima ne tik neigiamą, bet ir teigiamą energiją, ypač, jei žiūrėsi sau į akis. Skaitoma, kad moterys greičiau sensta už vyrus todėl, kad niekad nepraeis pro savo atvaizdą veidrodyje.

 

Su veidrodžiais susiję šimtai ir tūkstančiai prietarų. Ispanai tiki, kad, pakabinus veidrodžius mažiems vaikams ant pečių, jie apgins vaikus nuo piktavalių žvilgsnių. Indai, tadžikai ir persai žino versdtuvių paprotį, kai jaunikis ir nuotaka turi žvelgti į vieną veidrodį, kad veidrodinių antrininkų ryšys sutvirtintų žemišką santuoką.

 

Dar daugiau, kai kuriose tautose jaunikis ir nuotaka gali pamatyti pirmą sykį vienas kitą būtent veidrodžio atspindyje, o ne tiesiogiai. T.y. susipažinimas įvyksta per veidrodinius antrininkus.

 

Legendos kalba apie tai, kad senuose veidrodžiuose gyvena visų tų, kurie į jį žiūrėjo, sielos. Jeigu veidrodis saugo blogo žmogaus atvaizdą arba matė nužudymo sceną, tai jis tampa bloga nešančiu. Toks veidrodis visada šaltas pačiupinėti, priešais jį gęsta bažnytinės žvakės, jis gali pridaryti nemalonumų naujam šeimininkui, net iki jo mirties. Tokį veidrodį reikia sudaužyti, tik taip galima atsikratyti prakeikimo, kuris jame slypi.

 

Tikima, kad per veidrodį galima nužiūrėti. Jeigu kažkoks žmogus pažiūrės į jūsų veidrodį linkėdamas pikto, šie palinkėjimai gali išsipildyti. T.y. veidrodis taps savotišku negatyvios energijos kaupikliu ir skleidėju. Yra žinoma, kad rusų caras Ivanas Rūstusis savo žmonai užsakydavo tik aklų meistrų pagamintus veidrodžius, kad jos nenužiūrėtų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tačiau atsikratoma nužiūrėjimo irgi per veidrodį. Jeigu pakabinti jį tame kambaryje, kur renkasi svečiai, tai jis paims visa pikta sau. Paskui veidrodį reikia išvalyti, kol jis dar tėra kaupiklis, o ne skleidėjas. Valyti rekomenduojama šaltu vandeniu.

 

Šiandien veidrodžiai naudojami labai įvairiai. Kad tsikratytume vidinių pergyvenimų ir depresijos, psichologai pataria dažniau žiūrėti į veidrodį. Mokslininkai tiksliai nustatė, kad savižudžiai, nutarę prieš mirtį žvilgtelėti į veidrodį, atsitraukdavo nuo savo atvaizdo jame, pajutę meilę gyvenimui. Ir atvirkščiai. Viename Niujorko institute ilgai tyrė veidrodžio įtaką žmogaus organizmui. Paaiškėjo, kad sveiki ir pasitikintys savimi žmonės, kurie mėgo ilgai save apžiūrinėti veidrodyje, imdavo jausti chronišką nuovargį ir atminties pablogėjimą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Paracelsas veidrodžių pagalba gydė žmones. Ir šiandien daug būrėjų sėkmingau naudoja veidrodžius gydymui. Jie rekomenduoja pastatyti veidrodį porai valandų saulėje, paskui prieiti prie jo ir sušnabždėti: “Veidrodi, veidrodi, paimk mano ligas, atiduok man saulės spindulį.” Pastovėti taip 5-10 min, po to pravalyti magišką daiktą švęstu vandeniu ir uždengti nepermatoma skraiste.

 

Mokslininkams pavyko įrodyti, kad tokios apeigos turi mokslinį paaiškinimą. Pasirodo, veidrodžiai, padaryti iš šiltų atspalvių metalų (bronza, auksas, varis) sugeria šaltus, slegiančius energetinius srautus ir atspindi šiltus, saulėtus. Šaltų atspalvių metalai veikia atvirkščiai. Taip kad užkalbėjimas priešais veidrodį, padarytą iš bronzos ar vario, jeigu ir neišgydys galutinai, tai bent jau atneš šiokį tokį palengvėjimą.

 

Kad akys pailsėtų po ilgo žiūrėjimo į kompiuterį ar televizorių, gydytojai okulistai siūlo naudoti uždegtą žvakę, už kurios 5-10 cm atstumu pastatytas veidrodis. 10 minučių reikia pakaitomis žiūrėti tai į žvakės liepsnelę, tai į veidrodį. Toks pratimas veikia kaip mankšta tinklainei ir smegenims. Dėl to akių raumenys atsipalaiduoja, spaudimas akies obuolyje normalizuojasi ir regėjimas smarkiai pagerėja.

 

Dar manoma, kad jeigu žiūrėti į veidrodį linkint sau gėrio, užsiimant priešais jį kažkuo panašiu į autotreningą, įtikinėjant savo atspindį, kad jis – pats protingiausias, gražiausias ir puikiausias, tai antrininkas, gyvenantis veidrodyje, užtikrins šių svajonių išsipildymą.

 

Egzistuoja ir veidrodžių išdėstymo namuose taisyklės. Pvz., bet kokį veidrodį reikia kabinti taip, kad jis “nenupjautų” paties aukščiausio šeimos nario galvos. Fen šui irgi teikia didelę reikšmę veidrodžių išdėstymui. Kategoriškai nerekomenduojama jų kabinti miegamąjame šalia lovos ir prieškambaryje, priešais duris. Pirmu atveju veidrodžiai paima jūsų jėgą ir grožį, antruoju – skatins teigiamos energijos ištekėjimą iš namų. Sėkmę gali atnešti veidrodžiai, kabinami koridoriuose, svetainėje ir virtuvėje.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Elix

Joo per kažkokią laidą mačiau. Darė mokslininkai tyrimą. Žmogus miegojo prieš veidrodį ir pan. Tai iš tikrųjų fiziškai veikia žmogų. Tik nepamenu kod.

02.13 val

Tik tie pavojingi kurie yra seni ir padengti shvaresniu sidabru;)

Slenderman

23 diena islysiu is tavo veidrodzio :)

set

Tai jei nuotraukos zudo, tai ka kalbet apie veidrodzius

Star

Nu ka zinau… Jau taip prirasyta, lyg veidrodis butu gyvas, siurbtu is taves energija, blogi nestu, ATIMTU IS JUSU JEGA IR GROZI! O, deja, veidrodis tik paprasta medziaga, kuri atspindi sviesa, taip galedami matyti kas atsispindi… Kuo jau kuo, bet veidrodzio prietarais nelabai tikiu.

Taip pat skaitykite