Japonijoje nugaišo seniausias pasaulyje šuo

Japonijoje savo ilgą gyvenimo kelią baigė seniausias pasaulyje šuo – mišrūnas vardu Pusuke. Mirties dieną jam buvo sukakę 26 metai ir 8 mėnesiai.
 
Jeigu vienus šuns metus skaičiuotume kaip septynerius žmogaus, tai Pusuke į vaivorykštės šalį iškeliavo sulaukęs 182 metų. Tiesa, Japonijos specialistai, apskaičiuodami šuns amžių taiko kitokią, „kuklesnę“ metodiką. Jų manymu, jeigu Pusuke būtų buvęs žmogus, tai būtų išgyvenęs tik iki 125 metų.
 
Pusuke gimė 1985 metais Točigio prefektūroje. 2010 metų gruodį lapę primenantis Pusuke buvo įtrauktas Guinnesso rekordų knygą kaip seniausias pasaulio šuo.
 
Kaip pranešama, Pusuke nugaišo ant savo šeimininkės rankų „nuo natūralių priežasčių“. „Kartu gyvenome 26 metus, ir jis tapo man lyg tikru vaiku, – sakė 42 metų šeimininkė Shigeo Nagai. – Esu dėkinga už laimę ir džiaugsmą, kurį jis man padovanojo.“
 
Iki paskutinės valandos Pusuke jautėsi gerai. 2008 metais šuo buvo patekęs po automobiliu ir patyrė rimtų vidaus organų sužalojimų, tačiau po šios nelaimės visiškai pasveiko.
 
Pusuke šiek tiek pritrūko iki ilgaamžiškiausio visų laikų šuns titulo. Juo laikomas Australijos aviganis Bluey, nugaišęs 1939-aisiais. Mirtis jį ištiko sulaukusį 29 metų, 6 mėnesių ir 12 dienų. Tiesa, Guinnesso rekordų knygoje, į kurią įrašytas ir šis pasiekimas, pažymima, kad nėra patikimų įrodymų, jog Bluey išties nugyveno tokį ilgą gyvenimą.
 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
zaliukas

sujuokino, kad seniausias… draugų šuo nugaišo sulaukęs 32 metų ir dar vyrui spėjo koją perkąsti, randą paliko ilgam, nebepažino ir nebematė, ir klausa sutrikus buvo. Bet geras ir ištikimas dvarniaga buvo…

Taip pat skaitykite