Britų spec. tarnybos bendradarbiavo su magais

Britų specialiosios tarnybos bendradarbiavo su magais, astrologais ir ekstrasensais. Apie tai tapo žinoma iš ataskaitų, kurias išslaptino karinė žvalgyba.
 
Dar II pasaulinio karo metu britų kontržvalgyba MI 5 aktyviai naudojosi paslaugomis astrologo, kurį vienis šaltiniai vadina Luisu de Voliu, o kiti – Liudvigu fon Voliu. Pasakojama, kad jis buvo kilęs iš vengrų aristokratų šeimos, bet gimė Berlyne. Liudininkai teigia, kad Volis dievino cigarus ir buvo transvestitas – mėgo persirenginėti moteriškais drabužiais. Nepaisant to, jo kuratorius, kontržvalgas majoras Gilbertas Lenoksas apibūdino Volį kaip nepaprastai protingą žmogų ir nepranokstamą propagandistą.
 
Kalbama, kad Volis išpranašavo Vokietijos įsiveržimą į Kretą, kautynes prie Midvėjaus, generolo Montgomerio pergalę prieš Romelį. Be to, jis tarytum sugebėjo išpranašauti akro baigties rezultatus, remdamasis paties susidarytu Hitlerio horoskopu.
 
Po teroristų atakos Niujorke 2001 rugsėjo 11, britų žvalgybos darbuotojai nusprendė vėl įtraukti į darbą aiškiaregius ir kitokius okultistus – kovai suy teroru. Tam buvo išskirta 18 000 svarų. Iš pradžių žvalgybininkai kreipėsi į ekstrasensus, kurie talpino savo reklamas laikraščiuose, pasiūlydami patiems populiariausiems iš jų sudalyvauti eksperimentuose. Patys sensityvai nežinojo, kad juos samdo karinė žinyba. Niekas iš jų nedavė sutikimo dalyvauti bandymuose – ar tai magai bijojo “sudegti”, ar tai užmokestis pasirodė pernelyg kuklus.
 
Tada kariškiai įkalbėjo bendradarbiauti kitus, mažiau išreklamuotus okultistus. Savanorių vardai neskelbiami, net išslaptintuose dokumentuose jie kruopščiai ištrinti. Žinoma, kad prieš pradedant testus, jie buvo ištirti psichiatrų ir buvo pripažinti psichiškai sveikais.
 
Bandymų serija įvyko 2001 metų pabaigoje. Bandomuosius apgyvendino toli nuo Londono esančioje atokioje fermoje. Testų metu jie turėjo nustatyti užrištomis akimis, kas yra šešiuose vokuose, į kuriuos buvo įdėtos visuiomenės veikėjų nuotraukos, taip pat gamtos vaizdai ir atsitiktiniai smulkūs daikčiukai. Išslaptintose ataskaitose žmonių veidai uždengti juodais kvadratais. Po vienu iš jų – klauismas: “Kokios spalvos drabužiais apsirengęs šis azijietis?”. Žurnalistų nuomone, nuotraukoje buvo ne kas kitas, kaip patsai Ben Ladenas.
 
Organizatoriai tvirtina, kad dviejų mėnesių trukmės tyrimų rezultatai nebuvo labai paguodžiantys. Tik 28 proc atvejų ekstrasensai kalbėjo apie kažką, kas buvo artima tiesai. Ataskaitos pabaigoje yra įrašas apie tai, kad kariškiai atsisako tolimesnių tyrimų, ryšium su “menka gautų rezultatų verte”.
 
Bet ar viskas taip paprasta? Maždaug penktadalis 168 puslapių dokumento bvuo užtušuota juodu tušu “paslapčiai išsaugoti”. Buvęs britų gynybos ministerijos darbuotojas Nikas Poupas, kažkada užsiėmęs informacijos apie NSO ir anomalius reiškinius rinkimu ir analize, daro prielaidą, kad iš ataskaitos išbraukė duomenis apie Stenfordo instituto Amerikoje tyrimus, atliktus Pentagono užsakymu. Dalis sukauptos medžiagos amerikiečių buvo perduota britams. O kadangi amerikiečių gauti rezultatai pernelyg jau skyrėsi nuo rezultatų, kuriuos gavo britai, buvo nuspręsta juos nuslėpti nuo visuomenės. Tegul žmonės galvoja, kad nieko anomalaus gamtoje nėra. Tik kam ir kodėl to reikia?
 
Pagal: pravda.ru

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite