Ar egzistavo ciklopai?

Iki XX amžiaus pabaigos niekam ir į galvą neateidavo, kad mitologiniai ciklopai išties galėjo egzistuoti.

 

Tačiau sensacingas radinys Teksase šokiravo viso pasaulio mokslininkus.

 

Paleontologas Viktoras Pačekas ir Martinas Fridas atostogaudami Big Bent Kantryje nusprendė suderinti malonumą su nauda ir ištyrinėjo vieną iš urvų, kur ir surado liekanas būtybės, kurios ūgis apie 2,5 metro, o svoris apie 300 kg ir kurios kaukuolėje, viduryje kaktos, buvo tik viena akiduobė.

 

Kaulų amžius – maždaug 10 000 metų. Mokslininkams pavyko pagal skeletą atstatyti būtybės išvaizdą. Reikia pasakyti, kad gautas pavidalas visiškai atitiko mitologinio ciklopo aprašymą.

 

cyklop

 

Radinio autoriams ne kartą teko pasigailėti, kad smalsumas atvedė juos į tą nelemtą urvą – juk pranešimą apie jų atradimą iš pradžių palaikė kvailu juokeliu.

 

Tik po kruopštaus kaulų ir kaukolės tyrimo specialistai pripažino, kad jie, neabejotinai, priklauso ciklopui. Tačiau kokiu būdu būtybė iš graikiškų mitų pakliuvo į Teksasą? Ką gi, arba graikai dar iki mūsų eros įsigudrino pabuvoti Amerikoje, arba ciklopai gyveno tieki Europoje, tiek anapus okeano. Prisiminkime: Homeras vaizdavo ciklopus (juos dar vadino kiklopais) žiauriais milžinais ir nurodė, kad jie gyvena urvuose ir užsiima gyvulininkyste.

 

Iki amerikietiškojo ciklopo graikų mitų herojams prisikasti, aišku, buvo per toli, tačiau Rodopų kalnus kaimyninėje Bulgarijoje jie galėjo aplankyti be jokio vargo. Jeigu ciklopas buvo visiškai reali būtybė, tai kodėl nepadarius prielaidos, kad ir Minotauras – pusiau žmogus, pusiau jautis – irgi kažkada trypė šią žemę?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ir štai naujas atradimas, duodantis pagrindą daryti kaip tik tokias prielaidas. Rodopų kalnuose buvo aptikta paslaptinga kaukolė, kurią bulgarų žiniasklaida greitai pakrikštijo “mistine kaukole”. Jeigu tikėti radinio autoriumi, ji jam iš pradžių… prisisapnavo.

 

Pasirodo, Romanui Genčevui, užkietėjusiam meteoritų kolekcionieriui, beveik mėnesį sapnavosi vienas ir tas pats sapnas: jį pasiunčia į komandiruotę, išeiginę dieną jis eina į kalnus ir suranda keisto padaro kaukolę. Viskas taip ir įvyko.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kaukolės tuojau pat ėmėsi mokslininkai. Pirmiausiai jie radioaktyviuoju metodu nustatė amžių ir atliko DNR analizę. Gauti duomenys, greičiausiai, buvo tokie intriguojantys, kad juos įslaptino… Tačiau Interneto epochoje nuslėpti informaciją apie tokį radinį ganėtinai sudėtinga, pranešimai apie jį pasirodė tinkle, o paskui ir keliuose spausdintuose leidiniuose.

Rekomenduojami video:


2500
14 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Keistuolė

Gal ir atrodysiu kvaila,bet sakykit, ką norit aš tikiu. Taip, visų pirmą pagalvojau, gal koks atsigimimas? Bet suabejojau. Iš kur žinom? Viskuo gali būti. Beje, skaičiau komentarą, kad kažkoks tai autorius sukūrė ten trolius ir pan. O va, šiuos padarus? Nežinau, abejoju visdėlto. Žinoma, atsiranda labai protingų žmonių, kurie viską žino ir blalala.
Kitų nuomone man mažai rūpi ;)

trololMedikas

Akivaizdu, jog kaukuoles akiduobe is tiesu yra desinioji akiduobe (ziurint is musu tasko), akies nervo kanalas yra desiniojoje puseje bei akiduobes konturai neatitinka jos padeties, uzjauciu ta zmogu del patirtos galvos traumos, panasu, jog jis dar gan ilgai pagyveno su ja.

ne tavo reikalas

nesamone

to mr vycka

o tu cia autoritetas kazkoks kad tokio nicko negalima naudot?

MrVycka TIKRASIS

Gaideliai, nesitriochinkit po mano nicku pasislepe ;) ;) Nors tokiems nevykeliams tai yra iprasta ;) ;)

aa

nu apie ka mes cia apskritai snekam? juk aiskiai pasakyta kad tai sugalvoti pasaku herojai , tai kokio velnio ieskot ju realybeje? bl tai gal einam hari poteri pasigaunam….

scary

nesamone ta kaukole jau senu senovej turejo “pavirsti” i dulkes…

ccc

seip yra tokios vietoves kai yra tinkama zeme kad pasiliktu kaulai ir jie nepavirstu i dulkes.

MrVycka

Aš pats kaip ciklopas

atsakovas

mano šaltiniai sakė kitaip.. na..gali būt. bet tikriausiai tą sukūrė geri žmonės,gera jų valia. taip kaip sukūrė kalėdas,kad patiketų kažkuo šiltu,stebuklingu, tai nereiškia kad teisybė. tai va, visokias fėjas sukūrė ,kad teiktų tą nuotaikingą jausmą,tai ne tikrovė.

nesidalinsiu to Gidd

Ziurint kas tavo nuomone ‘tikrove’ yra. Ar sapnai yra ‘netikrove’? Galbut jie neliecia musu fizinio pasaulio, bet juk taciau jie itakoja asmens psichika, kartais ir apsisprendimus tam tikru atveju…

nesidalinsiu

sorry, turejo buti ‘to atsakovas’

nesidalinsiu to atsakovas

Butybes kaip gnomai, nykstukai, goblinai, leprekonai ir pns ‘atsirado’ daug anksciau nei tas tavo rasytojas…

Taip pat skaitykite