Žiaurus XX a. psichopatas – Albertas Fishas

Psichopatams nerūpi kitų jausmai, jie taip pat neatsižvelgia į jokias socialines normas. Paprastai tokie žmonės atrodo egocentriški, „beširdžiai“ bei nejaučia jokios atsakomybės, nesirūpina pasekmėmis. Manoma, kad jų emocijos (jeigu išvis tokios egzistuoja), yra tik paviršutinės. Laikomi manipuliatoriais, negalinčiais išlaikyti ilgalaikių santykių su kitais žmonėmis, bei nepajėgūs jausti ir reikšti meilės.

 

Psichopatai dažnai sukelia žalą kitiems žmonėms, todėl manoma, kad jie nebūna prie pastarųjų emociškai prisirišę. Kita vertus jiems būdingas neįžvalgumas ir elgiantis su pačiais savimi. Jiems nepavyksta pakeisti savo einamojo elgesio taip, kad ateityje išvengtų nepatogumų. Jie nejaučia užuojautos, gailėjimosi, nerimo ar kaltės dėl savo elgesio, tačiau gali imituoti kai kurias emocijas jiems naudingoje situacijoje. Būtent toks buvo Albertas Fishas – žiaurus psichopatas kuris XX a. tenkino savo antžmogiškus poreikius.

 

Hamiltonas Fishas (Albert Fish) gimė 1870-iais. Sulaukęs tinkamo amžiaus pasikeitė vardą į Albertą, kadangi buvo nuolatos pravardžiuojamas „kumpiu ir žuvimi“ (ang. „ham and fish“). Jo tėtis mirė kai Albertui sukako penkeri. Mama atsisakė viena auginti savo sūnų ir atidavė jį į St.John‘o vaikų globos namus.

 

 

Nuolatiniai mušimai ir plakimai vaikų namuose ne gąsdindavo mažąjį Albertą, o sukeldavo erekcijas ir pasitenkinimo jausmą. Po ketverių metų, kai ponia Fish atsiemė savo vaiką iš globos namų, šis jau buvo pripratęs stebėti išsinuoginusius berniukus viešose voniose-baseinuose.

 

Būdamas dvylikos metų, Albertas užmezgė pirmus homoseksualius santykius su vaikinu, kuris supažindino jį su tokiais iškrypimais kaip savo išmatų valgymas ir šlapimo gėrimas. 1890-iais Albertas Fishas susirado pastovų prostituto darbą New Yorke.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Prisiragavęs uždraustos meilės, 1898-iais Albertas Fishas vedė ir susilaukė šešių vaikų. Dirbdamas dažytoju ir turėdamas lengvą priėjimą prie vaikų, jis toliau tęsė savo prievartavimus. Tuo metu pasičiupti vaiką gatvėje buvo pakankamai nesunku nes arši rasinė kova privedė prie to, kad dingusių spalvotųjų vaikų niekas neskubėdavo ieškoti. Dar vienas stiprus smūgis įvyko 1917 metais kai Alberto žmona pabėgo iš namų su juose laikinai viešėjusiu Johnu Straube.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

1928-iais aštuoniolikmetis Edwardas Buddas laikraštyje įdėjo skelbimą, kuriuo tikėjosi susirasti laikino darbo. Skelbimą pastebėjo Albertas. Tiesa, prieš tai apgolvojo ir savo veiksmų seka. Tais pačiais metais, sausio 26 dieną, Albertas kuris pasivadino Franku Howardu pasibeldė į Buddų namų duris norėdamas, kaip jis pats teigė, pasamdyti jaunąjį Edwardą pagalbininku Howardo fermoje. Tiesa išvydęs skelbimą davusį vaikiną suprato, jog nesugebės susidoroti su fiziškai stipriai atrodančių jaunuolių. Visgi Alberto akį patraukė dešimtmetė Edwardo sesuo Grace.

 

Papirkęs saldžiomis dovanomis Buddų šeimą, Fishas pasakė, jog jo kaimynystėje vyksta gimtadienio vakarėlis ir jis mielai ten nusivestų Grace. Tėvams sutikus, Fishas ir mažoji jo auka patraukė link apleistos sodybos, kurioje mūsų herojus apgyvendindavo savo aukas.

 

Fishas nusivedė Grace į apleistą nameli, kol pats namie išsirenginėjo liepė jai pažaisti lauke. Po kurio laiko pakvietęs mergaitę vidun ją uždusino. Kūną sukapojo į gabalus ir kaip pats teigė nusiųstame laiške Buddų šeimai, suvalgė per devynias dienas.

 

 

Bylą ėmęsi tirti detektyvas Willas Kingas. Po daugybės klaidingų žmonių suėmimų, Kingas pagaliau aptiko Fisho paliktą pėdsaką: laiškas, kurį žudikas nusiuntė Buddams turėjo ypatingus vandens ženklus. Suvedęs visus galus aptiko Alberto Fisho gyvenamą vietą. Kai Kingas atvyko suimti maniako kurio ieškojo šešerius metus šiek tiek nustebo. Prieš jį stovėjo iš pažiūros nepavojingas, pražilęs senukas, mėlynomis akimis. Mėginimas jį suimti baigėsi tuo, kad iš už užančio išsitraukęs skustuvą Albertas bandė paskersti detektyvą. Greitai Fishas buvo neutralizuotas ir perduotas teismui.

 

Pareigunams Fisho vaikai pasakojo matę tėvą besiplakantį save lenta į kurią buvo prismaigstytą vinių. Labiausiai teismui padedančius gydytojus nustebino rentgeno spinduliais peršviesto Alberto kūne rastos 29 adatos, kurias jis mėgo į save smaigstyti. Taip pat Fisho vaikai teigė, kad tėtis patekėjus pilnačiai mėgdavo sukirsti didelius kiekius žalios mėsos. Jis net buvo sukaupęs literatūros apie kanibalizmą kolekciją.

 

Alberto kūne rastos 29 adatos.

 

Albertas mielai sutiko bendradarbiauti su policija. Jis detaliai nupasakojo Grace Budd nužudymą ir net pateikė receptą kaip anksčiau kepė savo aukas:

 

„Iš jo ausų, nosies, dalies veido ir pilvo pagaminau troškinį. Įpjausčiau svogūnų, morkų, ropių, salierų. Įdėjau druskos ir pipirų. Buvo skanu. Tuomet perpjoviau jo užpakalio žandus pusiau <...>, nuploviau ir ant kiekvieno uždėjęs bekono gabalėlių pašoviau į orkaitę. Po ketvirčio valandos užpyliau pintą vandens, kad susidarytų padažas ir pridėjau 4 svogūnus. <...> Po dviejų valandų mėsa buvo ruda ir tobulai iškepusi.“

 

 

Apklausiamas Fishas smulkiai atpasakojo visus savo įvykdytus nusikaltimus. Nors ir buvo nuteistas už trijų vaikų nužudymus, manoma, kad Albert‘as Fish‘as nužudė apie penkiolika ir užpuolė kelis šimtus vaikų. Jis buvo nuteistas mirties bausme elektros kėdėje, už ką nuoširdžiai dėkojo teisėjui, nes tai turėjo būti labiausiai jaudintis įvykis jo gyvenime.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
dsd
hash

malonuma tokiems dalykams jam imuse i galva vaku namuose.Smurto aukos tampa smurtautojais

negeriau:D

Seni tai ko pats skaitai tokius straipsnius? :DDD Ar atejai cia pakomentuot??

set

Diskutuojat cia.. O patys kitus vadinat visokiais iskrypeliais. Na o dabar pasikeiskit vietomis. Ne jūs pravardziuojat, o butent jus visi pravardziuoja iskrypeliais, ir ka gaunam – jums atsiranda noras kersyti ar ne , ha ha , jūs iskrypeliai

Villy

Labai idomus traipsnis! Galiu pasirodyti keistokas, taciau mane visuomet idomu buvo paskaityti apie psichopatus arba manijakus… Net nezinau kodel, pats neturiu polinkio i smurta, esu normalus zmogus kaip visi, taciau labai domiuosi tokiais zmonemis…

senis

psichines problemos pasireiskia tada kai pradedi dometis tokiais dalykais po kiek laiko zmogus pradeda atkartoti tai ka mato atsiranda sexsualinis susijaudinimas nes zmogus supranta ka jis daro ir zino kad tai priestarauja visuomenes normoms, bet visdelto tai daro kad patenkintu savo troskimus ir nora suzinoti kaip tai atrodo.

Villy

Nori pasakyti, kad tapsiu psichopatu del to, kad jais duomiuosi? :D

Mr Nobody

Seni , nemanai ,kad tau pačiam pakrinka nėrvai .

Laura

cia rasau konkreciai “seniui”. Bet tu ir kvailas… Tai kaip pavyzdziui kriminalistai, detektyvai iesko, gaudo tokius visokius maniakus, jie daznai turi netgi susitapatinti su tuo nusikalteliu, isivaizduot , ka jis galetu daryti , kaip elgtis, tai ka tie detektyvai po kurio laiko irgi tampa psichopatais zudikais valganciais zmoniu mesa? Pamastyk…

mariuse

Zmogus tiek sunkiai dirbo visa gyvenima- zude, prievartavo, zagino valge zmogiena, kad issipildtytu jo troskimas, elektros kede, argi ne nenuostabu, kai tau uz viska atlygina. WTF:D Kazkaip sunku suvokti, kad tiek ilgai jis sugebejo isbuti laisvei, nors raso, kad buvo neizvalgus.

aa

ir tikriausiai mire euforijoje… argi ne laimingas zmogus?

Artas

istorija zudanti bet panasi rutina vyrauja tarp seselinio pasaulinio elito kur visi privalo dalyvauti satanistiniuose ritualuose. as jau nekalbu apie reikalaujama nusizeminima ir homoseksualius santykius norint istot i slaptaja bendruomene pvz kaip skull and bones kuriem visa busu gimine priklauso

Taip pat skaitykite