Neigiamos emocijos

Kiekvieną mūsų išgyvenimą palydi tam tikras minčių rinkinys. Todėl kiekviena stipri emocija sukuria atitinkamą minties formą (tam tikrą energijos ir informacijos koncentratą), kuri purvinai pilkos arba rudos (neigiamos emocijos atveju) dėmės pavidalu saugoma mūsų emociniame kūne. Kuo stipresnis pyktis arba smerkimas, tuo didesnė ir tvirtesnė atitinkama minties forma.

 

Taigi, deja, visi mūsų išgyvenimai niekur nepradingsta. Juos įsimena mūsų emocinis kūnas, o jie inicijuoja eilinius mūsų nekontroliuojamo proto protrūkius. Todėl pakanka gatvėje (arba bet kur kitur) pamatyti žmogų, nors truputį panašų į mūsų skriaudiką, ir atmintis paslaugiai ištraukia atitinkamą minties formą – ir jūsų gyvybingumo jėgų pertvarkymo mechanizmas jau paleistas. Jūs prisimenate padarytas skriaudas, vėl jas išgyvenate ir tuo pačiu sustiprinate jau turimas minčių formas, skirtas tam žmogui. Jos tampa dar stipresnės ir tvirtesnės. Nesunku suprasti, kad tuo pačiu pildosi ir jūsų „karmos ąsotis”.

 

Visas nuoskaudas nešiojamės su savimi

 

Sulaukę keturiasdešimties, jau galite būti sukaupęs nemažai didžiulių minties formų, kurių kiekviena susieta su atitinkamu žmogumi – tėvu, motina, vaikais, vyru (arba žmona) ir bet kuriais kitais žmonėmis, su kuriais esate susidūrę ir kuriems jaučiate neigiamas emocijas.

 

Laikui bėgant emocijų aštrumas blanksta, nuoskaudos ir smerkimas lyg ir praeina, kadangi tie įvykiai ir su jais susiję išgyvenimai pradedami užmiršti. Tačiau iš tiesų taip, deja, nėra. Neigiami vaikystės prisiminimai gali užsimiršti, bet iš emocinio kūno be specialių procedūrų jie, deja, neišsitrina.

 

Tiksliau, neigiama minties forma taip pat po truputį nyksta, bet labai lėtai. Ypač jeigu ji susiformavo per daugelį metų, kai mes smerkėme arba pykome ant kokio nors žmogaus. Per daugelį metų tokia minties forma pasidarė didelė ir tvirta, todėl tiesiog užmiršus skriaudiką ji neišsitrina. Neišsitrina ir tada, jeigu jūs sąmoningai atleidžiate savo skriaudikams. Atleidus užsidaro atitinkami „karmos ąsočio” vožtuvai, bet jo prisipildymo lygis nenuslūgsta.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

O kadangi jūsų nuoskaudos ir smerkimas saugomi nematomajame kūne, tai karminis „auklėtojas”, taikydamas trečiąją idealizacijų griovimo taisyklę, turi atsiųsti jums tokią situaciją, į kurią buvo kažkada pakliuvęs jūsų smerktas žmogus.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jau buvome pateikę pavyzdį apie šeimos karmą. Vaikystėje ir jaunystėje vaikas smerkia savo tėvus už jų neharmoningus santykius, todėl jo emociniame kūne užrašoma didžiulė tėvų smerkimo minties forma. Kai vaikas užauga, jis gali sąmoningai atleisti savo tėvams ir pakeisti požiūrį į juos (ypač jeigu jie išsiskyrė arba vienas iš jų mirė), bet tėvų smerkimo ir pykčio ant jų minties forma niekur nedingsta. Ji tik pasislenka toliau nuo „žodžių maišyklės”, bet jūs ir toliau ją nešiojatės su savimi, o jūsų karminis „prižiūrėtojas” tai žino. O jeigu žino, tai turi pritaikyti jums atitinkamas „auklėjimo” priemones – sukurti tą pačią situaciją, kuri jus taip erzino tėvų santykiuose.

 

Ištriname neigiamas minčių formas

 

Vadinasi, norėdami išvengti „auklėjimo” proceso, turite kažkokiu būdu ištrinti tą minties formą iš savo emocinio kūno. Ir kas geriausiai galėtų tai padaryti? Žinoma, kad jūs patys, kadangi galva ir visos kitos probleminės dalys priklauso jums. Tik tokiam valymui jums reikės kažkokio specialaus instrumento. Paprastas šepetys ir semtukas – abejoju – ar padės, reikia kažko, kas galėtų sąveikauti su nematomąja jūsų emocinio kūno materija. Tokie instrumentai yra gerai žinomi, todėl apie vieną iš jų ir papasakosime.

 

Kuo trinamos minčių formos

 

Priemonių neigiamiems išgyvenimams panaikinti yra sugalvota daugybė. Tai populiarusis „violetinis” judėjimas (specialiais pratimais žmogus prisipildo violetinės šviesos, kuri ištrina visus neigiamus išgyvenimus), holodinamika (specialiomis procedūromis specialistai „ištraukia” patį aštriausią neigiamą išgyvenimą ir pakeičia jį teigiama emocija), dvasinio-emocinio gydymo metodas (specialistas iškelia jūsų emocines problemas ir kartu su jumis jas perprogramuoja), rebefingas (jūs apnuodijamas deguonimi, tada iš naujo išgyvenate neigiamas emocijas ir tuo pačiu jų atsikratote).

 

Turbūt esama ir daugiau kitokių neigiamų emocijų valymo metodų. Kitas reikalas, kad šie metodai iš esmės veikia tik vieną, pačią stipriausią ir labiausiai nuodijančią jūsų gyvenimą emociją (pyktis ant jus palikusios mylimosios, ant pas kitą moterį išėjusio vyro ir t. t.). O karminis „auklėjimas” gali būti taikomas už bet kurią jūsų neigiamą minties formą, taip pat ir už tokią, kurią jau seniai pamiršote.

 

Visiškai išvalome emocinį kūną

 

Todėl siūlome emocinį kūną valyti labai švariai. T. y. reikia išvalyti visas neigiamas minčių formas, kurios kažkada kilo (arba tik galėjo kilti) su kuo nors bendraujant. O kadangi per visą gyvenimą jūs susidūrėte su daugybe žmonių, tai ir emocinį kūną reikia valyti prisimenant visus žmones.

 

Jeigu jau turite nemažai metų ir gyvendami nepasižymėjote perdėtu mandagumu, tai galite su savimi nešiotis šimtus neigiamų minčių formų – priklausomai nuo žmonių skaičiaus, kurių atžvilgiu kažkada jautėte neigiamas emocijas. Ar įsivaizduojate, kaip atrodo jūsų emocinis kūnas? Tai purvinai pilkas neigiamų išgyvenimų kamuolys. Norėdami jį išvalyti, turėsite nemažai paprakaituoti. Šiuo atveju nepadės net teta ekstrasense su žvakėmis ir šamaniškais užkeikimais. Ji gali ištrinti vieną kitą minčių formą, bet likusios ir toliau nuodys jūsų gyvenimą ir maitins jūsų „žodžių maišyklę”.

 

Prisiminkite visus savo pažįstamus

 

Todėl rekomenduojame sudaryti sąrašą visų žmonių, su kuriais esate susidūrę vaikų darželyje, mokykloje, universitete, darbovietėje, šeimos rate ir t. t. Į sąrašą įtraukite visus, ką tik prisiminsite.

 

Žinoma, pirmieji sąraše bus tie, kuriems jautėte stipriausias neigiamas emocijas, o paskui visi likusieji. Ir valyti emocinį kūną turėsite kiekvieno žmogaus atžvilgiu atskirai. Tai nepaprastas darbas, tad jam prireiks gal net poros mėnesių.

 

Greito valymo nebūna

 

Jeigu pabandysite atleisti visiems savo priešams ir netgi pradėsite jiems jausti dėkingumą ir meilę, tai abejoju, ar iš karto atsikratysite karminio „auklėjimo”. Meilė buvusiems priešams viso labo reiškia, kad jūs uždarėte vožtuvus, kuriais jūsų nuodėmės tekėjo į „karmos ąsotį”. Vadinasi, jūsų ąsotis nebesipildo. Tačiau tai dar nereiškia, kad jo prisipildymo lygis iš karto nukrito. Laikui bėgant, taip ir atsitiks, bet ne iš karto.

 

Todėl gali atsitikti taip, kad jūs jau visus mylite, o teigiamų pokyčių nematyti, greičiausiai atvirkščiai. Nelabai maloni situacija, ar ne? Ką gi daryti atsidūrus tokioje situacijoje?

 

Prisiminkite išeinančius „karmos ąsočio” vamzdžius, – vienas iš jų vadinamas „Sąmoningi poelgiai”. Matyt, kaip tik juo turėsite pasinaudoti, norėdami greitai išvalyti savo ąsotį. T. y. turėsite sąmoningai elgtis taip, kad valytųsi jūsų ąsotis. Paprastas gailestingumas ir labdara šiuo atveju tinka, bet tai ne greitasis būdas. Norėdami, kad šiuo vamzdžiu greitai nutekėtų jūsų nuodėmės, turite atlikti specialius pratimus.

 

Vienas iš tokių pratimų, kurį rekomenduojame norintiems išvalyti savo „karmos ąsotį”, vadinasi „Atleidimo meditacija”.

 

Tai gana populiarus pratimas, daromas įvairiose dvasinėse mokyklose (tarp jų ir mūsų). Šis pratimas tuo pačiu padės jums sustabdyti ir „žodžių maišyklę”. Jo esmė tokia: nekontroliuojamos mintys pakeičiamos kitomis, teigiamomis.

 

Pratimas atliekamas bet kuriuo metu, kai tik jūsų galva neužimta darbu ar kontroliuojamu mąstymu. Pavyzdžiui, jį galite daryti eidami gatve, važiuodami autobusu, sėdėdami posėdyje, stovėdami eilėje ir t. t. T. y. kaip tik tada, kai nusilpsta jūsų aura, o jūsų galva sąmoningai neveikia, kai „žodžių maišyklė” jau rengiasi pradėti darbą.

 

„Atleidimo meditacija”

 

Išsirinkite žmogų, kurio atžvilgiu trinsite savo pyktį. Pavyzdžiui, tegul tai bus jūsų tėvas.

 

Pradėkite daug kartų mintyse kartoti frazę: „Su meile ir dėkingumu atleidžiu savo tėvui”.

 

Šią frazę reikia kartoti iki tol, kol krūtinėje nepajusite šilumos, sklindančios iš širdies ploto. Šis pojūtis reikš, kad jau visiškai ištrynėte pykčio minties formą to žmogaus atžvilgiu. Bendras meditacijos laikas gali sudaryti tris – penkias valandas, jis susideda iš epizodinių meditacijų, atliktų laisvu (kai galva neužimta) laiku.

 

Po to, kai ištrynėte pyktį tėvo atžvilgiu, pradėkite kartoti šią frazę: „Su meile ir dėkingumu tėvas man atleidžia”. Tuo pačiu jūs iš savo emocinio kūno ištrinsite tą pyktį, kurį „prikabino ” ant jūsų supykęs tėvas (kartais turbūt ir jūs jį įpykdydavote).

 

Šią frazę kartokite tol, kol jūsų krūtinės vėl neužlies šilumos pojūtis arba kol užsimerkę nepamatysite tėvo atvaizdo. Jeigu jo pykčio ištrynimo procedūra praėjo sėkmingai, tai tėvas gali atsigręžti į jus (minčių ekrane), nusišypsoti ir netgi pamojuoti ranka. Tai reiškia, kad jūsų emocinis kūnas jau išvalytas nuo jo „prikabintų” neigiamų emocijų.

 

Medituokite visų pažįstamų žmonių atžvilgiu

 

Mes pateikėme tik atleidimo tėvui pavyzdį. Kaip suprantate, tai tik pirmas žingsnis valant jūsų emocinį kūną. Vėliau šią meditaciją atlikite motinos, brolių ar seserų, vyro ar žmonos atžvilgiu (kad ir kiek jų būtų). Paskui medituokite visų giminaičių, mylimųjų (su kuriais išsiskyrėte), pažįstamų atžvilgiu, kurie kokiu nors būdu buvo įsikišę į jūsų gyvenimą (kiekvieno atžvilgiu atskirai), ir, žinoma, savo atžvilgiu. Meditacijos frazė ta pati: „Su meile ir dėkingumu atleidžiu sau”.

 

Žmonės neretai smerkia arba pyksta ant savęs (kodėl aš toks nevykęs, negražus, kuklus, kvailas ir t. t.). Tačiau smerkti save – tai tokia pat nuodėmė kaip ir kitų žmonių smerkimas, todėl privalote atleisti sau.

 

Dar vėliau patartina pamedituoti gyvenimo atžvilgiu. Greičiausiai jūs ne sykį pykote ant gyvenimo -pavyzdžiui, už tai, kad atėmė iš jūsų mylimąjį arba giminaitį, už tai, kad jums niekas nesiseka ir t. t. Medituojant gyvenimo atžvilgiu frazė bus tokia: „Su meile ir dėkingumu atleidžiu gyvenimui ir gyvenimas atleidžia man”.

 

Bendras meditacijos gyvenimo atžvilgiu laikas priklauso nuo to, kiek nuoskaudų esate prikaupę. Meditacija tų žmonių atžvilgiu, su kuriais jus siejo konfliktiškiausi santykiai, pareikalaus iš viso kelių meditacijos valandų. Senų pažįstamų arba giminaičių atžvilgiu, kuriuos sunkiai prisiminėte, bendras meditacijos laikas gali neviršyti dešimties – trisdešimties minučių kiekvieno atžvilgiu.

 

Ar įsivaizduojate, kiek reikės laiko atlikti šiam pratimui? Pavyzdžiui, keturiasdešimties metų žmogui visiškai atsikratyti visų nuoskaudų reikės ne trumpiau kaip mėnesį medituoti (laisvu laiku). Bendras meditacijos laikas neturi būti trumpesnis nei dešimt valandų.

 

Perskaičius šias eilutes, gali kilti klausimas: kodėl reikia taip ilgai kartoti atleidimo meditaciją? Juk jau nebeprisimenate nuoskaudų, kurias padarė vieni žmonės, kitiems jau seniai atleidote, o trečiuosius net užjaučiate dėl jų problemų. Jūsų mentalas švarus, tai už ką gi jus dar auklėti?

 

Nuodėmės – kaip purvo dėmės ant popieriaus

 

Atsakymą į šį klausimą pailiustruosime paprastu palyginimu. Įsivaizduokite, kad jūsų neigiama minties forma – tai purvo dėmė ant popieriaus lapo. Kuo ta minties forma didesnė ir tvirtesnė, tuo didesnė dėmė.

 

Jūs turite ištrinti dėmę ir tam naudojate trintuką. Kiekvienu trintuko judesiu išvalote tik nedidelį popieriaus plotelį. Norėdami ištrinti visą lapą, turite padaryti daugybę trynimo judesių. Kuo didesnė dėmė, tuo daugiau judesių reikės.

 

Būtent dėl to ir siūlome daug kartų mintyse kartoti atleidimo meditaciją. Kiekvienas pakartojimas ištrina tik nedidelę minties formos dalelę, todėl norėdami visiškai išsivalyti, meditaciją turite kartoti daugybę kartų. O savo klaidingų įsitikinimų pripažinimas ir atleidimas visiems priešams – tai didelis ir svarbus žingsnis, jis įgalina ištrinti žymią neigiamų minčių formų dalį, tačiau nors ir žymią, bet tik dalį.

 

Todėl išvalę mentalinį kūną ir priėmę visas šio pasaulio formas, nepalikite ramybėje savo ankstesniųjų nuoskaudų ir pasipiktinimų. Padirbėkite su jomis atskirai, ir „prižiūrėtojui” nebereikės jums taikyti „auklėjimo” priemonių.

 

O kol kas pateiksime eilines išvadas.

 

1. Visi mūsų kada nors patirti išgyvenimai nusėda emociniame kūne kaip tamsios minčių formos (minčių ir emocijų kamuolys).

 

2. Neigiamos minčių formos tik pakeitus požiūrį į pasaulį ir atleidus savo buvusiems nedraugams iš karto neišsitrina.

 

3. Norintiems pagreitinti emocinio kūno valymo procesą siūlome atlikti atleidimo meditaciją, – tik jos metu daug sykių kartojant specialią frazę ištrinamos neigiamų minčių formos.

 

4. Atleidimo meditaciją reikia atlikti visų žmonių atžvilgiu, su kuriais jus kada nors siejo bet kokie santykiai, įskaitant visus giminaičius, pažįstamus, save ir gyvenimą.

 

Aleksandras Svijašas

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
jurate

suprantu viska,bet kaip sakoma-atleisti atleidau,bet nepamirsau…o tai ir yra sunkiausia,protas suvokia,jausmai ir emocijos ne

martynas

Iš esmės tai pasiziurėkit filma klass ir isivaizduokit kaip tai galima atleisti

Taip pat skaitykite