JAV ruošiasi karui?

Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos pranešė sėkmingai išbandžiusios hipergarsinio ginklo prototipą, suteikiantį galimybę Amerikai smogti žaibiškus smūgius į bet kurią pasaulio vietą.

 

Vakar vykusio bandymo metu eksperimentinė raketa praskriejo virš Ramiojo vandenyno kelis kartus už garsą didesniu greičiu. Tai buvo pirmasis visiškai sklandus eksperimentinio hipergarsinio ginklo bandymas, atveriantis kelią naujos kartos ginklų, suteikiančių JAV karinėms oro pajėgoms galimybę smogti bet kuriame pasaulio taške esantiems taikiniams vos per 1 valandą, skelbia „Space.com“.

 

Tokia hipergarsinė raketa, skirtingai nuo balistinių raketų, dalį savo trajektorijos skriejančių kosmose ir vėl grįžtančių į atmosferą, lekia sąlyginai plokščia trajektorija atmosferoje, sakoma pranešime. Hipergarsiniu greičiu vadinamas greitis, mažiausiai 5 kartus viršijantis garso greitį jūros lygyje (6 124 km/h).

 

Pranešama, kad šio bandymo sėkmę lėmė patirtis, sukaupta per du pirmuosius DARPA kuriamo hipergarsinio ginklo prototipų bandymus 2010 m. ir 2011 m. rugpjūčio mėnesiais.

 

Vakar įvykusio bandymo metu hipergarsinė raketa buvo iškelta trijų pakopų raketos nešėjos iš Kauai saloje Havajuose esančio JAV kariuomenės Ramiojo vandenyno raketinio poligono. 6.30 val. vietos laiku paleista bandomoji raketa po kurio laiko atsiskyrė nuo raketos nešėjos, pradėjo savarankišką skrydį ir vėliau nukrito į vandenyną Reagano bandymų poligone ties Kvadžaleino atolu.

 

Pentagonas šį skrydį stebėjo iš palydovų, karo laivų, lėktuvų ir sausumos, sakoma pranešime. Šios stebėjimo priemonės leido surinkti išsamią bandomojo skrydžio aerodinaminę, navigacinę, nukreipimo ir valdymo informaciją, o taip duomenis apie šiluminės apsaugos būklę.

 

Sėkmingas bandymas gali paguosti DARPA vykdytos „Falcon“ hipergarsinio ginklo prototipo „Hypersonic Technology Vehicle 2 (HTV-2)“ programos vykdytojus. Du bandomieji tokio aparato skrydžiai buvo nesėkmingi. Šių metų rugpjūtį vykdyto bandymo metu HTV-2 pavyko pasiekti 20 machų (20 kartų už greičio garsą didesnį) greitį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Šiame vaizdo siužete pasakojama apie ankstesnę hipergarsinio ginklo „X-51A WaveRider“ kūrimo programą.

 

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Saulys

Dar karta irodoma kiek pinigu teikiama karo tikslams. Uzmusti zmogu. Sunaikinti gyvenviete. Stebiuosi kaip nei viena kulkute neisleke 200 mergaiciu Nigerijoj isgelbeti. Visa ta Amerikietiska (ir Rusiska ne ka geresne) pompastika su ginklais neverta nei surudijusio skatiko. Stebiuosi kaip nepranesama apie energetini ginkla kuris paverte Amerikos dvynius I dulkes. Ne tik betono dulkes, bet ir metalo. Tas ginklas savo galia neprilygsta niekam. Ir smogti gali tikrai bet kuriame pasaulio kampelyje….. Oi ne! jis negali smogti ten kur vargses mergaites pagrobtos, bet kitur – OK. Po to kara kokiam Afganistane ar Irake vel sugalvot galima.

Albinas Valašinas

Kodėl šios raketos nepanaudojus kosmoso tyrimams! Nuskraidinti zondą ar į kosminę stotį detales maistą! Ar nuskristi į kurią nors planetą daug greičiau nei dabar įmanoma!

Pyktis.

Nes kosmoso programa yra visiskas feikas…galbut prisiziurejau daug propagandos ir pan,bet tai ka pamaciau,perskaiciau ir isgirdau tai galiu drasiai sakyti,kad NASA ir visi kitixsusije su kosmoso progtamomis yra susitare. Ir tas “zagavoras” yra labai didelio masto!

lll

nori taikos ruoskis karui,saunuoliai
kai pasauli daug valdo diktatoriu

`deja pamirsau

Negerai.

JZ

Suteikia galimybę smogti į bet kurią pasaulio vietą?
Kas yra tas jūsų pasaulis? Už planetos ribų neišeitų, o šneka apie pasaulį… Kas tas pasaulis, filosofai jūs?!

Villy

Riboto intelekto zmonems aiskinu, kad pasaulis gali reiksti ne tik visata, bet ir musu Zeme. http://lt.wikipedia.org/wiki/Pasaulis

Inkognito

Pasaulis yra ne tik žemė bet ir visos planetos apie saulę. Teisingai JZ polemizuoja apie pasaulio sampratą. Geriau sakyti kad JAV agėtų savo raketomis smogti į bet kuria planetos vietą,o apie pasaulį tai kiek per smagiai pasakyta.Juk mus paniekinamai nežemiečiai ir vadina PLANETIEČIAIS o ne pasauliečiais. Juk po pasaulį mes dar neturime priemonių skraidyti. Tai tik svajonės tebėra.

Taip pat skaitykite