I.Volkas: į Mėnulį žmonėms negalima

Pirmasis pasaulyje lėktuvu garsųjį triuką „Kobra“ atlikęs legendinis lakūnas-kosmonautas ir lakūnas-bandytojas rusas Igoris Volkas įsitikinęs, kad visatoje esame ne vieni ir jau prasidėjo trečiasis pasaulinis karas.

 

Kelioms dienoms į Lietuvą atvykęs 1981 m. įkurto buvusios Sovietų Sąjungos lakūnų-bandytojų būrio, kuriame buvo ir lietuvis Rimantas Antanas Stankevičius, vadas I.Volkas dabar vaikšto pasiremdamas lazda, bet neprarado humoro jausmo.

 

– Mano karjera – atsitiktinumų virtinė, – įsitikinęs I.Volkas. – Kai mokiausi devintoje klasėje, atėjo iš aeronautikos klubo ir agitavo drąsius berniukus apsilankyti pas juos. O gal angelas padėjo?

 

– Drąsa nėra atsitiktinumas.

 

– Kodėl ne? O kai Baku srityje tarnavau priešlėktuvinėje gynyboje, atvyko lakūnai bandytojai, kurie papasakojo apie išbandymus Turkmėnijos karštyje. Nebūčiau su jais susipažinęs – nebūčiau sužinojęs apie lakūnus, specialią mokyklą, Žukovskio miestelį.

 

– Jums turbūt dabar sunku gyventi be adrenalino?

 

– Tarsi ir galėčiau be jo, nors turbūt save apgaudinėju, nes visas mano gyvenimas – nuolatinis adrenalinas.

 

– Užsiminėte apie angelą. Gal matėte, nes dažnai buvote arčiau dangaus?

 

– (Šypsosi.) Nemačiau. Jie labai ramūs ir yra arba labai labai arti, arba mus palieka.

 

– Vadinasi, tikite, kad turite angelą sargą?

 

– Na, taip… (Susimąsto.) Mano gyvenimas, patirtos situacijos, poelgiai įrodo, kad likau gyvas jo dėka.

 

– Turbūt milijoną kartų jūsų klausė, ar visatoje esame vieni?

 

– Tikiu, kad esame ne vieni. Ne, nemačiau to kosmose. Bet ten buvo, švelniai tariant, ne kosmosas. Mes kol kas ropojame Žemėje. Tai tarsi išėjimas iš namų į pirmąją gatvelę, o norėdamas ką nors sutikti turi eiti toliau. Amerikiečių apsilankymas Mėnulyje – labai artimas kosmosas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

– Be abejonės, girdėjote kalbas, kad amerikiečiai nebuvo išsilaipinę Mėnulyje, o tai buvo suvaidinta ir nufilmuota? Tiems žmonėms kyla klausimas: jei tai faktas, kodėl jau beveik keturiasdešimt metų ten nebuvo išsilaipinę žmonės, įvertinus, kad per tą laiką technika žengė septynmyliais žingsniais?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

– (Šiek tiek pyktelėjęs.) Tai – primityvus veltėdžio mąstymas. Koks tuomet buvo laikas? (1968–1972 m. Mėnulį aplankė „Apollo“ erdvėlaiviai, o iš jų išsilaipino 12 astronautų – aut. past.) Fotoaparatai, vaizdo kameros buvo žemo lygio. Be to, keliaujant į Mėnulį, buvo skaičiuojamas kiekvienas papildomas gramas.

 

Antra priežastis – jie Mėnulyje išvydo tai, kad geriau ten nelįsti. Kai kurie iš tų astronautų išprotėjo, kiti metėsi į religiją. Vienas generolas, palaikęs ryšį su astronautais, vėliau parašė, kad žmonėms negalima kirsti Žemės–Mėnulio orbitos, o juolab išsilaipinti Mėnulyje. Ten sklando mirusiųjų sielos. Taip pat manoma, kad Mėnulis buvo apgyvendintas ir galbūt dabar ten kažkas gyvena.

 

– Sklido kalbos, kad kelionės į Mėnulį nesibaigė „Apollo 17“ skrydžiu. Manoma, kad buvo surengtos dar kelios slaptos kelionės, o „Apollo 18“ įgula kažką pamatė ir negalėjo grįžti į Žemę.

 

– Taip galėjo įvykti.

 

– Kas dabar darosi su pasauliu? Atrodo, kad įvyks ir trečiasis pasaulinis karas.

 

– Kodėl įvyks? Jis jau vyksta.

 

– Galime prognozuoti ir šiurpą keliantį dalyką – atominio ginklo panaudojimą?

 

– Deja, anksčiau ar vėliau tai įvyks, – neabejoju. Šios krizės neatsitiktinės. Tai organizuoja žmonės, kurie rengia federalines rezervines sistemas: jie nori labai daug valgyti ir visi kiti jiems turi patarnauti.

 

– Jūs tikite Dievu?

 

– Taip. Nors nesu giliai religingas. Man dar niekas nepaaiškino, kas galėjo sukurti tokią planetą su įspūdinga žmonijos, gyvūnijos ir augalijos įvairove.

 

– Ar jūsų sapnai – spalvoti?

 

– Kartais. Būna, sapnuoju ką nors spalvoto ir gražaus, o ryte bandau prisiminti. Tik labai gaila, kad dabar sapnuose jau neskraidau.

 

Daug pasiekimų

 

Igoris Volkas (gimė 1937 m. Zmijove, Charkovo srityje, Ukrainoje). Vienas garsiausių nusipelniusių lakūnų-bandytojų, lakūnas-kosmonautas, atsargos pulkininkas. Baigė Maskvos aviacijos institutą. Pilotavo nuo 1960 m. visų rūšių Sovietų Sąjungoje pagamintas oro transporto priemones. 1984 m. liepos 17–29 d. kaip kosmonautas-bandytojas skrido „Sojuz T-12“.

 

Darius Sėlenis – Kauno.Diena.lt

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Dj SENIS

GALIMA-NEGALIMA, tik klausimas kodel JAV buvo skyrusi milijardus doleriu menulio uzkariavimui,tyrinejimams -N A S S A ,-STAIGA nutrauke visa tai ,pareiksdama, kad atsisako sios programos.

Robotas

Pagal “samokslo salininkus”, Menulis nepriklauso Zemei, pakliuvo i Zemes orbita del avarijos senoveje apie 12.000 metu atgal ir ateityje paliks sia Zemes orbita. Gi Marsas pasiliks, zemieciai gali Marsa tyrineti.

Set

Menulyje taigi tie ateiviai jau ismire bus, arba isgalabijo vienas kita, likusiostik kai kurios bazes su aptarnaujanciais ir gynyba vykdanciais robotais

Alvydas

nežinau ar tau kažkas paaiškės jei sužinosi, kad Mėnulyje gyvena ateiviai nepanašūs į žmogų.Astronautai išprotėjo arba metėsi į religija – todėl, kad pamatė vėžiagyvius, kurie kalbą senovine lotynų kalba. Gali tikėti, gali netikėti, bet …. paaiškink kodėl Mėnulio nebetiria 40 metų, o metasi prie Marso???

Como

O ka ten tirti, jei ten nieko nėra, tik uolos ir dulkės

Inkognito

Mėnulyje yra tiek daug gero kuris tikrai pasitarnautų mums žemiečiams,bet mes nesame ten pageidaujami ir mums pasakyta nekišti ten nosies nes už suverenumo pažeidimą būsime nubausti. Gal kas iš senų dalyvių atsimena mano postą 2009 metais kaip Japonai į mėnulio orbitą pasiuntė stotį kuri buvo nukreipta į mėnulio paviršių ir ten sudužo? Aš tada rašiau kad tai mėnulio šeimininkai vertins kaip agresijos akta ir už tai Japonai bus nubausti kas visai neilgai trukus 2011 kovo mėn. ir buvo jiems sukeltas milžiniškas Cunamis kurio pasekoje įvyko atominės elektrinės katastrofa kurios jie ir po šiandien negali suvaldyti ir kas minutę į pasaulio… Skaityti daugiau »

l.l

Visi ivikiai Zemeja rodo, kad kazkas vyksta, ko eiliniam zmogui nesuprast…

selenė

“Šios krizės neatsitiktinės. Tai organizuoja žmonės, kurie rengia federalines rezervines sistemas: jie nori labai daug valgyti ir visi kiti jiems turi patarnauti.”

Štai dėl to ir įvyksta karai…

fenix

Kas dabar darosi su pasauliu? Atrodo, kad įvyks ir trečiasis pasaulinis karas.

– Kodėl įvyks? Jis jau vyksta.

Nesupratau!

Ixuzz

Nes į dabartinius karinius konfliktus yra įsitraukę, daugiau šalių, nei per pasaulinius karus, įskaitnt ir Lietuvą.

cortesas

ir tas KAŽKAS ar KAŽKURIE bando vis daugiau šalių įtraukti į konfliktus

Taip pat skaitykite