14-metis samdomas žudikas (II)

Pirmą dalį skatykite čia.

 

Tinis sako, kad jam buvo vos 12 metų, kai pirmą kartą nužudė žmogų. Jis su kitu 17 metų jaunuoliu nužudė narkomaną, kuris vogdavo iš kaimynų. Tinis sako, kad iš narkomano namų žmogžudystės užsakovas liepė atnešti pavogtus puodus, kurie vargingame rajone yra svarbus ir brangus daiktas. Jis sako, kad narkomaną nužudė pats.

 

E. Griswold klausia: „Kaip nutiko, kad tu, o ne tavo 17 metų partneris jį nužudė?“

 

Tinis: „Aš buvau drąsesnis. Kitas vyrukas išsigando.“

 

E. Griswold: „Kaip jauteisi po žmogžudystės?“

 

Tinis: „Buvau išsigandęs“.

 

E. Griswold: „Prieš ar po?“

 

Tinis: „Prieš ir po“.

 

Medeljino mieste vyksta karas. Daugiau nei 40 metų čia vyksta ginkluotas konfliktas. Šis miestas vadinamas „žmogžudysčių sostine“. Pirmose karo linijose stovi nepilnamečiai. Čia daug ginkluotų grupuočių, bet pati didžiausia FARC – Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos. Jos duoda ginklų žmonėms, kad šie atstovautų jų interesams, bet žmonės ginklus naudoja nusikalstamai veiklai. Jie patys pasiprašo būti priimti į gaujas, kartais įtraukiami per prievartą. Įstatymas, kuris turėtų apsaugoti nepilnamečius, leidžia juos išnaudoti. Teisėjai skiria vaikams bausmes perauklėjimo centruose, bet ten trūksta vietų. Tada vaikas paleidžiamas į gatvę, nesvarbu, kokį sunkų nusikaltimą jis būtų įvykdęs.

 

Kapitonui Luisui Francisco Mariño Florezui, Medeljino policijos detektyvui, vaikų žmogžudystės kelia siaubą. „Vaikų veiksmų neįmanoma nuspėti, be to, jie elgiasi labai drąsiai, nes žino, kad jiems negresia bausmė. Žinau daugybę 12-13 metų vaikų, kurie nužudė nuo 10 iki 15 žmonių. Jie šiuo metu laisvai vaikšto gatvėmis. Paskutinės penkios bylos buvo vaikų įvykdytos žmogžudystės vaikams. „Tapę žudikais vaikai ilgai negyva“, – sako detektyvas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tinio mafijos grupuotės vadai E. Griswold papasakojo, kad pirmia žmogžudystei jie vaikams paskolina savo ginklus. Kai vaikas atlieka „užduotį“ ir bosai įsitikina, kad juo galima pasitikėti, vaikui nuperkamas jo asmeninis ginklas. Tinis džiaugiasi savo ginklu. „Jis didelis ir sunkus, bet gerai šaudo. Gaiduką spaudžiu abiem rodomaisiais pirštais“, -sako jis. Tinis sako, kad visi kaimynai žino, kuo jis užsiima. „Kartais pasamdau mažylių, kad paklausinėtų kaimynų, ką jie apie mane sako. Moku po centą už žinutę. Dažniausiai žmonės sako, kad esu pamišęs žudikas“.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tinis pasakoja apie savo dieną. Jis keliasi dešimtą ryto. Pusryčiams valgo virtą kiaušinį. Pavalgęs žiūri animacinius filmukus. Tada eina pažaisto futbolo ar biliardo su draugais. Tinis eina miegoti apie antrą nakties. Šeštadieniais Tinis nusiperka kokaino. Jis norėtų jo nusipirkti dažniau, bet narkotikas berniukui per brangus. „Su draugais stengiamės jo saugotis, nes prie jo priprantama“, – sako Tinis. Berniukas pasakoja, kad mama patenkinta, jog jis uždirba šiek tiek pinigų. Tinis sako: „Ji man liepia klausyti bosų. Kiekvieną kartą pakartoja, kai einu iš namų. Ji manim rūpinasi ir žino, kad mano saugumas priklauso nuo jų“.

 

Tinio mamai 39 metai. E. Griswold pavyko su ja pasikalbėti. „Žinau, kad jis turi vykdyti nusikaltimus. Iš pradžių bandžiau jam drausti, neleisti, perkalbėti. Net jį primušiau, bet jis laikėsi savo.“ Tinio mama pati turi šautuvą. Paklausta, kam jis jai reikalingas sako, kad savigynai. Tinis gyvena kartu ir su močiute. Ji piktinasi, kad dukra ir anūkas laiko ginklus namie, bet sako negalinti nieko pakeisti.

 

Tinio mama sako, kad su sūnumi dažnai pykstasi. Dažniausiai todėl, kad jis grįžta namo girtas arba apsvaigęs nuo narkotikų. „Jis būna labai agresyvus ir gąsdina kaimynų vaikus“, – pasakoja motina. Tinis sako, kad mamos neklauso, bet vis tiek ją myli labiausiai pasaulyje. Kartu su mama berniukas lankosi bažnyčioje. Jis teigia, kad mirties akivaizdoje prašytų Dievo atleidimo, bet dabar iš jo nenorintis nieko. „Kūdikėlis Jėzus gyveno vargingiau nei aš“, – sako jis išdidžiai. Tinis gauna atlyginimą iš bosų tada, kai jie mano, kad jis nusipelnė. Atlyginimas mokamas įvairiai: pinigais, narkotikais ir rankos paspaudimu. Vadai stengiasi patinkantiems vaikams užtikrinti apsaugą.

 

Žurnalistė E. Griswold pabrėžia, kad nė vienas iš nepilnamečių žudikų (ji kalbėjosi su šešiais) negyveno kartu su savo tėvu. Ji sako, kad tarp vietinių dažnas posakis: „Tu turi tik motiną, nes tavo tėvas gali būti kiekvienas šunsnukis sutiktas gatvėje.“

 

Mafijos vadai paklausti apie Tinį, sako, kad jis geras vaikas ir geras žudikas. „Jis visada daro, ko prašomas. Jam patinka pinigai. Kartais jam nesumokame ir jis tada supyksta“, – sako jie. Tinis prisipažįsta nužudęs 5 žmonės. Jis dar nė karto nebuvo suimtas už žmogžudystes, bet buvo nuovadoje, kai dviračiu atsitrenkė į stovintį automobilį. Tada Tinis buvo laikomas nuovadoje, kol pasirodė jo motina.

 

Medeljine vidutiniškai per vieną mėnesį įvykdoma 300 žmogžudysčių (palyginimui, žymiai didesniame mieste Čikagoje – 50). Policija nesiskubina vykti į nusikaltimo vietą, nes jau žino, kad ten ras apiplėštą lavoną ir jokių liudininkų. E. Griswold vieną dieną važinėjo su policijos ekipažu. Policininkams buvo pranešta apie žmogžudystės auką, 23 metų jauną vyrą. Policija į įvykio vietą nuvyko po 3 valandų. Baloje gulėjo vyras su vienuolika šautinių žaizdų. Prie jo verkė motina. Nė vienas žmogus nenorėjo kalbėtis su policija. Policininkai sako, kad klausinėti beviltiška, nes jie visad sulaukia tokių pačių atsakymų – niekas nieko nematė ir negirdėjo.

 

Perauklėjimo centre „La Foresta“ vaikai laikomi penkiolika dienų. „La Pola“ – iki trijų metų. Tada nepilnamečiai paleidžiami į laisvę lygtinai. Jie turi kas savaitę lankytis specialiuose terapiniuose susirinkimuose, kuriuos veda vaikų psichologas. Tačiau dauguma vaikų į susirinkimus neateina ir niekas už tai jų nebaudžia.

 

„Unicef“ organizacija jau ne vienerius metus skatina Kolumbijos vyriausybę peržiūrėti nepilnamečių įstatymą. Tačiau organizacija teigia, kad vyriausybė neskuba priimti reikiamų pataisų, nes nežino, ką daryti su vaikais, kuriems reikia suteikti išsilavinimą ir socialinę apsaugą. Nelsonas Ortizas, „Unicef“ atstovas sako: „Kolumbijos populiacija labai didelė. Šalyje daugybė vaikų iš nepasiturinčių šeimų. Šalyje siaučia ginkluotos gaujos. Valdžia nežino, ką daryti.“

 

Tinis turi jaunesnį brolį. Jis sako nenorintis, kad jis paaugęs taptų samdomu žudiku. „Jei pamatysiu jį vartojantį narkotikus ar susidėjusį su mafija, sumušiu“, – sako jis. Tinis prisipažįsta bijantis, nes kažkas jį seka gatvėje. „Nežinau, kas mano priešai, bet jie nori mane nužudyti. Toks mano gyvenimas. Dabar nieko nebegaliu pakeisti“.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonimas

Gerai kad tokie dalykai lietuvoj nevyksta

diana4trance

Siaubas,ka daugiu pasakyt…ir motina pati Leidzia…

illuminati

Ne afganistane nato pajegas laikyt , o y Kolumbija siust …

vaida

Kolumbija, nera ko noret

valiotine

Ka cia beprikomentuosi? Mexikoje randa vienu metu 19 zmoniu kunus be galvu ir zino ir kas ir uz ka nuzude,bet nieko negali padaryti,nes jai tik pakels kipisa ir patys ten atsidurs! Kazkokia moteris prisieme Kolumbijoj mero pareigas,nes niekas net nejo,tai tik pardejo kazka ne taip daryti,tai ir ji ir jos ne tik visa seima su vaikais,bet ir visa gimine rado kazkokioj duobej su 14 kulku kiekvienam kune…Jie ten turi savo kodeksus nenormalius ir jai lavonai be galvu,tai zinau,kad reiskia,jog gauja nepasidalino narkotiku… Ir ka tu tam vaikui pasakysi? Issiziosi ir gulesi jausu kulka kaktoj!

jordanbn2

Va cia tai nesamones. Zudo kas ka nori. Ir dar vaikai. Kodel niekas nekomentuoja?

Taip pat skaitykite