Žiauriausi genocidai pasaulio istorijoje

Genocidas yra apibrėžiamas kaip „tyčinis ir sistematiškas etninės, rasinės ar religinės grupės naikinimas“. Nepaisant to, kad mokslininkai ir istorikai nuolatos ginčijasi, kurie atvejai gali būti pavadinti genocidu, vis dėlto, kai kurios žudynės paliko itin ryškų pėdsaką pasaulio istorijoje savo žiaurumu, nežmoniškumu bei didžiuliu aukų skaičiumi. Siūlome pažvelgti į aštuonis didžiausius ir žiauriausius genocidus pasaulio istorijoje.

 

8. Armėnų genocidas

 

Armėnų genocidas vadinamas pirmuoju dvidešimto amžiaus genocidu. Nepaisant to, kad Turkija iki šiol neigia šiuos įvykius, nemažai valstybių yra pripažinusios turkų vykdytas armėnų žudynes 1915–1923 metais kaip genocidą. Aukų skaičius skirtinguose šaltiniuose įvardijamas skirtingai – nuo 300 000 iki 1 000 000.

 

 

7. Žungaro žudynės.

 

1755–1758 metais vykusių Žungaro žudynių Kinijoje, Kazachstane ir Sibire metu imperatorius Qianlongas žungarų tautos žmones įsakydavo žudyti be jokio pasigailėjimo – ne tik vyrus, bet moteris ir vaikus. Buvo išžudyta pusė žungarų populiacijos – tai sudarė apie pusę milijono žmonių.

 

6. Ruandos genocidas

 

500 000 – 1 000 000 aukų – tiek žuvusiųjų paliko Ruandos genocidas 1994 metais, kurio metu hutų genties atstovai žudė beginklius vyrus, moteris ir vaikus. Kai kurie nusikaltimų vykdytojai buvo nuteisti, tačiau didžioji dalis iki šiol neapkaltinta dėl įrodymų trūkumo.

 

5. Vokiečių deportavimas po II Pasaulinio karo

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

II Pasaulinis karas Europoje pasibaigė nacių pralaimėjimu 1945 metų gegužę. Tuo metu visa Rytų Europa ir didžioji Centrinės Europos dalis jau buvo okupuota Sovietų Sąjungos. Į okupuotas teritorijas pateko ir istorinės vokiečių apgyvendintos teritorijos. Šiose žemėse buvo pradėtas vokiečių deportavimas – iš Lenkijos, Čekoslovakijos, Vengrijos ir kitų teritorijų.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dėl šių deportavimų žuvo mažiausiai pusė milijono vokiečių. Kai kurie šaltiniai teigia, kad aukų galėjo būti iki trijų milijonų. Šių mirčių priežastys vis dar kelia aštrias diskusijas tarp istorikų.

 

4. Kambodžos genocidas

 

Raudonųjų khmerų valdymo laikotarpiu (1975–1979) dėl politinių egzekucijų, priverstinio darbo, kankinimų ir bado mirė apie 2–3 milijonus Kambodžos gyventojų. Šios žudynės dėl itin didelio žiaurumo ir milžiniško aukų skaičiaus vadinamos Kambodžos Holokaustu.

 

Praėjusiais metais Nuonas Chea, vienas iš raudonųjų khmerų lyderių ir vienintelis iš nedaugelio iki šiol išgyvenusių žudynes vykdžiusių žmonių, buvo apkaltintas karo nusikaltimais ir nusikaltimais prieš žmoniją.

 

3. Amerikos kolonizacija

 

Egzistuoja nemažai istorikų, kurie vertina Šiaurės ir Pietų Amerikos čiabuvių aukas europiečių vykdomos kolonizacijos metu kaip genocidą. Jeigu pritartume šių istorikų nuomonei, galėtume nuo 1492 iki 1900 metų apytiksliai suskaičiuoti iki dešimties milijonų šio genocido aukų.

 

2. Holodomoras

 

Holodomoras – Stalino sukeltas badas Ukrainoje, kuris yra 1932–33 metų Sovietų bado dalis. Ukrainos vyriausybė Holodomorą pripažįsta kaip tikslingai vykdytą ukrainiečių genocidą. 2008 metais Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, pagal kurią Holodomoras pripažintas nusikaltimu prieš žmoniją.

 

Holodomoro aukos skaičiuojamos milijonais – nuo 2 iki net 12 milijonų.

 

1. Holokaustas

 

Nors tikslių duomenų ir nėra, Antrojo pasaulinio karo metu buvo nužudyta apie 6 milijonus žydų. Genocidas buvo gerai suplanuotas ir sistemiškai vykdomas nacių Vokietijos okupuotose teritorijose. Šio genocido metu žuvo apie du trečdalius visų Europos žydų.

 

Į holokausto sąvoką neretai yra įtraukiamos ir kitos nacių žudytos grupės: romai (iki pusės milijono aukų), homoseksualai (apie 15 000), karo belaisviai (vien tik sovietų karo belaisvių žuvo apie 2–3 milijonus) ir kiti. Sudėjus visas nacių žudynių aukas, peržengiamas dešimties milijonų žuvusiųjų slenkstis.

 

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Boras

Pats didžiausias genocidas yra įvykdytas Stalino…..tada buvo nužudyta apie 60milijonu žmonių….dok.filmas,,неубей моего убийцу.смертная казнь в России-2″nuo 17 iki19min filmo…..

Monika

Buvo zydu genocidas ir nera cia ko situacijos svelninti, zmones buvo kankinami ir zudomi yra pilna informacijos.. Ir kiek pamenu lietuviai prie to prisidejo kaip visada prie visko prisideda..:(

ricardas.stanys

mano manimu jog viriausibe galetu zinoti apie nibirus. bet ar jie ne per daug sau leidzia slepti nuo musu kitos rases egzistavima.
jog 2011 11 02 buvo daug vaizdo yrasu o dabar vos tik kaletas. mano manimu tai vyriausibes budas isvengti rieausiu

Pamečiau

O jūs, klausykite, trolinate ar rimtai tokią rašybą vartojate? Duskit, pavidolei?

mm

pamirsote palestinieciu genocida kuri sekmingai atlieka Izraelis

Artas

jo, jei pasidometumet, tai tie skaiciai zydu zuvusiu duju kamerose ir paliudijimai kaip tai buvo daroma yra perpasakoti viso labo 5 zydu (pavardziu nepamenu) ir jais remiamasi kaip negincijamu irodymu. turint omeny kad amerikos zydai kaip rokfeleriai, rotsildai, liebermanai ne tik kad nieko nedare bet dar ir bendradarbiavo su naciais nes jiem tai buvo naudinga finansiskai. o veliau to pasekoj buvo sukurtas izraelis nors sito parazito isvis neturetu but – ten palestinieciu ir beduinu zeme nuo senoves laiku buvo

kds

Nors tikslių duomenų ir nėra, Antrojo pasaulinio karo metu buvo nužudyta apie 6 milijonus žydų.

Tai tame ir esme, kad tiksliu duomenu nera, o zydai tuos skaicius isgalvojo, ju tiek net nebuvo, ir isvis nera absoliuciai jokiu irodymu, kad jie butu duju kamerose zudomi, tik zydu liudininkai, kurie “issigelbejo”, ir is kur tu gali zinot, kad jie tiesa sako? Greiciausiai mela.

to artas

Paziurek i saltini, balsas.lt tau tikrai apie tokius dalykus nerasys… Tik vat anomalija.lt galetu siaip papildyti si straipsni, nes pas juos kaip supratau cenzuros nera.

Artas

kaip tikejausi pamatyt tikra, ne mainstreamini poziuri… deja nusivyliau. kur zionistu vykdomas palestinieciu genocidas? kur 3 milijonai mirusiu irakieciu kuriuos sistemingai iszude amerikonai?

Taip pat skaitykite