Internetas akmens amžiuje?

Megalitai – tai primityvūs statiniai iš didelių akmenų. Tarp jų yra atskirai stovintys vertikalūs luitai ir jų alėjos, akmeniniai žiedai ir dolmenai – kažkas panašaus į grubiai suręstus iš masyvių plokščių namus. Niekas nepasakys, kiek iki šiol išliko žmogaus rankų darbo akmeninių gigantų, tame tarpe ir dolmenų. Apskaičiuota, kad Rusijos teritorijoje, įskaitant Vakarų Kaukazą, praeityje buvo daugiau kaip 7000 dolmenų. Dabar jų skaičius žymiai sumažėjo ir įvairiais vertinimais sudaro nuo 1100 iki 2300.

 

Šalia Užkaukazės ir europinės buvuvios Sovietų Sąjungos dalies, dolmenaisutinkami Vidurinėje Azijoje, praktiškai visoje Europoje, taip pat Sirijoje, Palestinoje, Viduržemio jūros baseine, Indijoje, Šiaurės Afrikoje. Iki šiol jie buvo laikomi pirmykščių bendruomenių kulto pastatais. Tačiau toks platus geografinis akmeninių kolosų paplitimas kalba apie tai, kad juos statė ne atskiros puslaukinės gentys, o kažkokia rasė, planngai kūrusi tuos statinius didesnėje mūsų planetos dalyje.

 

Apie tai, kad dolmenai buvo statomi pagal kažkokį vieningą planą, liudija archeologiniai tyrimai. Jie leido išskirti iš visos šių statinių įvairovės keturis tipus, kurie jokiomis sąlygomis nesikeitė. Dauguma ištirtų monolitų sienoms ir perdangoms naudojami tos pačios sudėties akmenys (su būtina kvarco priemaiša). Kruopštus medžiagos parinkimas buvo atliekamas nepriklausomai nuo atstumo, kuriuo tą medžiagą reikėjo pristatyti iš gavybos rajono į statybos vietą. Iš čia išplaukia išvada, kad dolmenų statytojai dėl kažkokių priežasčių turėjo naudoti konkrečią statybinę medžiagą. Klausimas – kodėl?

 

Paaiškėjo, kad kai kurie megalitai yra ultragarso, kintamojo radioaktyvumo ir magnetinio lauko šaltiniai. To pavyzdys gali būti Rolraito akmuo Anglijoje, netoli Oksfordo. Tekant saulei, akmuo ima skleisti ultragarso impulsus, kurių intensyvumas krinta, saulei leidžiantis. Jis iškaltas iš vientiso bloko su kvarco priemaišomis, kurios būtinos, kad susiformuotų ultragarso impulsai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ten pat, Anglijoje, Velse, buvo aptiktas kitas akmeninis ratas – Moel Ti Ucharas. Atskiros vietos rato viduje išsiskiria radioktyvumu. Jis arba aukštesnis už aplinkinį foną, arba žemesnis. Buvo užfiksuoti trumpalaikiai radiacijos tvyksniai, kurie skiriasi nuo vidutinio lygio 2-3 kartus. Tokias anomalijas sukuriančios priežastys kol kas nenustatytos.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kam paslaptingos procivilizacijos atstovams reikėjo kurti šį keistą akmeninį tinklą? Turint galvoje gautus matavimo rezultatus ir megalitų išsidėstymą, jų tam tikrą orientavimą į pasaulio šalis, tyrinėtojai iškėlė hipotezę, kad senų senovėje šie akmenys tarnavo kaip globalinių ryšių sistema, kažkas panašaus į šiuolaikinius informacinius tinklus, o didžiausi akmeniniai kompleksai buvo savotiški retransliatoriai.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
powix

ateje kokia skarvada pabaladoja :D per tuos akmenis ir gal tie impulsai nusklinda i kita vieta adresatui :DDD

Simas

Idomu, kaip susisiekdavo per juos? ;D

Zinoma

Manau jie turėjo dar papildomų reflektoriaus “detalių”, kurios neišliko.

Manau jie skirti susisiekti ne tarp saves, o su tolimuoju kosmosu.

Yra žinoma, kad žmogus neišsivystė, o tik prarasdavo ar vėl atkurdavo civilizaciją.

Taip pat skaitykite