Žemėje – NSO antplūdis?

Šią vasarą nepaprastai išaugo stebimų neatpažintų skraidančių objektų (NSO, angl. UFO) skaičius, pranešė šį fenomeną tyrinėjanti organizacija MUFON (Mutual UFO Network).

 

Pasak jos atstovų, Jungtinėse Valstijioje stebėtų NSO atvejų skaičius itin išaugo per pastarąsias 6 savaites, kai kuriose šalies valstijose jis daugiau nei dvigubai viršijo daugiametį vidurkį.

 

Gal stebime prasidėjusią ateivių iš kosmoso invaziją, o gal žmonės paprasčiausiai turi daugiau laiko stebėti dangų, todėl dažniau praneša apie jame matomus keistus dalykus? – klausia „Space.com”.

 

„Tai iš tiesų stebina, – pareiškė MUFON tarptautinių reikalų direktorius Cliffordas Cliftas. – Jei vidutinis visoje šalyje stebimų NSO atvejų skaičius per mėnesį siekia 500, o per vieną mėnesį išauga iki 1013, tai tikrai įdomus šuolis.”

 

Pasak C. Clifto, kol kas sunku pasakyti, su kuo gali būti susijęs toks smarkus pranešimų apie stebėtus neatpažintus skraidančius objektus padidėjimas. Esą tai gali būti kažkokio svarbaus reiškinio pradžia, o gal atsitiktinė pranešimus registruojančių kompiuterių klaida, dėl kurios kai kurie pranešimai buvo suskaičiuoti po kelis kartus. Tai gali būti ir eilinė „NSO banga”, tai yra, periodiškai besikartojantis padažnėjusių pranešimų apie NSO laikotarpis.

 

Skelbiama, kad „NSO bangos” gali atsirasti dėl kelių priežasčių: pavyzdžiui, keistus objektus danguje tuo pat metu gali stebėti daugybė žmonių, ypač tais atvejais, kai jie pasirodo virš miestų. Kad ir kas tai būtų – dangaus skliaute išryškėjusi kometa, paprastas lėktuvas, ateivių kosminis laivas ar dar kas nors – apie tokį reiškinį praneša šimtai, o kartais net tūkstančiai liudininkų. Kadangi skirtingi stebėtojai tą patį objektą mato iš kitokios perspektyvos, pranešimai apie matytą NSO gali gerokai skirtis. Taigi, pasak C. Clifto, jei per tam tikrą laikotarpį iš vienos valstijos gaunami šimtai pranešimų apie NSO, labai svarbu tinkamai išsiaiškinti, ar šimtai pavienių žmonių matė skirtingus NSO, ar šimtai liudininkų matė tą patį objektą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

NSO fenomeną galima aiškinti ir psichologinėmis bei socialinėmis priežastimis. NSO stebėjimų atvejų padaugėja po žiniasklaidos, mėgstančios pakurstyti šią temą, pranešimų. C. Clifto teigimu, TV ir kino filmai apie ateivius iš kosmoso skatina žmonių domėjimąsi NSO. „Žmonės girdi apie NSO, tai skatina juos dažniau pasižvalgyti į dangų tikintis ką nors panašaus išvysti savo akimis. O kadangi žmonės dažniau žvalgosi į dangų, jie neretai gali palaikyti NSO įprastinius danguje šviečiančius objektus”, – sakė jis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Taigi, kodėl šią vasarą NSO buvo stebimi kur kas dažniau nei anksčiau? – klausia „Space.com”. Vienas iš galimų atsakymų galėtų būti toks: šiltomis vasaros naktimis daugiau žmonių leidžia laiką atvirame ore, todėl danguje pamato daugiau įdomių dalykų, nei žiemos mėnesiais, kuomet sutemus sėdi priešais televizorius. Kita vertus, tai būdinga kiekvienai vasarai, o MUFON atstovas C. Cliftas teigia, kad ši organizacija paprastai nemato pernelyg išsiskiriančių sezoninių NSO atvejų svyravimų. Kad ir kokios būtų NSO suaktyvėjimo šią vasarą priežastys, reikia prisiminti, kad tokių pranešimų skaičius jau yra ne kartą šoktelėjęs praeityje, ir šis atvejis tikrai nebus paskutinis, sakoma pranešime.

 

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
eta

o kiek dar zmoniu nepranesa,nesako niekam apie tai ka mate vien del to,kad aplinkiniai nepagalvotu,kad jiems varztai atsisuko…

As

Gruodzio 15 va ka tik tamsoje sedziu ir ziuriu pro langa ir matau kazkoky ore kuna jis greaitai pajuda ir sustoja bet ir po truputi kyla ir va neseniai isnyko. Cia Utenoje jai ka

NSO

As tikiu NSO nes pats esu ji mates, kai buvau isvykes i JAV niekas manim netikejo bet patikekit.

Anonimas

Esu maciusi nso. Lietuvoje. Is ryto einant i mokykla.

Aistėėėė.

net keista darosi, kad visi “ateiviai” ir NSO pastebimi tik amerikoje..

Lolas

Ir is kart po tavo komentaro kazkas parase kad mate Utenoje

stasys

tai jau tikrai

sssss

Nu vat daugiausia JAV …

Rokas

Andrius, Zinok ne visas pasaulis sukas aplink UK ir LT … Yra ir kitu valstybiu zinojej?

andrius

idomu kur tos siltos naktys? uk gal pora savaiciu silta buvo lt girdejau daugiau truputi.

Taip pat skaitykite