Kambodžos džiunglių moteris

Kambodžos džiunglių moteris (Rochom P’ngieng), praleidusi 18 metų laukinėje gamtoje, grįžusi namo nesugebėjo pritapti prie žmonių ir pabėgo atgal į miškus, rašo Didžiosios Britanijos laikraštis “The Daily Telegraph”.

 

Neišmoko net vaikščioti

 

Rochom P’ngieng, kuriai dabar 29-eri, miškuose pirmą kartą dingo 1989 m., kai dar buvo maža mergaitė. 2007 m. ji buvo rasta ir grįžo į šeimą.

 

Tačiau pastangos grąžinti R.P’ngieng į žmonių visuomenę buvo bevaisės. Ji neišmoko normaliai kalbėti, tik skleidė gyvūnų garsus, panašius į murmėjimą, ir gestais rodydavo, ko jai reikia. Jai sunkiai sekėsi vaikščioti, ji ropojo arba šliaužiojo. Moteris atsisakė dėvėti drabužius ir jau ne kartą bandė grįžti į laukinę gamtą, kur užaugo.

 

Tėvas kaltina dvasias

 

Jos tėvas Salas Lou, dirbantis policininku, tvirtino, kad pastaruoju metu dukra pradėjo daryti ryškią pažangą, bet praėjusią savaitę pabėgo, kai namiškiai paliko ją praustis.

 

“Ji nusirengė ir pabėgo neištarusi nė žodžio niekam iš šeimos narių, – guodėsi vyras. – O tik dieną prieš tai ji padėjo mums rinkti daržoves. Tikriausiai ji vėl pabėgo į miškus, mes negalime jos rasti.”

 

S.Lou dėl dukros dingimo kaltina džiunglių dvasias. Nemažai šios Pietryčių Azijos valstybės gyventojų tiki mistinėmis būtybėmis. Vyras netgi kreipėsi į būrėją, kad ši padėtų surasti jo dukrą. Paklausęs patarimo jis ketina dievams paaukoti jautį, kiaulę, viščiuką ir keturis ąsočius vyno.

 

Istorija kelia abejonių

 

R.P’ngieng pirmą kartą dingo 1989 m. Ratanakiri regione, kai su seserimi ganė gyvulius. Sesers daugiau niekas niekada nematė, o R.P’ngieng 2007 m. vasarį pasirodė iš džiunglių išsigandusi, purvina, nuoga ir atrodanti lyg beždžionė. Ji buvo pagauta, kai bandė pavogti maisto.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vienas ūkininkas pastebėjo, kad iš jo svirno nuolat dingsta maistas. Vyras nusprendė surengti pasalą ir vagilę pagavo.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Vietos gyventojai pasakojo matę ją su nuogu vyru, nešančiu kardą. Kai kurie žmonės tiki, kad tai buvo džiunglių dvasia.

 

Tėvai, kurie jau buvo praradę viltį dar kada nors pamatyti savo dukras, R.P’ngieng atpažino iš rando ant jos rankos ir priėmė ją atgal į šeimą. Šeimos galva atsisakė atlikti DNR tyrimus, todėl kai kas iki šiol abejoja, ar tai iš tikrųjų yra 1989 m. dingusi mergaitė. Kiti teigia, kad aštuonmetė mergaitė negalėjo viena išgyventi džiunglėse, ir iškelia versiją, jog ji buvo pagrobta ir kieno nors užauginta.

 

Išgarsėjo visame pasaulyje

 

Grįžusi namo R.P’ngieng ištisas dienas sėdėdavo spoksodama į grindis arba į smalsuolių minią, kuri pradėjo rinktis prie S.Lou namų. Jos veide ir akyse buvo galima perskaityti išgąsti ir augantį nerimą. Tačiau po kurio laiko moteris apsiramino ir į smalsuolius pradėjo kreipti mažiau dėmesio.

 

Vadinamosios džiunglių moters istorija sujaudino visą Kambodžą ir pasklido po pasaulį. Iš įvairių šalių žmonės plūdo pamatyti, kaip ji sėdi ir spokso į sieną, miega arba valgo iš šaukštelio.

 

Kaimynai ir vietos valdžia padeda S.Lou šeimai vėl ieškoti dukros, bet Ratanakiri regiono džiunglės yra vienos tankiausių ir labiausiai izoliuotų visoje Kambodžoje.

 

2004 m. lapkritį iš jų pasirodė 34 žmonės iš genties, palaikiusios kruvinąjį Raudonųjų khmerų režimą. Šie žmonės džiunglėse slapstėsi nuo 1979 m., kai žlugo šis režimas.


 

Parengė Julijanas Gališanskis

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
negeriau:D

Tegu leidzia jei tose dziunglese gyvent, jei jai ten gerai :D

Viktoras

Siaip tai ne vienintele mauglio istrorija zemeje, dar esu girdejes apie bent 2 ;)

Taip pat skaitykite