Josefas Mengele – Žiaurus mirties angelas

Įspėjame! Straipsnis ir nuotraukos gali šokiruoti!

 

 

Josef Mengele – vokiečių SS pareigūnas ir gydytojas Aušvico koncentracijos stovykloje. Belaisvių gretose jis būdavo žinomas kaip „mirties angelas“, kadangi jo pasirodymas pranašavo mirtį ir kančias. Po karo tapo vienu ieškomiausių nacių karo nusikaltėlių.

 

Aušvicas

 

1943-iaisiais, Mengele pakeitė kitą daktarą Aušvico koncentracijos stovykloje. 1943 gegužės 24 d. tapo medicinos pareigūnu Aušvice, romų stovykloje. 1944-ųjų rugpjūtį romų stovykla likviduota ir visi romai nužudyti dujų kambariuose.

 

Per savo 21 mėnesio buvimą Aušvice, Mengele pelnė “Mirties angelo” pravardę dėl savo žiaurumo su kaliniais. Mengele buvo vadinamas “der weisse Engel” “Baltuoju angelu” kalinių, nes kai atsistodavo ant platformos peržiūrėti atvykėlius ir nurodyti kam į dešinę, kam į kairę, jo ištiestos baltos rankos ir baltas apsiaustas primindavo baltą angelą.

 

Mengele su kitais SS daktarais Aušvice atvykus naujiems kaliniams prie rampos, sprendė ką siųsti dirbti ir ką iškart siųsti į dujų kamerą. Pavyzdžiui, prie vaikų bloko buvo nubrėžęs liniją tarp 150 ir 156 centimetrų nuo žemės ir iškart siųsdavo į dujų kambarį kieno galva nesiekė linijos. Josefas Mengele nurodymu į dujų kameras buvo išsiųsta 40 000 žmonių.

 

Josef Mengele, Rudolf Hoess ir Josef Kramer.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

“Jo žvilgsnis tarsi sakydavo ‘Aš turiu galią'” sakė vienas iš likusių gyvų. Kai buvo pranešta, kad viename bloke pradėjo veistis utėlės, visos 750 moterų iš bloko buvo nužudytos dujų kambaryje.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Eksperimentai su žmonėmis

 

Mengele naudojo Aušvicą kaip galimybę tęsti savo tyrimus paveldimumų srityje, naudojant kalinius bandymams su žmonėmis. Ypatingai domėjosi identiškais dvyniais. Jis vadovavo operacijai, kurios metu buvo susiūti du berniukai (romai) siekiant sukurti siamo dvynius.

 

Dvynukų rankos stipriai pūliavo kraujagyslių pjovimo/siuvimo vietose. Mengele reguliariai imdavo identiškų dvynių kraują tyrimams. Žinomas faktas, kad imdamas kraują iš dvynukų kai kuriuos jis numarindavo. Manoma, kad iš 3000 tūkstančių dvynių išgyveno tik 300

 

Tarp Mengele eksperimentų buvo ir bandymas pakeisti akių spalvą leidžiant chemikalus į vaikų akis. Kartą Mengele asistentas surinko 14 porų romų dvynių per naktį. Mengele paguldė juos ant poliruoto marmuro skrodimo stalo ir užmigdė. Tada įleido chloroformo į jų širdis taip nužudant iškart. Mengele tada pradėjo skrosti ir skrupulingai atkreipiant dėmesį į kiekvieną kūno dalį.

 

Mengele užpildydavo savo laiką daugybe niekšiškų aktų, pvz.: gyvų kūdikių išdarinėjimu; berniukų ir vyrų kastracija be anestezijos; krėsdavo moteris elektra teigdamas, kad toks bandymas nustato jų ištvermę. Žinomas atvejis, kai Mengele sterilizavo rentgeno spinduliais lenkų vienuolių (moterų) grupę paliekant baisius nudegimus.

 

 

Mengele eksperimentų objektų apgyvendinimas ir maitinimas buvo geresnis, kurį laiką jie buvo apsaugoti nuo dujų kambarių. Lankant vaikus jis save pristatė kaip “Dėdė Mengele” ir pasiūlė saldainių. Kai kuriais atvejais jis nužudė savo bandymų objektus, kad galėtų tiesiog atlikti skrodimą. Mengele buvo fanatiškas dėl kraujo išsiurbimo iš dvynių, ypač identiškų. Yra žinoma, kad kai kuriais atvejais nužudyta būtent taip.

 

„Aš negaliu patikėti, kad Mengele laikė save rimtu mokslininku ir savo tyrimus taip pat laikė objektyviais ir rimtais. Jis paprasčiausiai naudojosi savo galia. Jis buvo mėsininku – dauguma operacijų buvo daromos be jokių anestetikų. Kartą aš tapau skrandžio operacijos liudininku – Mengele pašalino skrandžio dalį be jokio nuskausminimo. Kitos operacijos metu be jokios narkozės buvo pašalinta širdis. Tai buvo žvėriška! Mengele buvo apsėstas valdžios.

 

Niekas niekada neklausdavo jo kodėl mirė žmogus? Nuo ko mirė tas ar anas? Žmonių niekas neskaičiuodavo. Josef aklai tikėjo, kad viską daro mokslo vardan. Išties visą jo veiklą galima apibūdinti vienu žodžiu – apsėdimas!“ – prisimena buvęs Osvencimo belaisvis Aleksas Dekelis.

 

“Mirties angelo” eksperimentų pabaiga

 

Kai SS paliko Aušvico stovyklą 1945 sausio 27, Mengele buvo perkeltas į Groß Rosen stovyklą Silezijoje, vėl dirbti daktaru. Groß Rosen buvo uždaryta vasarį, kai Raudonoji armija buvo arti. Mengele trumpus laikotarpius dirbo kitose stovyklose, gegužės 2 prisijungė prie Vermachto medicinos padalinio vadovaujamo jo kolegos Paveldimumų ir Rasistinės higienos institute, Hans Otto Kahler, Bohemijoje. Padalinys traukėsi į vakarus siekiant išvengti sovietų armijos, tačiau amerikiečiai paėmė juos kaip karo nelaisvius.

 

Mengele, registruotas tikru vardu, buvo paleistas 1945 birželį su dokumentais, kur jo vardas nurodytas “Fritz Hollmann”. Nuo 1945 birželio iki 1949 gegužės jis dirbo žemės ūkio samdiniu mažame kaime netoli Rosenheim, Bavarija, bendraujant su žmona ir senu draugu Hans Sedlmeier, kuris surengė Mengele pabėgimą į Argentiną per Insbruką, Sterzingą, Meraną, ir Ženevą. Mengele mirė 1979 m. vasario 7 d. Brazilijoje.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
15 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Lapis1986

Gaila , kad toks mire sava mirtim kazkur pabeges…. bet gal mirusiu pasaly jam bus atlyginta…

Burokas

buna

negeriau:D

Nu jo zmones tikrai nera geresni uz gyvunus, nu ir kas, kad mes protingesni, bet taip elgiames

Stiopa

nu ir koks cia straipsnis… is wikipedijos pakopinta ir sumesta, tai parasykit daugiau ka nors!

Kokosas

Istoriją rašo laimėtojai, todėl niekada nežinosime kaip buvo iš tikrųjų…

Mindexxxxl

Jai sitas Mengele tepe i Brazilus, nemanau kad A Hitleris liko berline, juk yra faktu jog Adolfiukas irgi gyveno pietu amerikoje, karas buvo reikalingas sumazinti zmoniu skaiciu, ir vokiecius reme pati JAV, Cia pakapscius po dokus, kuriu jau aisku nera tokio su…. rastumem.

aa

Galva gydik tu su savo tom jav pagalbom… totalus degradas prisiskaito ka betkoks pridurkas paraso ir patiki … perskaite kad galimai Hitleris galejo isvykti i pietu amerika , tai dabar tvirtina kad jau faktas… matei? nufilmavai?kasnors be taves gal nufilmavo?! parodyk!

Vaclovas

Nenuzude todel kad jis zinojo labai daug naudingos informacijos, kuri buvo pritaikyta medicinoje.

alee

ir ka niekas jam uz tai nieko nepadare.tai kai sako kad dievas yra sunku tuo patiketi.tiek zmoniu nuzude o liko faktiskai nenubaustas.
negi vokieciu tauta tokia ziauri buvo tuo metu.sunku tuo patiketi.daktaras ,koks jis daktaras skerdikas labiau

as

didis humanistas:)

k5

Labai gali but, kad cia ismislai, nes, pavyzdziui ir mirusiu zydu skaicius yra klaidingas, ju tiek net nebuvo kiek tipo ismire :D Ir siaip kuo maziau zydu tuo geriau, aisku jei taip is tikro dare tai biski kraupu, bet esme, kad mes negalim zinot ar cia tiesa ar melas, tiesiog viskas nukreipta pries hitleri, ir siaip dar pasakyt galiu kad abu ww sukele zydai.

Taip pat skaitykite