Pokalbis dėl darbo Google kompanijoje

Google yra viena didžiausių interneto įmonių, kuri turi tūkstančius darbuotojų visame pasaulyje. Google savo žmonėms suteikia viską, ko jiems gali prireikti, nuo naujų marškinėlių, kuriuos gali pasiimti du kartus per savaitę iki nemokamo maisto (siūlomi nemokami pusryčiai, pietūs, vakarienė, nemokami gaivieji gėrimai, užkandžiai).

 

Darbuotojas gali gauti ir nemokamą butą ar specialius namus darbuotojams su nemokamu internetu, nemokama telefono linija. Ir tai nenuostabu, mat, žmonės Google oficialiai dirbantys nuo dešimtos ryto iki šeštos vakaro į elektroninio pašto užklausas atsakinėja 24/7, o labiau pažengę ir šiek tiek pakylėję savo karjeros laipteliais, darbą iki dvyliktos nakties suprantą kaip normą.

 

Taigi, trokštate dirbti „Google“? Manote, kad ši gigantiška kompanija, teikianti interneto paieškos, el. pašto, žemėlapių bei daugybę kitų paslaugų, stokoja išties šaunių darbuotojų, o Jūs kaip tik toks?

 

Tuomet pamėginkite atsakyti į šiuos klausimus bei galvosūkius, kurie buvo užduoti atėjusiems į pokalbį dėl darbo vienoje didžiausių atviro kodo kompanijų. Nenuostabu, kad dauguma jų ne tik kelia šypseną, bet ir verčia gerai pasukti galvą — kartais tikslas yra ne rasti teisingą atsakymą, o parodyti, kad nebijote iššūkių ir pasižymite puikiu loginiu mąstymu. Savo atsakymų variantus galite parašyti komentaruose.

 

1. Kiek norėtumėte gauti už tai, kad nuvalytumėte visus Sietlo pastatų langus?

 

2. Šalyje, kurioje visos šeimos nori susilaukti tik berniukų, kiekviena šeima gimdo tol, kol pagaliau gimsta berniukas. Jei gimsta mergaitė, jie bando iš naujo, jei gimsta berniukas – sustoja. Koks bus mergaičių ir berniukų santykis šalyje?

 

3. Kodėl kanalizacijos šulinių dangčiai apskriti?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

4. Kiek golfo kamuoliukų telpa mokykliniame autobuse?

 

5. Kiek kartų per dieną laikrodžio rodyklės sustoja į vieną liniją?

 

6. Jūs privalote patikrinti ar jūsų draugas Bobas turi įsivedęs teisingą jūsų telefono numerį, tačiau jūs negalite jo to paklausti tiesiogiai. Jūs privalote parašyti klausimą ant lapuko ir duoti jį Ievai, kad ši perduodu Bobui, o vėliau gražintų jums. Ką jūs turėtumėte dar parašyti lapuke, kad Bobas užkoduotų jūsų telefono numerį taip, kad Ieva jo neperskaitytų, o jūs perskaitytumėte?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

7. Jūs esate piratų laivo kapitonas. Jūsų įgula turi balsuoti kaip bus padalintas auksas, kurį pagrobėte. Jei mažiau nei pusė įgulos nesutiks su jūsų dalybų schema, jie jus nužudys. Kaip pasiūlytumėte padalinti grobį, kad liktumėte gyvas, tačiau gautumėte ir nemažą dalį aukso?

 

8. Savo aštuonerių metų sūnėnui trimis sakiniais suprantamai paaiškinkite kas yra duomenų bazė.

 

9. Kiek jūsų manymu yra benzino kolonėlių Amerikoje?

 

10. Kaip pasvertumėte dramblį be svarstyklių?

 

11. Turite du vienodus kiaušinius, jų tvirtumas ar trapumas nežinomas. Stovėdamas priešais 100 aukštų namą, susimąstote, koks yra aukščiausias šio namo aukštas, iš kurio kiaušinis gali būti numestas jo nesudaužant. Kiek mažiausiai kartų reikės išmesti kiaušinį siekiant sužinoti atsakymą? Bandymų metu leidžiama sudaužyti du kiaušinius.

 

12. Su draugu esate vakarėlyje, kuriame, kartu su Jumis ir draugu, iš viso dalyvauja 10 žmonių. Draugas pasiūlo lažybas — už kiekvieną žmogų vakarėlyje, kurio gimtadienis tą pačią dieną kaip ir Jūsų, gausite 1 dolerį; už kiekvieną, kurio gimtadienis ne tą pačią dieną, draugas gaus 2 dolerius. Ar sutiktumėte lažintis?

 

Vieniems šie klausimai atrodo sunkiai perkandami, kiti gi juokiasi, kad jie menkai siejasi su siūloma darbo vieta arba yra nelogiški. Kaip ten bebūtų jūs sugebėtumėt į juos atsakyti?

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
grybauskas

nu pipec :D

dealer187

siaip su drambliu galima padaryt mazdaug taip: po drambliu det skirtingo storio pavirsius ir ziuret kokio storumo turi but kad tas dramblys igriutu ant jo atsistojes. tada ant kito tokio paties pavirsiaus det svorius ir laukt kada jie igrius tada pasvert kiek atskirai svere kiekvienas detas daiktas, veliau ju svorius sudet ir zinosi kiek svere dramblys. as nieko neuozciau jei ka=)

Minde

Klausimai rodos tokie paprasti, taciau atsakyti tikrai nesugebeciau ;D

Marius

Čia jau reikia fantazijos atsakyt į šios klausymus :D
1. Už kekviena langa imčiau po 1 doleri.
2. Mergaičiu x Berniuku 1
3. Kad ir kaip juos dėtum į kanalizacija jis niekaip neikristu į ją. (Kaškur skaičiau kodėl jie apvalus)
4. Lygiai 1,000,000 :D?
5. Kadangi tik diena tuomet 5.
6. Tesiog jam paskambinčiau ir žiurėčiau ar atsilieps.
O toliau jau tingiu atsakinėt :D

Taip pat skaitykite