Dvasinis vedlys tvirkino tuzinus nepilnamečių

Poligaminius santykius pripažįstančios Mormonų sektos lyderis pripažintas kaltu dėl seksualinio 12-15 metų mergaičių išnaudojimo. Vyro sąskaitoje – 24 nepilnametės „žmonos“.

 

Penkiasdešimt penkerių Warrenui Jeffsui pastarosios dienos nelengvos – dvasininkui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

 

Pats save pranašu paskelbęs W. Jeffsas nesunkiai rasdavo aukų tarp beveik 10 000 tikinčiųjų. Jėzaus ir šių dienų šventųjų Bažnyčios galva moteris „suviliodavo“ teigdamas, jog dailiosios lyties atstovių laukia dangus, jei tik šios patenkins dvasininko seksualinius poreikius.

 

Teisme W. Jeffsas gynėsi nuo jam pateiktų kaltinimų, sakydamas, jog tai tėra religinis persekiojimas. Tačiau kaltintojai pateikė svarių įrodymų – dvasininkas, neskaičiuojant teisėtos gyvenimo draugės, turėjo 78 „dvasines žmonas“, iš kurių 24 merginos dar neturėjo 17 metų.

 

Kaltintojai taip pat pažadėjo įrodyti, jog W. Jeffsas sutuokė (arba dalyvavo šiose tuoktuvėse kaip liudininkas) apie 500 įstatymais nepripažįstamų poligaminių porų. 67 santuokose nuotakos buvo nepilnametės.

 

Teismo metu paaiškėjo ir kiti skandalingi faktai – dvasininko meilės ryšys su penkiolikmete baigėsi nėštumu. Prisiekusieji buvo šokiruoti, išvydę vaizdo medžiagą, kurioje įamžintas W. Jeffsas, tvirkinantis dvylikos metų mergaitę. Vieną akimirką jis tarė vaikui: „Nusirenk. Tuoj pat.“

 

Tuomet sekė vaiko verksmas ir dvasinio vedlio žodžiai: „Negalvok apie skausmą, tu eisi į dangų.“ Kitoje vaizdajuostėje W. Jeffsas įamžintas mokantis keturiolikmetę savo „žmoną“ kaip jį patenkinti. „Gera žmona turi paklusti vyrui ir sekti taikos dvasia“, – mokė dvasininkas.

 

„Turi žinoti, kaip patenkinti seksualiai ir pati būti patenkinta. Turite padėti vienas kitam“ – W. Jeffsas mokė merginas nusiprausti, vilkėti baltais rūbais ir netgi nusiskusti tam tikras vietas prieš ateinant pas jį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kaltintojams demonstruojant dar vieną vaizdajuostę, kurioje dvasininkas moko 12 metų mergaitę, W. Jeffsas pareiškė, jog dvasinis pasitikėjimas buvo sulaužytas: „Aš tik paprastas mirtingasis, trokštantis ramybės. Aš nekeliu grėsmės niekam. Mano tikėjimas – mano vienintelis ginklas.“

 

Kitu atveju dvasininkas grasino teismui, teigdamas, jog Dievas pasiųs ligas ir mirtį, jei kaltinamasis procesas nebus sustabdytas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

W. Jeffsas keistus garso įrašus, kuriuose įamžinti jo seksualiniai nuotykiai, saugojo manydamas, jog tai – jo pareiga.

 

Vyriausiasis kaltintojas Ericas Nicholsas San Angelo mieste vykusiame teisme pareiškė: „Šis asmuo mano esąs pranašas. Visa, ką jis darė – valanda po valandos – jis manė turįs visa tai įrašyti.“

 

Kitiems septyniems sektos, atskilusios nuo oficialios Mormonų bažnyčios dėl nesutarimų poligamijos klausimais, lyderiams jau anksčiau pareikšti panašaus pobūdžio kaltinimai.

 

Didžioji dalis parodymų, nukreiptų prieš W. Jeffsą, paimta policijos reido milžiniškoje sektai priklausančioje rančoje metu. Į Eldorade esančią rančą policija įsiveržė po to, kai 2008 metų balandį pagalbos telefonu paskambinusi mažametė pranešė apie seksualinį priekabiavimą. Policijos pareigūnai patikros metu aptiko keturias nėščias nepilnametes.

 

Po šio reido daugiau nei 400 vaikų buvo paimti valstybės apsaugon, prieš gražinant juos šeimoms.

 

Tyrėjai, apieškoję milžinišką, į tvirtovę panašią šventyklą, pranešė suradę lovą, kurioje nepilnametės sektantų „žmonos“ prarasdavo nekaltybę.

 

W. Jeffso dienoraščiai ir kiti dokumentai rasti slaptame rūsyje, įkurtame po šventykla. Tarp šių popierių – dokumentas, kuriame užfiksuotos 2004 metais įvykusios dvasininko ir keturiolikmetės vedybos, turėjusios „tęstis visą amžinybę“.

 

Įrašas W. Jeffso dienoraščiuose byloja, jog mergaitė buvo „tyra, nekalta ir linkusi paklusti“, o pats dvasininkas, pasikvietęs jos tėvus, pareiškė, jog vaikas nuo šiol priklauso jam. Buvę sektos nariai teigia, jog dvasininkas šioje sektoje buvo lygus dievui, be to, valdė savo pasekėjus lyg tikras tironas. Anot šių narių, moterys buvo verčiamos gimdyti kiekvienais metais tam, kad „atnaujintų pasaulį“.

 

W. Jeffsas sektos lyderiu tapo 2002 metais kaip savo tėvo, Rulono Jeffso, įpėdinis. Po ketverių metų jis jau buvo FTB dešimties ieškomiausių asmenų sąraše dėl šešių kaltinimų seksualiniais nusikaltimais.

 

2007 metais dvasininkui buvo iškeltas baudžiamasis procesas dėl dviejų išprievartavimų, tačiau pasodinti už grotų W. Jeffso tuo metu nepavyko.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Vaje

Neblogas vyrukas

Cigonas

Dabar kalejme ji visi per zikna rurins.

mistinis

zinot,ko tuoliau tuo labiau svarstau galimybe paciam steigti dvasinis judejima-pelnas neispasakytas XD

Taip pat skaitykite