Prisimenant praeitą gyvenimą

Registracijos knygoje užrašyta, kad Šanti Devi gimė Indijoje, Delyje, 1926 metais. Tėvai gyveno pasiturinčiai. Per gimdymą neatsitiko nieko keisto. Kai Šanti sukako 3 metai, tėvai ėmė pastebėti, kad mergaitė atkakliai kalba apie savo vyrą ir vaikus.

 

Kas tas vyras? Kur jis gyveno? Vaikas ramiai paaiškino motinai, kad vyro vardas Kedamnatas, kad ji su juo gyveno Mutros mieste. Detaliai paaiškino motinai apie namą, kuriame jie gyveno ir pareiškė, kad turėjusi sūnų, kuris ir dabar ten gyvena su tėvu.

 

Gydytojas, iš tėvų išgirdęs šį pasakojimą, tikėjosi, kad jo akivaizdoje mergaitė viską paneigs arba bent atsisakys pakartoti, tačiau mažoji Šanti pakartojo viską, ką pasakojo tėvams ir dar pridūrė, kad mirė gimdydama 1925 metais, prieš metus iki savo gimimo. Apstulbęs gydytojas klausinėjo ją apie nėštumą ir ji tiksliai atsakinėjo. Aiškiai pasakojo apie psichinius ir fizinius sunkaus nėštumo požymius.

 

Kai jai sukako aštuoneri, jos dėdė profesorius Kišėjus Čomda nutarė išsiaiškinti ar tikrai Mutroje gyvena Kedarnatas, ar turėjo jis sūnų, ar mirė jo žmona, vardu Ludži? Šiuos ir kitus klausimus jis surašė ir išsiuntė paštu į Mutrą paslaptingąjam Kedarnatui, kurio adresą ne sykį minėjo Šanti Devi.

 

Iš pradžių tas žmogus nusprendė, kad jam spendžia kažkokius spąstus ir negarbingu keliu nori atimti turtą, todėl atmetė pasiūlymą susitikti su mergaite bent kol paaiškės tam tikros aplinkybės. Jis parašė laišką Delyje gyvenančiam pusbroliui, kuris dažnai jį aplankydavo, kol dar Ludži buvo gyva.

 

9 metų Šanti padėjo motinai virtuvėje ruošti vakarienę, kai pasigirdo beldimas į duris. Mergaitė nubėgo atidaryti ir ilgai negrįžo. Sunerimusi motina nuskubėjo pažiūrėti, kas atsitiko. Šanti stovėjo ant slenksčio ir su nuostaba apžiūrinėjo jauną vyriškį, stovintį priešais duris. Vyras savo ruožtu nustebęs žiūrėjo į ją.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

-Mama,tai mano vyro pusbrolis. Jis irgi gyveno Mutroje netoli nuo mūsų.

 

Svečias, aišku, nepažino vaiko, nors mergaitė jį aiškiai prisiminė. Svečias papasakojo Šanti tėvams, kas esąs. Buvo nuspręsta, kad Šanti tėvai pakvies Kedarnatą ir vieną jo sūnų į svečius. Po kelių dienų jie atvyko. Šanti sušuko iš džiaugsmo ir pribėgo prie berniuko, kuris pasijuto kaip nesavas nuo dėmesio, kurį jam parodė nepažįstama mergaitė. Šanti norėjo paimti jį ant rankų, nors ūgis buvo toks pats. Glėbesčiavo berniuką, vadino švelniausiais vardais, labai džiaugėsi ir Kedarnatu, elgėsi kaip tikra ir ištikima žmona, kaip kadaise Ludži.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kedarnatas atsisakė palikti sūnų su mergaite, skubiai grįžo atgal į Mutrą, kad galėtų apgalvoti šią baisią istoriją. Žinia pateko į laikraščius, susiulaukė visuotinio dėmesio.

 

Dešas Bandu Hupta, Indijos laikraščių leidėjų asociacijos prezidentas, parlamento narys, pasitarė su kolegomis vyriausybėje ir leidykloje, padarė išvadą, kad įvykį reikia ištirti. Būtina nuvežti mergaitę į Mutrą ir pažiūrėti, ar gali ji parodyti kelią į namus, kur gyveno iki mirties. Šanti, jos tėvai, ponas Hupta, advokatas Tora K. Maturas ir kiti žinomi mokslininkai bei piliečiai sėdo į traukinį ir nuvažiavo į Mutrą. Siurprizai prasidėjo, vos traukinys atvyko į stotį. Šanti iškart atpažino vyro motiną ir brolį. Maža to – ji prašneko su jais vietos tarme, o ne hindi kalba, kuria ji kalbėjo Delyje.

 

Atvykėliai ir sutikusieji sulipo į du ekipažus ir nuvažiavo. Šanti rodė kelią. Sykį ar du susvyravo, bet pagalvojusi išsirinko teisingą ir visą kompaniją nuvežė rie namų, kuriuos atpažino.

 

-Štai jis, tas namas. Bet dabar jis perdažytas baltai, o tada buvo geltonas.

 

Nuo 1925 įvyko ir daugiau pasikeitimų. Kedarnatas buvo išsikėlęs į kitą namą, o šio gyventojai nenorėjo įsileisti Šanti ir jos palydovų. Šanti paprašė, kad ją nuvežtų ten, kur dabar gyvena jos vyras. Kai atvyko į naująją vietą, ji nedelsiant atpažino du vyresniuosius Kedarnato vaikus, tačiau neatpažino jauniausiojo, kuriam ėjo 10-ti metai. Būtent šį vaiką gimdydama, mirė Ludži. Atvykusi į Ludži motinos namus, Šanti iškart puolė prie senos moters, džiugiai šaukdama: “Mama, mama”. Senutė visiškai sutriko “ mergaitė iš tiesų elgėsi kaip tikroji Ludži.

 

Ludži motinos namuose ponas Hupta paklausė, ar Šanti nepastebėjo kokių nors permainų. Šanti iškart parodė vietą, kur anksčiau buvo šulinys. Dabar jis buvo užpiltas ir užkrautas lentomis.

 

Kedarnatas paklausė Šanti, ar ji neatsimena, kur Ludži prieš pat mirtį padėjo savo žiedus. Šanti atsakė, kad žiedai yra moliniame puode, kuris užkastas sodo pašiūrėje prie senųjų namų. Kedarnatas atsikasė puodą – jame iš tiesų rado Ludži žiedus ir keletą monetų.

 

Kai šie įvykiai plačiai nuskambėjo. Kedarnato šeimai ir Šanti prasidėjo dideli nemalonumai. Vaikai jos nepžino ir nenorėjo pripažinti. Kedarnato požiūrį į ją galima būtų pavadinti taip : jis ją šiaip taip pakentė. Šanti ėmė vengti žmonių, kurie vis domėjosi ja, ir užsisklendė savyje. Po truputį ji nuslopino savyje norą būti su Kedarnatu ir jo vaikais. Po ilgų ir kankinančių dvejonių ji save įtikino, kad reikia juos palikti ramybėje, nors tai ir labai skaudu.

 

Profesorius Indra Senas, mokytojaujantis Šri Aurobindo įkurtoje mokykloje, saugo visus dokumentus, kuriuose atsispindi Šanti Devi istorija. Mokslininkai, kurie dalyvavo eksperimente ir paliudijo, ką išvydę, buvo atsargūs darydami išvadas. Jie sutiko, kad vaikas, gimęs 1926 Delyje, kažkokiu būdu labai aiškiai ir detaliai atsimena gyvenimą Mutroje. Mokslininkai pažymėjo, kad jie neturi nė vieno įrodymo, kad čia būta apgaulės, bet jie negali paaiškinti to, ką pamatė.

 

1958 metais “Washington Post” išspausdino pokalbį su Šanti Devi. Ji gyveno tyliai ir nepastebimai, dirbo valstybinėje įstaigoje Niu Delyje. Gana drovi, užsidariusi trisdešimt dvejų metų moteris. Ji išmoko gyventi dabartiniame laike – taip pareiškė žurnalistams ir medicinos atstovams. Ankstesnius norus gražinti praeitį nustūmė šalin atkaklia vidine kova, ir dabar jau nė kiek nesistengia, kad ji sugrįžtų.

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anie?>_

A taip istikrūjų būta?!

Vikingas

Vyras matyt pijokas buvo tai ir uzkase. :D

Aha

Tai priesh gimdyma zhinojo kad mirs ,ir nuejo uzhkasti zhiedu ?? :D

Giedrius

geras straipsnis , jau ne viena perskaiciau panasu. labai idomu.

Taip pat skaitykite