Lietuviškas NSO – slaptuose CŽV archyvuose

Dviejų lietuvių policininkų pranešimas apie Vilniaus apylinkėse matytą skraidančią lėkštę buvo ilgai saugomas slaptuose JAV žvalgybos archyvuose. Dabar šis dokumentas masina viso pasaulio mistikos mėgėjus.

 

Ant kojų – net “Aras”

 

Kaip teigiama išslaptintame Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) dokumente, lietuviai policininkai Jaunius Požera (kadangi ataskaitoje lietuviški rašmenys nenaudojami, jo pavardė gali būti ir Požėra) ir Laimis Kraujalis su neatpažintu skraidančiu objektu (NSO) susidūrė 1996 m. birželio pabaigoje. CŽV ataskaita parašyta birželio 26 d., taigi lietuviai pareigūnai skraidančią lėkštę turėjo matyti maždaug per Jonines.

 

“Mašinos su greitojo reagavimo būrio “Aras” pareigūnais, specialiai treniruotais šunimis ir policijos pajėgomis skubiai atvyko į įvykio vietą”, – rašoma amerikiečių žvalgybos dokumente.

 

Teigiama, kad su NSO policininkai susidūrė tuoj po vidurnakčio, 10 km nuo sostinės esančio Nemėžio miestelio apylinkėse, kelyje Vilnius–Medininkai. Esą J.Požera ir L.Kraujalis maždaug pusvalandį stebėjo sferos pavidalo objektą, kuris “pulsavo ir tai išsiplėsdavo, tai susitraukdavo”. Be to, esą buvo girdimas elektros iškrovą primenantis spragsėjimas.

 

Kai pareigūnai nutarė prisiartinti prie NSO, objektas staiga pakilo ir dideliu greičiu nuskriejo Vilniaus link.

 

Populiarumo viršūnėje

 

Šis dokumentas yra vienas pačių populiariausių tekstų, kuriuos per pastaruosius keletą metų išslaptino CŽV. Ataskaita apie lietuvišką NSO papuola į 25 skaitomiausių dokumentų sąrašą.

 

Nežemiškų civilizacijų entuziastus turbūt labiausiai masina dokumente pateikiamos detalės. Mat teigiama, kad Nemėžio apylinkėse specialiosios tarnybos atliko įvairius matavimus, o naudojantis magnetofonu buvo įrašytas jau minėtas spragsėjimo garsas, kuris, anot dokumento, įvykio vietoje buvo girdimas ir po to, kai NSO pasišalino. Be to, esą pastebėta, kad toje vietoje, virš kurios pareigūnai matė keistąjį objektą, aukšta žolė buvo išguldyta maždaug 10 m spinduliu.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dokumente cituojamas ir policijos komisaras Valentinas Juchnevičius. Pareigūnas esą pareiškė, kad abu objektą stebėję policininkai neturi psichikos sutrikimų ir nepasižymi keistu elgesiu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Liudininkai dingo

 

Tačiau dienraščiui nepavyko susisiekti su nė vienu iš 1996 m. birželio įvykio dalyvių. Šiokie tokie pėdsakai veda tik pas dabar jau buvusį komisarą V.Juchnevičių.

 

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis dienraščiui patvirtino, kad toks pareigūnas komisariate dirbo, tačiau jis esą dar 1999 m., praėjus trejiems metams po CŽV dėmesį patraukusių įvykių, paliko tarnybą policijoje. Anot komisariato vadovo, V.Juchnevičius iš policijos išėjo dėl pašlijusios sveikatos ir dabar ramiai gyvena Vilniaus rajone.

 

O pagrindinių mįslingosios istorijos personažų – J.Požeros ir L.Kraujalio – J.Kuzmickis teigė nepažįstantis. “Tokie pareigūnai pas mane netarnavo”, – užtikrino Vilniaus rajono policijos vadovas. Pašnekovas taip pat teigė neprisimenantis jokio mįslingo 1996 m. birželio įvykio.

 

Tačiau šis įvykis Lietuvoje buvo sukėlęs šiokį tokį atgarsį. 1996 m. NSO pasirodymą aptarinėjo spauda, radijas, televizija ir naujienų agentūros, vienu pagrindinių žiniasklaidos pašnekovų tuo metu buvo komisaras V.Juchnevičius. Tuomet jis skeptiškai vertino galimybę, kad policininkai matė NSO. Anot V.Juchnevičiaus, žolė galėjo būti išguldyta nuo lietaus, o keistus garsus galėjo skleisti šalia esančios kūdros gyvūnija.

Rekomenduojami video:


2500
14 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
eNeso el te

Pamenu per tv rode… sako nebuvo… reik archyve rast jei dar neistrinta

Absolusionn

Kad ir kaip šie dalykai atrodo turi būti ir lietuvos archyvuose ir jokie faktai neiškraipomi, kadangi jau pats faktas yra ne niekas o nepaprasta situacija.Šių faktų negalima skleisti žiniasklaidai tik spec tarnyboms.. Lietuva turėtų susirūpinti savo saugumu ir tyrimu šių dalykų kaip ir neatpažintų implantų,radimu,tyrimu potencealiuose žmonėse. Tokie žmonės nėra psichikos ligoniai,jie silpnos,mažai ką žinančios,nesaugios nuo UFO valstybės piliečiai,sakyčiau aukos. Writed by Absolusionn@gmail.com

wut

Ataskaita apie lietuvišką NSO papuola į 25 skaitomiausių dokumentų sąrašą. ????? Nblg. ;)

astronomas

prie to paties ir mano nuotykis- 91 m pavasarį ėjome visa šeima vakarop iš žirnių garažų namo į Naujininkus, dangus buvo smarkiai apsiniaukęs, aš ir sakau pusiau juokais, čia tik skraidančios lėkštės tetrūksta- pakeliu akis,opa, o virš paskutinio iš kairės pastato , ten berods bendrabutis buvo ,debesyje šviečia švelniai žalia šviesa, nemirkčioja. Klausiu žmoną ar matai – ai sako čia fabrikėlio (esantis netoli miškelyje) prožektorius matosi, besikalbant einame artyn pastatų ir staiga toks įdomus jausmas apima- tarsi ant stuburo pradeda piestu stotis plaukai, pradeda šiurpti nugara. Pasikalbėjom, bet kitą dieną neiškenčiau ir nuėjau pažiūrėti, ar matysis fabrikėlio prožektorius- jokiais būdais-… Skaityti daugiau »

mačiau

Vieną vasarą dar CCCP laikais, gyvenau vienkiemyje, išeinu vėlų vakarą į lauką, o ten nušvinta viskas kaip dieną. Ei, galvoju, vėl Rusų malūnsparniai..

Papasakojau tai draugui, o jis klausia: o malūnsparnio garsą girdėjai? Garso nebuvo! Tada draugas sako: tu tikrai matei UFO!

:)

darius

Visiskas sudo malimas!!!
Puslapis buvo idomus, bet po sio sudisko straipsnio
Nulis ….apsirikot du savo pievom…..

Calibrae277

ko ce stebetis juk butu sensacija jog nso egzistuoja nors ir taip tai yra viesa paslaptis tik toks irodimas sunaikintu visus skeptikus ir turbut zemeje kiltu panika nors ir taipomanau kad tu samokslo teoriju mikijonai nes labai mazai info yra viesinama o jei kas nuteka tai paverciama jog visi manitu kad tai feikas(klastote)

titas

Jeigu kažkas turi noro patyrinėti NSO ateivių dalykus Lietuvoje, tai išduosiu paslaptį, kad Kauno klinikose yra saugomi implantai, kurie buvo išoperuoti žmonėms, turėjusiems kontaktą su ateiviais.

Sfinks

as dirbau apsauginiu pries 2m salininku rajone netoli vilniaus kaskur apie 12 val. vakaro du kartus as kazka girdejau skrendati kazkur ore, bet tai tikrai neliektuvas garsas buvo toks lig vejas nestu gabala skardos, bet vejo nebuvo, buvo ramus vakaras, deja ta vakara as nieko nepastebejau danguj, uztat kita vakara as vel isgirdau ta pati garsa bet pries ji isgirstant as maciau sviesa lig liektuvo turbina sviestu tik velgi tai neliuktuvas buvo nes nera tokio liektuvo kuris galetu taip staiga keist skridimo traektorijos jo greitis milziniskas jo kriptis iskart buvo link pajurio o posekundes pasikeite link lenkijos ir dingo. ispaskos… Skaityti daugiau »

Audrius

Kiek skaiciau, tai amerikieciao turi daugiausiai info apie nso. Ir kad toje ju “area 51” jie tiesiogiai kontaktavo su ateiviais leosdami jiems isikurti ir daryti bandymis su zmonem, su salyga kad jie dalinsis savo skraidymo aparatu technologija. Todel ir vyksta amerikoje daugiausiai zmoniu pagrobimu ir viskas yra slepiama kad neislystu i viesuma. O “area 51” yra stipriai saugoma su susaudymu bet perspejimo. Todel manau amerikieciai ir labiausiai renka info apie nso, nes ju yra kelios civilizacijos lankancios zeme, taigi net menkiausi yrodymai gali padeti identifikuoti musu planetos sveciu kilme o gal net ir tiksla :)

igoris

as gymes 1988 metais,kai man buvo 6 metai mano seneliai persikele is naujininku i kirtimus netoli cigono taboro,tiksliai nepamenu bet apytiksliai man jau buvo 8 metai ir netoli namu vazinejau su dviraciu ir maciau nso apie 40metru virs zemes,nors buvau mazas bet ta vakara pamenu iki siol,nes tai tikrai buvo,esu 23m sveikas zmogus,ir net kai buvau mazas man su psichika ir su galva buvo viskas gerai,ir susapnuot negalejau tokio reiskinio.bet iki siol niekur nieko nebuvo parasyta isskyrus sito saito,kai paskaiciau tai nustebau nes galu gale po tiek metu atsirado faktu kad ne as vienas maciau ta apvalu objekta su sviesomis… Skaityti daugiau »

akai

Labas, gali papasakoti plačiau apie savo matyta nso?

Vaje

Ir as maciau

_Anonimas_

Teisingai supratau? Gimęs 1988, o dabar 23 metai tau?

anonimui

rase jis komentara tai 2012 o ne siemet :D

Taip pat skaitykite