Kūdikis kuris negali atsimerkti

Kai ką tik gimęs Lucas Hammondas negalėjo atsimerkti, jo tėvai per daug nesijaudino. Tačiau gydytojai sunerimo, kai kitą dieną jie vis dar negalėjo priversti kūdikio atsimerkti.

 

Tai buvo tik ilgo kelio pradžia, siekiant sužinoti ar Lucas galės kada nors matyti.

 

Specialistai nustatė, kad kūdikis gimė su reta akių liga. Jis gimė su per mažomis pilnai nėštumo metu neišsivysčiusiomis akimis, ir todėl kūdikis negali atsimerkti.

 

Kūdikio tėvai Ashleigh Knox ir Dave’as Hammondas ėjo iš proto, kai gydytojai Karalienės Elžbietos ligoninėje Gatesheade pasakė, kad jų sūnus gali būti aklas.

 

Ši reta akių liga Lucasui buvo diagnozuota, kai jam tebuvo vos aštuonios dienos. „Sunku buvo patikėti”, pasakojo kūdikio mama.

 

Kūdikio tėvai turės laukti, kol sūnus pradės kalbėti ir tik tuomet jie žinos, kokia yra tikroji situacija.

 

Ashleigh sako, kad tai bus ilgas kelias. „Mes nežinome, kiek jis matys, o regėjimo koregavimo komanda gali jam tik padėti”.

 

„Kai komandos narys šviečia jam į akis, jis mato ryškią šviesą ir seka ją iš kairės į dešinę, tačiau neaišku, ar jis reaguoja į šviesą, ar į triukšmą. Dabar liko tik laukimas. Mes norėtume turėti atsakymus iškart, kaip tai būna kitais atvejais, bet dabar viskas kitaip”, – sako mama.

 

Sužinojusi savo sūnaus diagnozę Ashleigh įstojo į palaikymo asociaciją, palaikančią šeimas su panašiomis bėdomis.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite