Kinijoje į krantą išmestos nematyto gyvūno liekanos

Milžiniškas 17 m ilgio gyvūnas buvo rastas išmestas į krantą Guangdongo paplūdimyje, Kinijoje. Aplink jį buvo likę valo likučiai, todėl vietos gyventojai spėja, kad žvejai nepaėmė tinklais sugauto gyvūno, nes jis buvo per didelis.

 

Gyvūnas yra per daug suiręs, kad galima būtų atpažinti, bet manoma, kad jis sveria apie 4,5 t. Nekreipdami dėmesio į smarvę, apylinkių gyventojai traukia pažiūrėti liekanų. Trims jūrų biologijos ekspertams, Scottui Bakeriui iš Oregono valstybinio universiteto Jūros žinduolių instituto, Billui Perrinui iš Nacionalinės žvejybos tarnybos ir Bobui Brownellui iš Nacionalinės žvejybos administracijos, buvo parodytos gyvūno liekanų nuotraukos.

 

Jie mano, kad tai yra banginis. S. Bakeris sakė žurnalistams: „Kadangi banginio dydis yra 17 m, tai gali būti finalas. Tačiau iš nuotraukos neatrodo, kad dydis yra 17 m, tai gali būti mažesnis raukšlėtasis banginis. Mes tikimės, kad kažkas surinks kaulus ir audinių pavyzdžius genetinei analizei, nes banginio liekanos retai randamos Kinijos pakrantėse.“

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
eimis

cia juk rajos liekanos juros gyvuno rajos likanos

Taip pat skaitykite