Faktai apie skrydžius

Jei norite išgyventi lėktuvo avarijos metu, patartina sėsti į lėktuvo galą. Lėktuvai į žemę dažniausiai “plojasi” savo nosimi. Taigi, pirmieji žūsta pirmosios klasės keleiviai. Tuo tarpu iš sėdinčių lėktuvo centre žūsta tik apie 44% keleivių, o gale išgyvena net 69% žmonių.

 

Šansas žūti aviakatastrofos metu yra vienas iš 7 milijonų. Šansas žūti automobilio avarijoje yra net 19 kartų didesnis. Baimė skristi lėktuvu daugumai susiformuoja nes lėktuvų avarijos plačiai nušviečiamos žiniasklaidoje. Paimkime atsitiktinius metus: 1990. Per tuos metus aviakompanijų paslaugomis pasinaudojo maždaug 500.000.000 keleivių ir tik 39 iš jų žuvo. Įdomumo dėlei paminėsime, kad žūti nuo bitės įgėlimo yra 1 galimybė iš 5,5 milijonų, būti nutrenktam žaibo – 1 iš 1,9 milijono, o žūti nuo rūkymo – 1 iš 600.

 

Vienas Boeing 747 variklis sveria 4.300kg, jo kaina siekia 8 milijonus JAV dolerių, o per minutę skrydžio metu toks variklis sudegina 45 litrus kuro. Beje, šių variklių Boeing 747 turi 4.

 

Net jei ir turėtų sparnus, žmogus vis tiek negalėtų skristi. Širdis paprasčiausiai nespėtų taip greitai pumpuoti kraujo. Pavyzdžiui, žvirblio širdis skrydžio metu susitraukia 450 kartų per minutę.

 

Maždaug 100 žmonių kasmet miršta lėktuvuose. Daugumos mirčių priežastis – silpna širdis.

 

Kapitonas ir kapitono padėjėjas skrydžio metu visuomet valgo skirtingą maistą. Taip apsidraudžiama, kad vienam iš jų sunegalavus – valdymą galėtų perimti kitas.

 

Nacionalinės Geografijos mokslininkas Mike Fay pastebėjo, kad beveik visos Afrikos tautos turi skirtingą žodį apibūdinantį žmogaus kurtus objektus, skraidančius virš jų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kad po nusileidimo visiškai atvėstų keleivinio lėktuvo stabdžiai, turi praeiti bent 45 minutės.

 

Jei skrydžio metu jūs pašoksite į orą, lėktuvas akimirkai taps lengvesnis.

 

Oro uostų nusileidimo takų dangos storis dažniausiai svyruoja tarp 60 ir 120 centimetrų. Gatvės asfalto sluoksnis lėktuvo nusileidimo paprasčiausiai neatlaikytų.

 

Šaltinis: skaitalas.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Vytautas

isvis visoms lektuvams reikia panaikinti skrydyma,nes paziurekite kas darosi musu klimato atsilimas ir tirpsta ledynai ir pasaulio katastrofa arteja.Vienas skrydis kuro ismetimas isnyksta po triju metu,o kiek ju skraido danguje,tai siaubas.Reikia eiti streikuoti uz oro tersima.

arcanum

Tavo sūnui arbe dukrai jai reikėtų širdies transplantacijos, ją atskraidintu pvz iš Prancūzijos, jai kalnuose atsiriktu nelaimė, sraigtasparnių gelbetu žmonės ir dar daug turiu pavizdziu ant kiek svarbus lėktuvai žmogau.

Taip pat skaitykite