Apie ka kalba sapnai?

Jie gali būti traktuojami kaip mūsų patirties komentarai arba priminti dalykus, su kuriais vengiame susidurti. Jie tarsi stengiasi priminti apie pasąmonėje slypinčią problemą, kurią turime kaip nors išspręsti. Pateikite sau penkis klausimus, jie padės suprasti, ką sapnas stengiasi jums pasakyti.

 

1. Ar pažįstu žmones, kuriuos sapnuoju?

 

Jei sapne pasirodo artimas žmogus, prasminga būtų pasvarstyti – gal sapnas nori pasakyti ką nors apie jūsų tarpusavio santykius. Bet kai negalite suprasti, kodėl sapnavote nepažįstamą arba vos pažįstamą žmogų, tikriausiai tas žmogus atstovavo kam nors kitam.

 

Sapno personažai gali būti žmonės iš praeities, ypač tėvai, nes mūsų santykiams svarbu vaikystės ryšiai su artimais žmonėmis. Sapnai gali padėti atkreipti dėmesį į praeities konfliktus, kurie kartojasi ir dabartiniuose mūsų santykiuose su žmonėmis.

 

2. Ką žmonės sapne veikia?

 

Ar jie nusiteikę draugiškai, ar šaukia, ar vaikosi vieni kitus? Jei taip, ką jie iš tiesų sako? Ar turite galios kontroliuoti tai, kas sapne vyksta, ar viso labo esate bejėgė auka?

 

Viena moteris ne kartą sapnavo keistą sapną, kad ją užpuola įsibrovėliai, o jos vyras paprasčiausiai stovi ir nieko nedaro. Sapnas padėjo moteriai pamatyti, kad jai trūksta paramos, kokia ji apleista. Sapnas privertė panagrinėti, kodėl sutuoktiniai vienas nuo kito nutolo, ką galima būtų padaryti, kad vėl bent iš dalies sugrįžtų intymumas ir parama.

 

Mokslininkai sako, kad jei sapnuojate, jog jus persekioja, tai gali reikšti prieštaravimą: ko nors bijote, bet kartu slapta to trokštate. Kova, mūšis, persekiojimas dažnai rodo, kad egzistuoja konfliktas tarp skirtingų asmenybės pusių – pavyzdžiui, gali būti, kad žmogus, kurį sapne norite nužudyti, įasmenina tą jūsų pusę, kurią stengiatės užgniaužti. Paklauskite savęs, kokius charakterio bruožus užgniaužiate, ir pasvarstykite, kaip galėtumėte surasti pusiausvyrą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

3. Kaip sapnas privertė jaustis?

 

Su sapnais susiję jausmai kartais būna truputį perdėti, bet iš jų galima suprasti daug ką svarbaus. Jei sapnuodama jaučiate nerimą, gėdą arba jaudinatės, tai paprastai susiję su realiu gyvenimu, net jei sapno aplinka atrodė kvaila. Tokiu atveju sutelkite dėmesį į tai, kaip jautėtės.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pavyzdžiui, jei sapne dėl ko nors jautėte gėdą, paklauskite savęs, ar tą emociją pastaruoju metu esate patyręs ir kas ją sukėlė. Gali būti, kad dėl to vis dar jaučiatės nemaloniai, ir pasąmonė jums apie tai primena.

 

4. Ar išskiriate kokius nors asmeninius sapnų simbolius?

 

Daugelis mokslininkų įsitikinę, kad pačios stipriausios sapnų metaforos turi universalią prasmę. Tačiau tai nereiškia, kad žodynėlis gali ją išaiškinti. Interpretacijos gali būti per daug suprastintos, nes sapne atsispindi jūsų asmeninės problemos ir tik jūs žinote jas pakankamai gerai, kad sapnuotus įvykius galėtumėte susieti su savo realiu gyvenimu.

 

Norint išsiaiškinti, ką vienas ar kitas sapnuotas vaizdas jums reiškia, pravartu įsidėmėti, kokias mintis ar prisiminimus jie sukelia, o tik po to sutelkti dėmesį į sapnų metaforas. Apžvelkite, kas jums turi prasmę, kokie jausmai stipriausi. Ryšį galite atrasti per žodžių žaismą, spalvą, vertybes, dydį ir formą.

 

5. Kodėl šis sapnas toks svarbus dabar?

 

Sapnai dažnai pasikartoja tada, kai žmogus išgyvena stresą, susijusį su gyvenimo pokyčiais, kai iš naujo apmąsto savo gyvenimą. Priežastis gali būti nėštumas, skyrybos, darbo keitimas, netektis. Sapnai gali parodyti ankstesnių ir dabartinių traumų sąsajas. Viena moteris, besilaukianti pirmagimio, susapnavo tris neįprastus sapnus. Pirmajame įdėjo naujagimį į stalčių ir negalėjo jo surasti, antrajame ėjo nepasiruošusi į egzaminą, trečiame sapne jai iškrito dantys. Įvertinus šiuos tris sapnus kartu, galima gerai suprasti moters savijautą: ji jaučia įtampą dėl to, ar sugebės būti gera motina, labai bijo nesėkmės ir pasąmonėje galbūt trokšta vėl būti bejėgiu, dantukų neturinčiu vaiku.

 

Mokslininkai tvirtina, kad kartais tokie sapnai gali būti traktuojami kaip realaus gyvenimo repeticija, kaip tam tikras bandymas prisitaikyti prie sunkių gyvenimo sąlygų. Tarsi pasąmonėje režisuotumėte, ką darysite blogiausiu atveju.

 

Saltinis: dykai.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite