Paslaptingas švyturio prižiūrėtojų dingimas

Nuo 1900 m. gruodžio 15 d. laivų, plaukiojančių po Šiaurės jūrą, kapitonai ėmė pranešinėti kranto tarnyboms, kad Flenano saloje esantis švyturys nebeveikia. Į salą buvo pasiųstas laivas “Hesperas”, kuriuo plaukė Džozefas Mūras – vyriausiasis šio rajono švyturių prižiūrėtojas. Mūras gerai pažinojo visus tris švyturio prižiūrėtojus – Tomą Maršalą, Donaldą Makarturą ir Džeimsą Dukatą.

 

Tai buvo patyrę darbuotojai, kurie sąžiningai atliko savo pareigas ir kritiškose situacijose nepuldavo į paniką. Be to, Mūras prieš 3 mėnesius juos visus matė, prižiūrėtojai buvo visiškai sveiki ir niekuo nesiskundė.

 

Kai “Hesperas” priplaukė prie salos, kurioje gyveno tik šie trys žmonės, komanda pastebėjo, kad niekas jų nepasitinka. Signalinės lempos nedegė. Mūras pradėjo įtarti kažką negero. Jis pirmasis išlipo į krantą ir patraukė link balto švyturio prižiūrėtojų namelio. Namelis buvo tuščias. Visi daiktai buvo savo vietose, netgi lempų dagčiai buvo nuvalyti ir apipjauti, o puodeliuose buvo pripilta aliejaus – vakarop juo buvo ruošiamasi užpildyti lempas…

 

Mūras surado budėjimo žurnalą ir labai stebėdamasis perskaitė paskutinį įrašą, padarytą gruodžio 15 d. Prižiūrėtojai rašė apie audringą jūrą. Tai buvo neįtikėtina, nes tą naktį aplinkinėse salose buvo puikus oras, o jūra – rami. Tačiau būtent tada buvo gautas pirmasis signalas apie neveikiantį švyturį.
Nedelsiant buvo organizuota paieška. Buvo apieškota visa sala, tačiau prižiūrėtojų taip ir nerado. Lygiai taip pat nepavyko protingai paaiškinti jų paslaptingo dingimo.

 

Kitą dieną “Hesperas” išplaukė atgal, o saloje pasiliko Mūras – laikinu švyturio prižiūrėtoju. Jis niekaip negalėjo nustoti mąstyti apie šią keistą istoriją. Gal audros, apie kurią parašyta budėjimo žurnale, metu Maršalas, Makarturas ir Dukatas priėjo arti jūros ir juos nunešė bangos? Nepanašu, nes prižiūrėtojai puikiai žinojo apie pavojus, susijusius su įsisiautėjusią stichija. O gal vienas jų išprotėjo, nužudė kitus du kolegas, jų kūnus nuo uolos įmetė į vandenį ir vėliau pats nušoko į jūrą? Irgi neįtikėtina: visi trys prižiūrėtojai buvo patikimi, sveiki… Apie kokią keistą audrą rašoma gruodžio 15 naktį?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

1901 m. sausio mėnesį į salą atplaukė nauji švyturio prižiūrėtojai, kurie pakeitė Mūrą. Kai grįžo į Angliją, jis savo draugams pasakojo, kad saloje buvo labai slegianti atmosfera, atrodė, kad jį kažkas nuolat slegia. Kartais Mūrui atrodė, kad, bandant ieškoti dingusius kolegas ar atspėti jų dingimo paslaptį, jis girdi vėjo nešamus Maršalo, Makarturo ir Dukato balsus, prašančius pagalbos.

 

Šaltinis: Mįslės ir faktai 2011 (nr. 08)

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
aha

Na, nezinau, kas cia mistisko. Jie galejo dingti del daugybes logisku priezasciu, kad ir koks manijakas nuzude.

Taip pat skaitykite