Kareiviui „atauginta“ koja

Sprogimo Afganistane metu JAV karys neteko didžiosios dalies kojos raumens. Jis tapo pirmu pacientu, kuriam atlikta eksperimentinė operacija.

 

Jūreivis Isaias Hernandezas Afganistane neteko 70 proc. dešinės šlaunies raumenų, kai jam remontuojant sunkvežimį greta sprogo bomba. Po tokio sunkaus raumens sužalojimo kariui būtų buvusi amputuota koja. Bet jis buvo gydytas nauju būdu – jam buvo suleista augimą skatinanti medžiaga, išgauta iš kiaulės pūslės.

 

Šis naujas gydymas suteikia viltį šimtams suluošintų karių, sugrįžtančių iš konfliktų zonų su sunkiomis galūnių traumomis. Projekto vadovas Stephenas Badylakas iš McGowano regeneracinės medicinos instituto Pitsburgo universitete sakė, kad tai buvo „nepaprastas pasveikimas“.

 

Ruošiantis operacijai, kapralui I. Hernandezui buvo atkurti trūkstami šlaunies raumenys. Prapjovę raumenis, chirurgai į šlaunį „įdėjo“ ploną gabalėlį medžiagos, pavadintos ekstraląsteline matrica. Kadangi buvo suleistas bandomasis augimo hormonas, I. Hernandezui ataugo raumenys, kurie šiaip neatauga. Naujas gydymas galėtų iš pagrindų pakeisti ne tik kareivių, bet ir kitų ligonių gydymą, kuriems grėstų amputacija.

 

Ši nauja operacija yra rezultatas to, kad į regeneracinės medicinos tyrimus JAV kariuomenė investavo 70 mln. dolerių.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ABC

galite informacija dar 100 metu palaikyti, otai bus sensacija, naujiena.

ABC

kareiviu atauginta galva, labai sekmingai. Pasirodo uzsiaugino plaukus.

miegantyslokiai

kaip gerai :)

Bilduke

GERAS

Taip pat skaitykite