Indijai mergaičių nereikia – joms pakeičiama lytis

Indijoje tėvai, trokšdami sūnaus, mergaitėms atlieka lyties pakeitimo operacijas. Jauniausioms yra metai.

 

Pranešama, kad chirurgai Induro mieste per metus „paverčia“ šimtus mergaičių berniukais, kurios po to pripumpuojamos hormoninių vaistų. Laikraštis „Hindustan Times“ rašė, kad atskleista „sukrečianti beprecedentė tendencija, pataikaujant sūnaus fetišui“ konservatyviose, gerai žinomose Induro klinikose ir ligoninėse, kur vaikai yra nuo vienų iki penkerių metų.

 

Procesas, skirtas „pagaminti“ vyriškos lyties vaiką, yra žinomas kaip „genitoplastija“. Indijos visuomenėje vis dar stiprus įsitikinimas, kad reikalingas sūnus ir įpėdinis, o dukros dažnai vertinamos kaip brangi našta, kurią reikia kuo greičiau ištekinti.

 

Lyties nustatymo testai nėštumo metu Indijoje yra neteisėti, kad sustabdytų paplitusią praktiką, kai nėštumas nutraukiamas, sužinojus, kad vaisius yra moteriškos lyties. Kai kuriose valstijose, tokiose kaip Pendžabas, vyrų ir moterų santykis nukrito iki tokio žemo rodiklio, kaip septyni prie dešimt.

 

Turtingi tėvai iš Delio ir Mumbajaus, kaip kalbama, plūsta į Indijos centre esantį Indurą dėl pakankamai žemos kainos, kai už maždaug 4,5 tūkst. litų galima chirurgiškai „pataisyti“ dukrą.

 

Žinios apie piktnaudžiavimą operacijomis, kurios atliekamos suaugusiems pacientams, norint pakoreguoti lytinius apsigimimus, iššaukė labai audringą diskusiją socialinių tinklų svetainėse.

 

Rašytoja ir feministė Taslima Nasreen išliejo įtūžį, rašydama socialiniame tinkle „Twitter“: „Tai sukrečia! Žmonės ne tik nužudo negimusias mergaites. Jie paverčia mergaites berniukais, atlikdami genitoplastiją. Gydytojai, kurie verčiasi neteisėtu embriono žudymu ir genitoplastija, turėtų sėdėti kalėjime visą likusį gyvenimą.“

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Nacionalinė Vaiko teisių apsaugos komisija paskelbė, kad paprašė Madhja Pradešo regioninės valdžios patikrinti pranešime minimus gydytojus ir ligonines.

 

Tėvai tariamai reikalavo, kad būtų daromos operacijos, nors gydytojai įspėdavo, kad „perdarytas“ vyras bus nevaisingas. Procedūros metu chirurgai suformuoja vyriškus lytinius organus iš moteriškų, po to vaikas gydomas hormoninias vaistais.

 

Septyni genitoplastijos ekspertai Indure gyrėsi, kad kiekvienas iš jų operavo po 200–300 mergaičių, kai tik viena iš jų buvo vyresnė, nei 14 metų, kai teisiškai gali duoti sutikimą tokiai operacijai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Gydytojai tvirtina, kad operuodavo vaikus, kurių vidaus organai neatitinka išorinių lytinių organų – dažniausiai tai būdavo mergaitės, gimusios su vidiniais vyriškais lytiniais organais. Indijoje nėra sistemos, kuri galėtų tai patikrinti.

 

„Kai vaikas užauga, jis ar ji būna sutrikęs, nežinodamas, kuriai giminei jis ar ji priklauso. Ši operacija gali apsaugoti vaikus nuo su tuo susijusiomis psichologinėmis problemomis.“, – sakė daktaras Milindas Joshi, pediatrijos chirurgas, atlieka šias procedūras miesto ligoninėje.

 

Vienas iš tėvų, kurio dvejų metų vaikui buvo padaryta tokia operacija, neatskleisdamas savo tapatybės sakė „Hindustan Times“: „Aš manau, kad užaugęs mano vaikas neturės problemų, susijusių su lytimi, ir galės gyventi normalų gyvenimą, nes neprisimins operacijos.“

 

Kitas chirurgas iš Induro, atliekantis operacijas, daktaras Brijeshas Lahotis, sakė: „Indijoje nėra jokių problemų, atliekant šias operacijas – reikia tik tėvų sutikimo ir raštiško patvirtinimo, kad operacija yra reikalinga.“

 

Medicininės teisės ekspertai mano, kad be deramų įstatymų, saugančių tokių mažų vaikų teises, ši praktika gali dar labiau išplisti.

 

„Operacija gali turėti gilias, ilgalaikes psichologines pasekmes asmenims, kuriems bus nepriimtina tėvų primesta lytis“, – sakė psichologė iš Mumbajaus Suchitra Inamdar.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
!!!

Toj Indijoj karves labiau gerbia negu moteris…

vaida

Mergaitei reikia kraiti duoti, o dauguma ju neturtingi, todel taip

Mindexxxxl

na ir kam pasauliui tu indu reikia, greiciau isniks ramu bus.

Cigonas

*Kam pasauliui taves reikia. Nenusisnekek

Taip pat skaitykite