Baisi liga: vos tik atsistoja, mergina nualpsta

22-jų Lizzie Rees serga posturaliniu ortostatinės tachikardijos sindromu (POTS), kuris turi įtakos organizmo gebėjimui prisitaikyti prie gravitacijos. Kaskart, kai mėgindavo atsistoti ant kojų, mergina nualpdavo. Tačiau pagaliau ji vėl galinti tvirtai atsistoti ant žemės.

 

Anksčiau mergina mažiausiai penkis kartus per dieną nualpdavo, mat pamėginus jai atsikelti nuo žemės ar kėdės, jos širdies ritmas stipriai padažnėdavo ir ji netekdavo sąmonės. L. Rees tekdavo ropoti ant rankų ir kelių ar pagalbon pasitelkti invalido vežimėlį.

 

Būdama 12-os mergaitė negalėjo nusėdėti lovoje ir 14 mėnesių buvo paguldyta į ligoninę. L. Rees nuo 11-os iki 16-os nelankė mokyklos. Kai sulaukė pilnametystės, situacija šiek tiek pagerėjo ir ji galėjo įsidarbinti pusei etato. Tačiau darbą teko mesti, nes simptomai vėl atsinaujino.

 

Lizzie pasakojo: „Aš aplankiau tiek daug daktarų, tačiau jie niekaip negalėjo rasti vaistų nuo mano ligos. Iš viso ligoninėje praleidau tris metus, iš kurių 14 mėnesių – vaikų ligoninėje. Visą laiką pragulėjau tamsiame kambaryje, maitinausi per vamzdelį. Tačiau mane palaikė šeima ir geriausi draugai.“

 

Praėjusį rugsėjį mergina apsilankė pas kardiologą Glyną Thomą, kuris po ilgų testų ir bandymų pagaliau surado vaistą – narkotinę medžiagą oktreotidą.

 

Pati panelė Rees, kilusi iš Bristolio, sakė: „Alpdavau per dieną penkis kartus, tad dažnai patirdavau galvos sutrenkimus ir įvairias traumas. Lankiausi pas daugybę kardiologų ir daktarų. Džiaugiuosi, kad ši liga pagaliau yra pagydoma. Pamenu tą momentą, kai pradėjome gydymą. Tai, kad lankau universitetą yra didžiulis žingsnis pirmyn.“

 

Būklė stabilizavosi ir L. Rees pradėjo studijuoti menų terapijos mokslus Bristolio universitete.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite