Naciai mokė šunis kalbėti?

Atskleista, kad per Antrąjį pasaulinį karą naciai bandė išmokyti šunis kalbėti. Naujausio tyrimo duomenimis vokiečiai pabandė sukurti bauginančią „kalbančių“ šunų kariuomenę. Hitleris turbūt tikėjosi, kad šunys išmoks bendrauti su savo šeimininkais SS ir net buvo įkūręs ypatingą šunų mokyklą, kurioje jie turėjo išmokti kalbėti.

 

Sakoma, kad nacių pareigūnai surinko vadinamus „išsilavinusius“ šunis iš visos Vokietijos ir mokė juos kalbėti ir letenomis belsti signalus. Tvirtinta, kad vienas šuo netgi ištarė žodžius „Mano fiureris“, kai jo paklausė, kas yra Adolfas Hitleris.

 

Kitas „kalbėjo“, abėcėlės raides tapšnodamas letenomis ir sakoma, kad galvojo apie religiją ir mokėsi poezijos.

 

Vokiečiai tikėjosi panaudoti gyvūnus karo reikmėms – dirbti kartu su SS ir vietoje pareigūnų saugoti koncentracijos stovyklas.

 

Apie šiuos keistus bandymus sužinota po ilgų metų akademiko daktaro Jano Bondesono kruopštaus tyrinėjimo apie ypatingus šunis istorijoje. Daktaras J. Bondesonas iš Kardifo universiteto apsilankė Berlyne, kad galėtų peržiūrėti įvairius periodinius leidinius ir suprastų nacių idėjas savo knygai.

 

Jis sakė: „Tai yra nepaprasta medžiaga. 1920-aisiais Vokietijoje buvo daug „naujųjų gyvūnų psichologų“, kurie manė, kad šunys yra beveik tokie pat protingi kaip žmonės ir sugeba abstrakčiai mąstyti ir bendrauti.“

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Rožė

Man tik klausimas. Ką jie rūkė, uostė ar gėrė, kad su šunimis kalbėt pradėjo

Rimis

O sovietų, rusų šuo pirmus žodius tarė -Lenin,:)

Monika

Tvirtinta, kad vienas šuo netgi ištarė žodžius „Mano fiureris“, kai jo paklausė, kas yra Adolfas Hitleris. Žvengiau negaliu.

krc

prikolas :DDDDDDDDD

linda

kad jie patys kalba kaip sunys,manau butu susisnekeje………

as

bezdalai

Taip pat skaitykite