Viduramžių bausmių ir kankinimo įrankiai

Viduramžių kankinimo įrankiai tai žeminančios žmogaus orumą, ir įrankiai, skirti sukelti fizinį skausmą ir lėtą mirtį. Pirmieji buvo naudojami baudžiant už palyginti nedidelius nusižengimus tuometėms etikos normoms padariusius žmones, o antrieji – priverčiant prisipažinti sunkiais nusikaltimais, dažniausiai raganavimu apkaltintus piliečius. Vienas populiaresnių pirmajai grupei priklausančių atributų – metalinės gėdos kaukės. Pasmerktas nešioti kaukę žmogus tiesiogiai fizinio skausmo nejausdavo, bet kentėjo morališkai, nes buvo pasmerktas visuomenės patyčioms ir paniekai.

 

Popiežiaus kriaušė
„Popiežiaus kriaušė“ (angl. choke pear arba pear of anguish) yra kankinimo įrankis, sudarytas iš 3-4 metalinių lakštų, kurie sujungti įgauna kriaušės formą ir varžto, kuris sukamas išskleidžia šias kriaušės dalis.

 

Šis kankinimo įrankis būdavo sukišamas į eretikų burnas, moterų makštis arba vyrų išanges. Išsiskleidusi kriaušė supjaustydavo ir subadydavo (jeigu buvo naudojama spygliuota kriaušė) aukos vidų.

 


Geležinė mergelė
„Geležinė mergelė“ (angl. Iron Maiden, vok. Eiserne Jungfrau) – geležinė žmogaus formos dėžė, kurios nugaroje ir dangtyje įmontuoti aštrūs spygliai. Kai užsidaro dėžės durys, spygliai susminga į auką, sukeldami didelį skausmą ir galiausiai mirtį, dėl lėto nukraujavimo arba uždusimo dėl perdurtų ir kraujo pilnų plaučių.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Geležinė mergelė buvo išrasta vėlyvame XVIII-ajame amžiuje. Garsiausias šio tipo kankinimo įrankis yra Niurnbergo geležinė mergelė.

 

Galvos spaustuvas
Aukos smakras buvo padedamas ant apatinio skersinio, o kepurele i kuria isiremdavo virsutine galvos dalis buvo priverziama su sraigtu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Sukant sraigta, is pradziu iskrenta dantys, paskui luzta zandikauliai ir kiti galvos kaulai, is akiduobio iskrenta akys, galiausiai, pro sutraiskyta kaukole istryksta smegenys.

 


Isdaviko lopsys
Sis kankinimo irankis buvo taikomas raganiams tiek vyrams, tiek moterims sukelti skausma iseinamojoje angoje ar vaginoje. Kankinamasis su virvemis buvo iskeliamas virs piramides ir nuleidziamas tiesiai ant smaigalio kuris remesi i iseinamaja anga, vagina ar uodegikauli.

 

Inkvizitorius priklausomai nuo atsakymo, galedavo kilnoti kaltinamaji virvemis ir sukelti jam didesni ar mazesni skausma. Taip pat galejo isiubuoti ir visu svoriu teksti nelaimeli ant smaigalio.

 

Kankinimu suolas
Aukos rankos buvo pririsamos virvemis prie strypo suolo gale, o kunas palaipsniui tempiamas virvemis, priristomis prie koju. Is pradziu jis atsispirdavo tempimui, ne tiktai koju ir ranku, bet ir pilvo raumenimis. Tada, staigiai raumenys atsipalaiduodavo, is pradziu ranku, o veliau ir koju. Po to raumenu skaidulos buvo itempiamos.

 

Toliau traukiant, truksta pilvo raumenys, o jeigu kankinimas tesiamas, rankos ir kojos isnyra, ir galiausiai yra isplesiamos.

 


Tardymo kede
Kankinamasis buvo pasodinamas ant kedes nuogas ir priverziamas dirzais per liemeni, kojas ir rankas. Kedes spygliai susmigdavo i kuna priklausomai nuo spaudimo sunkio ir jegos. Skausma sukeldavo net maziausias spustelejimas. Kreslas paprastai buvo gaminamas is gelezies ar bronzos, todel inkvizitoriai kartais kresla kaitindavo ugnimi.

 

Ratas
Po korimo, lauzymas ratu buvo populiariausias inkvizicijos metodas. Lauzymas ant rato, baisi bausme, neisvengiamai atnesanti mirti, buvo taikoma daugelyje Europos saliu, o daugiausiai – Prancuzijoje.

 

Sis ratas panasus i dideli vezimo rata, apie 2 metru diametro, horizontalioje padetyje primontuotas prie ramscio. Auka buvo istiesiama ir, iskeltomis aukstyn rankomis bei praskestomis kojomis, pririsama prie ratlankio arba prie stipino. Tada budelis paimdavo gelezine kuoka, kalvio kuji arba sunku vezda ir perlauzdavo kiekviena galune i dvi dalis. Po to budavo iprasta duoti ´coup de grace´ (is pranc. malones smugis) i kakla arba i pilva.

 

Saltiniai:
anomalija.lt
lt.wikipedia.org
balsas.lt
weirdexistence.com

Rekomenduojami video:


2500
19 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Damn

Anskčiau religija kankindavo fizižkai. Bet dabar psichologiškai traumuoja žmones ir tai net labiau veikia. Geriau pagasdint apie karą, pragarą, nuodėmes ir susirinkti pinigų. Šlyktu ir tiek.

REDdog

šiais laikais liūtus tigus ryklius ir kitus plėšrūnus vadiname žiauriais šaltakraujiškais ir negailestingais žvėrimis neturinčius jausmų…
Bet pažiūrėjus į žmogaus sukurtus kankinimo įrankius galima pamanyti jog ne tie plėšrūnai yra žvėrys…O MES PATYS !!!

Coco

Žiaurus kankinimai žiaurus

Ifo kam buvo reikalingos to procedūros

Inkvizicija vyko ne dėl žmonių ir kunigėlių psichozės vienas kitą pamėsynėti religijos vardan. Bažnyčia nebaudė dėl dorovės, o žudė dėl savo interesų. Religinis fanatizmas gudragalvių dvasininkų sugalvotas tam, kad katalikų bažnyčia galėtų prie žmonių pasikabynėti, juos nubausti mirties bausme nušaudama du zuikius : pasisavindama jų turtą, įbaugindama visuomenę ir taip plėsdama savo įtaką ir valdžią. Religinis fanatizmas buvo bažnytinės valdžios sąlytis su žmonėmis, valdžios priemonė, už kurio nebuvimą žmonėse bažnyčia sakėsi turinti teisę žudyti. Deja tais laikais katalikų bažnyčia tarnavo blogiui, o ne Dievui ir žmonėms.Man šleikštu.

Skaitytojas

Man šleikštu.

to jo

Būtasis kartinis laikas – tarnavo. Tai buvo XIV – XVI a., dabar XXI a. katalikų bažnyčia visuomenės nebepjausto : D. Ir tais laikai beveik visa realigija tarnavo valdžios troškimui, buvo prsimaišiusi su karo, politikos reikalais. Tuo metu tik kūrėsi stabilus Europos šalių kontekstas. Tuo metu buvo riterių, karo, maro laikai. Iš tokios tamsybės laikų nėra ko norėt šiuolaikinio žmogaus teisių pažangumo. Tik pritariu, kad baisu, kad tokius nusikaltimus darė katalikų bažnyčia. Šiais laikais ji atsiprašė už savo ankstesnių amžių padarytas skriaudas.

"to jo"-pora pastabėlių

Vaikeli,apie kokį”šiuolaikinį žmogaus teisių pažangumą” čia kliedi?
Gal pastaruosius 10 metų gyvenai mėnulyje?
Negi nieko negirdėjai apie tai,kas dabar dedasi JAV-pindostane nuo 2001m. rugsėjo?
Tenai jau seniai visiškai atvirai ir be užuolankų LIKVIDUOTOS bet kokios žinomos žmogaus teisės-vadinamieji “piliečiai” be ceremonijų paversti beteisiais vergais, su kuriais valdžia gali daryti,ką tik nori-TEISĖTAI kankinti visus suimtuosius tokiais sadistiškais metodais,su kuriais palyginus čia aprašytieji atrodo kaip vaikų žaidimas…
Galėtum trupučiuką apsišviesti šiuo klausimu kad ir čia:
http://www.versijos.com

to be

Naudoja kaip vibratorių tik pamiršai vieną smulkmenėlę – naudoja be ašmenų ir spyglių :D Ir be to vibratorius atsirado ne iš kankinimo įrenginio, bet iš mechanikos prietaiso – dulkių surinktuvo.

to nesvarbu

Tave tamsuolių smegenys aplenkė prieš kelis šimtus metų, XVII a. šie įrenginiai ir buvo naudojami mirties bausmėms nusikaltėliams Prancūzijije, Grevo aikštėje, bet tai nieko nepadėjo. Jeigu žmogus linkęs nusikalsti, jo jokiomis priemonėmis nesustabdysi, polinkis nusikalsti yra jo aistra arba psichikos sutrikimas. Mums abiejais atvjejais tai atrodo psichikos sutrikimas, bet būna nusikaltėlių kurie supranta ką daro nusikalsdami ir kurie nesupranta ką daro. Pastarieji vadinami psichiškai nesveikais, o kiti – maniakais.

be

ta kriause moterys dabar vietoj vibratoriaus naudoja.

nesvarbu

va galeitu tokius dalykus naudoti pries visokius iskrypelius , zudikus ir t.t., manau gal sumazetu yvairus nezmoniski nusikaltimai..

Taip pat skaitykite