Žemėje atrasta nežemiškos gyvybės forma

Žemėje egzistuoja „šešėlinė“ nežemiškos gyvybės forma, buvusi mūsų planetoje dar iki mums žinomos gyvybės suklestėjimo ir veikiausiai paplitusi visoje Visatoje, teigia JAV mokslininkai.

 

Šiandien NASA būstinėje Vašingtone rengiamoje spaudos konferencijoje mokslininkai pristatys svarbų astrobiologijos atradimą, kuris laikomas dideliu žingsniu į priekį ieškant nežemiškos gyvybės. Nors NASA atstovai iš anksto jokios informacijos apie jį neskelbė, šio renginio išvakarėse į spaudą prasiskverbė kai kurių žinių apie šio atradimo esmę.

 

Tapo žinoma, kad žymūs amerikiečių astrobiologai šiandien paskelbs apie tai, jog Žemėje atrasta lygiagrečiai su įprastinėmis biologinėmis rūšimis egzistuojanti nežemiškos gyvybės forma, gyvenanti tokiomis sąlygomis, kurios, kaip buvo manoma iki šiol, yra pražūtingos mokslui žinomiems biologiniams organizmams. Apie tai pranešė britų internetinis dienraštis „Telegraph.co.uk“.

 

Jo turimomis žiniomis NASA mokslininkai praneš atradę mikrobų, gyvenančių aplinkoje, kuri iki šiol buvo laikoma mirtina bet kokioms gyvybėms formoms.

 

Pranešama, kad šios bakterijos buvo aptiktos labai šarmingo ir nepaprastai sūraus Mono ežero Kalifornijoje (JAV) dugne. Šiame vulkaninės kilmės ežere yra daug arseno – cheminio elemento, kuris yra labai nuodingas žinomoms gyvybės formoms, teigiama pranešime.

 

JAV mokslininkai nustatė, kad atrastosios bakterijos „minta“ arsenu ir naudoja jį savo gyvybei palaikyti. Šio fakto reikšmė yra labai didelė – jis patvirtina, kad mums nežinomo tipo gyvybės formos gali egzistuoti kitose planetose, kuriose nėra į Žemę panašios atmosferos ir mums žinomai gyvybei būtinų sąlygų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Jei šie organizmai naudoja arseną savo metabolizmui, tai liudija, kad egzistuoja kitokios gyvybės formos, nei ta, kurią mes žinome. Jie yra ateiviai, tačiau dalijasi su mumis tais pačiais namais“, – sakė Planetų tyrimo centro Londone astrobiologas daktaras Lewisas Dartnellas.

 

Pasak leidinio, mokslininkai mano, kad arsenu mintančių bakterijų atradimas Kalifornijos ežero dugne įrodo antrosios gyvybės formos egzistavimą. Tokia gyvybės atmaina gali tuo pat metu egzistuoti su kita gyvybės forma. Ji egzistavo dar prieš protingų biologinių būtybių Žemėje atsiradimą ir suklestėjimą, ir gali egzistuoti kitose planetose, kurios iki šiol laikomos visiškai netinkamos gyvybei.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šis atradimas dar labiau sustiprina vis svaresne tampančią hipotezę, kad nežemiška gyvybė anaiptol nėra retenybė, ji gali būti plačiai paplitusi Visatoje, tačiau tokiu pavidalu, kuris mūsų neatpažįstamas kaip gyvybės forma, sakoma pranešime.

 

Viena svarbiausių šios teorijos prielaidų teigia, kad gyvybė Žemėje atsirasdavo ir išnykdavo daugybę kartų per šios planetos egzistavimo istoriją. Manoma, kad arsenu mintančios bakterijos gali būti tik ankstesnių mums nežinomų gyvybės formų Žemėje palikimas.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Mindexxxxl

jo, mokslininkai viska ligina ka zino nepamasto jog gali buti tokia givybe kurios jie net nesuvogtu, dievas cia ne prie ko, jai ka.

linda

o gal mes ateiviai,o ne tos bakterijos…….

Taip pat skaitykite