Raides „Mona Lizos“ akyse

Intriga paprastai kuriama dėl jos mįslingos šypsenos. Tačiau Mona Liza praėjusią savaitę dėmesio centre atsidūrė po to, kai meno detektyvai iš naujo atidžiai pažvelgė į šedevrą ir kai ką pastebėjo jos akyse, praneša „Daily Mail“.

 

Tamsiuose jos akių vyzdžių dažuose yra paslėptos mažytės raidės ir skaičiukai, kuriuos ten įrašė pats Leonardo da Vinci. Dabar visa tai atskleista vaizdo didinimo technologijomis.

 

Simbolius pastebėjęs Italijos Nacionalinio kultūros paveldo komiteto prezidentas Silvano Vincetis pasakoja: „Plikai akiai šie simboliai yra nematomi, tačiau su padidinimo stiklu juos galima aiškiai pamatyti“.

 

Dešinėje Mona Lizos akyje tariamai matomi autoriaus inicialai L ir V

 

„Dešinėje akyje, regis, yra raidės LV, kurios tikriausiai yra jo vardo Leonardo da Vinci trumpinys. Tuo tarpu kairėje akyje taip pat yra simbolių, tačiau jie ne tokie aiškūs“, – pastebi jis.

 

S. Vinceti teigimu, kairėje akyje yra raidės CE, nors raidė E gali būti ir išblukusi B. Paveikslo fone esančioje tilto arkoje matomas skaičius 72, tačiau tai gali būti ir kombinacija L2.

 

„Atsiminkime, kad paveikslui yra beveik 500 metų, tad jis ne toks aiškus ir skaidrus, kuomet buvo nutapytas“, – teigia ekspertas. Idėja dar kartą atidžiau pažvelgti į Moną Lizą kilo po to, kai vienas italų komiteto narys antikvarinių prekių parduotuvėje surado apdulkėjusią knygą, kurioje buvo užsiminta apie simbolius Monos Lizos akyse.

 

„Da Vinci skyrė ypač daug dėmesio Monai Lizai. Mes žinome, kad paskutiniais savo gyvenimo metais jis šį paveikslą visur su savimi vežiojosi, – pridūrė S. Vincetis. – Taip pat žinome, kad da Vinci labai domėjosi ezotrika ir savo darbuose naudojo simbolius tam tikroms žinioms perteikti“.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

S. Vincetis priklauso grupei ekspertų, norinčių ekshumuoti L. da Vinci palaikus iš jo kapo Prancūzijos Amboise pilyje. Jie nori išsiaiškinti, ar ten yra menininko kaukolė, kad galėtų pamėginti atkurti jo veido bruožus ir nustatyti, ar Mona Liza iš tikro yra gudriai padarytas menininko autoportretas.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonimas

2PBR

Kristis

sutrukinejas paveikslas ir viskas

Heli

kaip leonardo da vinci galejo tuos simbolius nutapyti jeigu jie plika akimi nematomi….

airis2011

nu ir kokios cia raides? tegul proto nepisa

ble

nekomentuosiu tada jei as ne pirmas. As visada megstu but visur pirmas.

Benamis

Paliktu ta paveiskla ramybeje… Kazkokius nubrozdinimus rado, o jau skelbia kad tai inicialai…

Taip pat skaitykite