Pasiklydę laike: įvykiai pasaulio istorijoje kai žmonės keliavo laiku

clock_screen02Mūsų planetoje kasmet be pėdsakų dingsta šimtai tūkstančių žmonių. Dėl to kalti kruvini kariniai konfliktai, nelaimingi atsitikimai, nusikalstamumas. Bet niekam neateina į galvą mintis, jog kai kurie dingusieji galėjo tiesiog pasimesti laike… Tik anomalių reiškinių tyrinėtojai jau įpratę prie reguliariai pasikartojančių manipuliacijų laiku ir tiki, kad nemažai dingusių žmonių prarijo laikas, o ne kokia nors kita jėga.

 

Ateiviai iš praeities

 

Praėjusio amžiaus šeštąjį dešimtmetį spauda aprašė be galo keistą atvejį: XIX a. drabužiais vilkintis vyras netikėtai atsidūrė judrioje Niujorko gatvėje ir buvo partrenktas automobilio. Vairuotojas dievagojosi, kad žuvusysis išdygo tarsi iš po žemių ir jis neturėjo jokios galimybės išvengti susidūrimo.

 

Policininkai aukos kišenėje rado asmens dokumentą, išduotą prieš 80 metų. Paaiškėjo, kad vyras (buvęs komivojažierius) gyveno gatvėje, kurios neliko prieš 50 metų. Policininkai nepatingėjo pasirausti archyvuose, ir jų pastangos buvo apvainikuotos įdomiu susitikimu. Tokią pat pavardę kaip ir žuvusysis turinti pagyvenusi moteris papasakojo, kad prieš 70 metų paslaptingomis aplinkybėmis dingęs jos tėvas. Jis išėjo pakvėpuoti grynu oru ir tarsi išgaravo. Moteriai parodžius tėvo nuotrauką, policininkai net aiktelėjo – tai buvo tas pats vyras…

 

Dar keistesnis atvejis nutiko nedideliame Kalifornijos miestuke 1936 metų vasarą. Gatvėje žmonės išvydo senamadiškai apsirengusią, niekam nepažįstamą senikę, kuri, pamačiusi vis didėjančią smalsuolių minią, apsižvalgė nevilties kupinomis akimis ir… dingo.

 

1966 metais trys broliai ankstų Naujųjų metų rytmetį ėjo Glazgo gatve, kai netikėtai 19-metis Aleksas, jaunėlis, ėmė ir prapuolė. Visi bandymai jį rasti buvo nesėkmingi.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Praryja laikas

 

Praėjusio amžiaus paskutinį dešimtmetį vienas Honkongo laikraščių papasakojo pasauliui apie keistą berniuką, kuris tvirtino atvykęs iš praeities. Medikai nenustatė jokių smegenų pažeidimų ir pripažino jį esant visiškai sveiką, nors keisti mažamečio pasakojimai ir vertė abejoti jo psichikos sveikata.

 

Mokslininkus sudomino medikų pasakojimai, ir šie susitiko su berniuku. Jie dar labiau apstulbo pamatę, kad vaiko drabužiai nuausti iš rankų darbo audinio, panašaus į tą, kuris randamas senovinėse kapavietėse. Negana to, berniukas laisvai kalbėjo vienu iš senovės kinų kalbos dialektų ir šokiravo istorikus neįtikėtinomis smulkmenomis iš tolimos praeities. Istorikams nusprendus pasklaidyti bažnytines knygas (kai kurių amžius siekė kelis tūkstančius metų), paaiškėjo, jog ten esama kai kurių vaiko minėtų vietovardžių ir net žmonių vardų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Bet vieną gražią dieną mažametis dingo iš kruopščiai saugomos palatos. Nusivylę mokslininkai vėl įniko į senovės kronikas ir nustebo dar labiau: jose buvo minimas berniukas, kuris pranyko dešimčiai metų, bet vėliau grįžo nė kiek nepaaugęs ir ėmė pasakoti lankęsis tolimoje ateityje, kur matė skraidančius geležinius paukščius, be arklių riedančius vežimus ir namus, viršutiniais aukštais besiremiančius į debesis. Berniuku, žinoma, niekas nepatikėjo, apšaukė bepročiu…

 

Anomalių reiškinių tyrinėtojai jau įpratę prie reguliariai pasikartojančių manipuliacijų laiku ir tiki, kad nemažai dingusių žmonių prarijo laikas, o ne kokia nors kita jėga.

 

Laiko žabangai

 

Gali būti, kad į laiko spąstus patenka ne tik žmonės, bet ir kitos gyvos būtybės. Tuo galima paaiškinti paslaptingus sniego žmogaus pasirodymus įvairiose mūsų planetos vietose, priešistorinį gyvūną primenančios Lochneso pabaisos fenomeną.

 

Laikas mėgsta pasišaipyti ne tik iš pavienių žmonių, bet ir iš daug didesnių už jį objektų. Štai Amerikos parapsichologai tvirtina, kad Pentagonas įslaptino istoriją, nutikusią vienam povandeninių laivų. Šiurpą keliančiame Bermudų trikampyje buvęs laivas staiga ėmė ir išnyko, o po akimirkos jo signalai buvo gauti jau iš… Indijos vandenyno. Bet tai dar ne viskas, – šuolį erdvėje lydėjo ir kelionė laiku: povandeninio laivo įgula per 10 sekundžių paseno 20 metų! Informacija apie šį neįtikėtiną faktą buvo išspausdinta 1993 metais Amerikos savaitraštyje “The News”.

 

Anomalių reiškinių tyrinėtojai pamėgino surinkti statistinius duomenis apie judėjimą laiku. Tad štai: nuo 1976 iki 2001 metų užregistruoti 274 tokie atvejai. Beje, kelionėse laiku neretai dalyvauja lėktuvai. Pats banaliausias ir gana dažnas atvejis, kai orlaivis netikėtai dingsta iš radaro ekrano, o paskui paaiškėja, kad ir piloto, ir keleivių laikrodžiai atsilieka keliomis minutėmis.

 

Lėktuvas grįžo

 

1997 metais žurnalas “W.W.News” papasakojo apie paslaptingą lėktuvą DC4, kuris 1992-aisiais nusileido Venesuelos Karakaso oro uoste. Lėktuvą matė oro uosto tarnautojai, nors radarai jo neužfiksavo. Užmezgus ryšį su lakūnu, šis išgąstingai pareiškė skrendąs iš Niujorko į Majamį su 54 keleiviais ir turįs nusileisti ten 1955 metų birželio 2 dieną.

 

Paslaptingasis lėktuvas sėkmingai nusileido, bet kai pilotas sužinojo, jog dabar yra 1992 metų gegužės 21-oji, jis, pradaręs kabinos langą, ėmė mojuoti kažkokiu žurnalu ir kuo griežčiausiai uždraudė antžeminėms tarnyboms artintis. Netrukus lėktuvas pakilo į orą. Ar jam pavyko patekti į savo laiką? Kas žino… Bet Karakaso oro uoste liko pokalbių su DC4 pilotu įrašas ir 1955 metų kalendoriukas, iškritęs iš žurnalo, kuriuo mosavo lakūnas.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Atur

Kartą pasiėmiau fotoaparato bateriją iš stalčiaus ir nešiausi krauti link rozetės.
2 metrai nešimo baigėsi įdomiai.Rankose baterijos tiesiog nebeliko.
Išverčiau visus namus,bet daiktas taip ir neatsirado.
Gal pasiklydo laike?

Taip pat skaitykite