„Daktaras mirtis“ eksponuos savo lavoną

Mirusių žmonių kūnus konservuojantis ir parodose demonstruojantis vokietis planuoja po mirties eksponuoti ir savo kūną. „Daktaru Mirtimi“ pramintas 65 metų anatomijos specialistas Guntheris von Hagensas trečiadienį paskelbė, kad serga nepagydoma Parkinsono liga ir po mirties planuoja eksponuoti savo lavoną, praneša naujienų agentūra AFP.

 

„Mano žmona, parodos „Kūno pasauliai“ („Body Worlds“) kuratorė Angelina Whalley, plastinuos mano kūną. Šiam procesui mes intensyviai ruošiamės“, – teigė G. von Hagenas.

 

„Plastinuotas, besisveikinančio žmogaus poza pastatytas mano lavonas stovės prie įėjimo į parodą. Aš noriu, kad mano svečiai žinotų ir matytų, kad aš jų laukiu net ir po mirties“, – kalbėjo jis.

 

Šitaip stebinti publiką vokiečiui nėra naujiena. Paskutinis prieštaringai sutiktas jo sumanymas – taip vadinamame „Mirties prekybos centre“ parvadinėti konservuotas žmogaus kūno dalis.

 

Vokietis naudoja savo išrastą kūnų konservavimo metodą. Jo metu nuimama oda, o kūno dalys pripildomos plastiko, atidengiant viduje esančius raumenis, nervus ir sausgysles.

 

Rytų Vokietijoje, Gubene esančiame centre pajuodę rūkaliaus plaučiai parduodami už 3,6 tūkst. eurų, o sėklidę galima įsigyti už 360 eurų.

 

Nepaisydamas gresiančio arešto, 2002 metais jis Didžiojoje Britanijoje atliko pirmąjį per 170 metų viešą skrodimą. 2009 metais Berlyne G. von Hagenas parodoje viešai demonstravo besimylinčius negyvų žmonių kūnus.

 

Dabar mokslininkas sako, kad jį kankinančios ligos simptomai kiekvieną dieną vis stiprėja: „Mano judesiai tampa nekoordinuoti, aš prarandu gebėjimą valdyti savo rankas taip, kaip tai dariau anksčiau“, – vokiečių dienraščiui „Bild“ teigė 65 metų vokietis.

 

Saltinis: ve.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
julija

man patynka sis zmogus :D

~oOo~

Uz jokius pinigus i toki muzieju kojos nekelciau… slykstu!

Taip pat skaitykite