„Paukščių Armagedonas“ jau pasiekė ir Švediją

Mįslingi masinio laukinių paukščių kritimo atvejai, per kelias praėjusias dienas užregistruoti trijose JAV valstijose, jau užfiksuoti ir šiapus Atlanto, Švedijoje.

 

Antradienį, prieš pat vidurnaktį, Falkopingo miesto centrinėje Švedijoje gyventojai gatvėje aptiko nuo 50 iki 100 negyvų kuosų. Įvykio vieta buvo atitverta policijos pareigūnų, tyrimą pradėjo veterinarijos inspekcija, pranešė naujienų agentūra TT.

 

Pasak pareigūnų, kol kas šio įvykio priežastys nenustatytos. Apygardos veterinarijos tarnybos vadovas Robertas ter Horstas žurnalistams sakė nekomentuosiantis jokių galimų masinio laukinių paukščių kritimo prielaidų. „Mes dirbsime kruopščiai ir metodiškai“, – sakė jis spaudos atstovams.

 

Švedijoje šis įvykis sukėlė susirūpinimą dėl panašių masinio paukščių kritimo atvejų Jungtinėse Valstijose, užregistruotų per kelias pastarąsias dienas.

 

Pirmąsyk tai įvyko Arkanzaso valstijoje: naujametę naktį Beebe miestelio apylinkėse iš dangaus ėmė kristi negyvi paukščiai – raudonsparniai trupialai. Aplinkosaugininkai jų aptiko apie 4 000. Manoma, kad šiuos būriais skraidančius paukščius pražudė aukštuminė kruša arba jie, išgąsdinti fejerverkų, galėjo atsitrenkti į medžius ar pastatus, nes tamsoje blogai mato. Pirminiais duomenimis jokių ligos požymių tirtuose paukščiuose neaptikta.

 

Po kelių dienų viskas pasikartojo kitoje valstijoje – Luizianoje. Laukinės gamtos ir žuvininkystės departamento atstovai patvirtino, kad Pointe Coupee apygardoje aptikta apie 500 negyvų paukščių. Ekspertai jau pradėjo tyrimą siekdami nustatyti jų mirties priežastį.

 

Dar vienas masinio raudonsparnių trupialų kritimo atvejis užfiksuotas Kentukio valstijos Gilbertsvillio miestelyje. Sausio 3 dieną čia buvo rastos kelios dešimtys negyvų šios rūšies paukščių. Biologų manymu, jų mirtis veikiausiai yra natūrali ir gali būti siejama su vadinamuoju „žiemos stresu“. Kol kas laukiama laboratorinių tyrimų išvadų, sakoma pranešime.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vika

jou 2013 ,a kaip gyvenom tai ir gyvenom.

hahah

eikit jus su tais savo 2012 ;D Protingi zmones ant tokiu durneliu kaip pirmas komentatorius ir uzsidirbineja

Agne

2012, kaip man nusibodo tos kalbos… pasaulio pabaiga turejo buti ir 2000 ir t.t. taciau kaip gyvenome taip iki siol gyvename…

As

2012 arteja :D:D

Taip pat skaitykite